Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
mida
Manager Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od mida »

Asi tam kluci šikmooký zapomněli udělat ještě další číslici...
Přílohy
WP_20170901_08_12_44_Pro.jpg
(124.87 KiB) Staženo 1347 x
Zeman není můj prezident
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

proboha,jakou mas spotrebu??? :D :D :D :D :D jezdis jen na eco? :biggrin:
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Teď přes léto mi palubák ukazuje 3,8, ale stačí, aby zapršelo, jako např. dnes a rázem to ukazuje o 0,5 l víc :(
Zeman není můj prezident
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Zdravím priusákov , tak po prečítaní komplet 106 strán tohoto fóra to vyzera tak že v priebehu 2 mesiacov sa aj ja stanem majiteľom Priusu 3 generácie. Dúfam že to nebude sklamanie , nakoľko už 9 rokov jazdím Ford Focusom 2.0 TDCI 100kw. Predsa podvozok Fordu to je troška iné kafe.
Rád by som sa opýtal či niekto z vás nevie niečo bližšie o tomto konkrétnom aute:
https://www.autobazar.eu/toyota-prius-1 ... 14865.html
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vypadá vážně dobře...
Back in Czech.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

bluepeter- to auto je co já vím přivezené z Francie a je i uváděné na s-auto.Mám dojem,že je v tom autobazaru víc jak rok,začínalo na ceně nějakých 460 tis.Kč a dnes je na té částce co je uvedená. Je to dle mého názoru ve velmi dobré výbavě,ale to nedělá provoz. Vzhledem k tomu,že to stojí v bazaru takovou dobu,tak pozor hybridní baterie nebyla téměř v provozu a dle zkušeností mnoha majitelů ze zahraničních servrů může být v horším stavu než auto,které je denodenně na silnici a má i nějakých 200 tis.km najetých.Mám dojem,že i cena dnes již tomu ani neodpovídá.Vždyť na autobazaru.eu je jich poměrně hodně a budou možná lepší a i cenou někde jinde.To jen tak ,vím to proto,že na těchto stránkách jsem sháněl Prius +,chtěl jsem svoji P III vyměnit za něj z důvodu toho ,že plusko je vlastně MPV a sedí se v něm podstatvě výš.Kupuj s rozmyslem a opatrně.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Přesně tak, u Priusu je důležité, aby jezdil. Mnohdy je u auta s vyšším nájezdem baterka v lepším stavu, než u toho s menším. Je to právě tím, že ta baterka víc pracuje a tím se vlastně udržuje v kondici. Přirovnal bych to k člověku s tréninkem a bez tréninku - ten trénovaný snese vyšší zátěž.
Zeman není můj prezident
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Vďaka za reakcie. Tiež sa mi zdalo že akosi dlho je tam ten inzerát , myslite že by už mohla byť poškodená batéria ked tam nejaký čas stojí ? Je nejaký spôsob ako tu batériu otestovať keby som ho šiel pozrieť a vyskúšať osobne ? Je v Ostrave servis toyota , tam by mi to hádam vedeli premerať , alebo je to komplikovanejšie ?
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

baterii nic být nemusí...ideální by bylo,kdyby auto používal autobazar na "dovoz svačin"...atd...lepší než stání.... :? Někde se to dělá...
Autorizovaný servis by mohl udělat Test hybridního systému - pak je na celý systém záruka rok...jen asi nebude chtít bazar toto hradit..nebo že by do toho šli? - cena cca 1500 kč...?
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Ešte jedna vec mi tam nieje jasna , všade kde ten Prius inzeruje udáva že palivo Ethanol , to znamená že to auto je nejak upravené alebo čo to vlastne znamená. Vie to normálne bezproblémovo jazdit na benzín ? Alebo to treba nechat niekde prestavit alebo naladit?
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Z výroby to jezdí na normální BA95. Nic seřizovat nemusíš. Pokud ale to konkrétní auto bylo "předělané" na něco jiného, tak bych si to nechal vrátit zpátky. Ty lógrový srágory do toho lejt si to auto fakt nezaslouží.
Zeman není můj prezident
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

bluepeter píše:Ešte jedna vec mi tam nieje jasna , všade kde ten Prius inzeruje udáva že palivo Ethanol , to znamená že to auto je nejak upravené alebo čo to vlastne znamená. Vie to normálne bezproblémovo jazdit na benzín ? Alebo to treba nechat niekde prestavit alebo naladit?
- preco kupovat auto poznacene upravami typu etanol,lpg.... Kup si zachovalu jazdenku so serviskou od dealera toyoty a budes spokojny....naco chytat hada holou rukou?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Slabostka slabostka.. Hada se jen nedrazdi bosou nohou, ne chytají holou rukou.... Sám jistě svého hada holou rukou chystáš, takže se moc nedělej... :-)
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

aczasa píše:Slabostka slabostka.. Hada se jen nedrazdi bosou nohou, ne chytají holou rukou.... Sám jistě svého hada holou rukou chystáš, takže se moc nedělej... :-)
- aj nieco k teme ci len prazdne hlupe reci? Jaaj ty ine nevies.... Tvoje rady stoja za hovno ale stale sa musis ukazat. Je to diagnoza,podla MKCH hladaj pod F... Pokracuj v spineni uz sme zvyknuti a mne osobne to nic nerobi. Urazit ma moze len inteligent a to ty niesi.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ti bylo k tématu... K tématu slabostka a jeho had...
Jinak existují domněnky, že Ethanol lze přímo použít v hybridech, protože mají veliký kompresní poměr... 14:1 a nepotřebují nic dalšího. Dále existují i společnosti, které dodají chytrou krabičku, která to zvládne přímo změnit na pro ethanol řízení. Asi bych se toho jako jediného repelentu nebál, jen bych se na to zeptal a nechal si to ukázat.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“