Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
hanes73
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od hanes73 »

manageere píše:Tak mam na novej corolle najazdenych 6000 km a musim suhlasit, ze "tukanie" plastov mam aj ja - v palubovke, nad spolujazdcom niekde v okoli lampicky, a aj niekde v spolujazdcovych dverach.

Mam este otazky:

1. Ked auto stoji napriklad dve hodiny a viac, nastartujem, chcem odist a pohnem prednym volantom, tak citim nejake ako keby tuknutie.
2. Pri soferovani, ked je volant vyrovnany, mam pocit, ako keby volantom islo doprava zatacat lahsie ako dolava, aspon teda prvych par "centimetrov" otacania.
3. Pri prejazde nerovnosti ktora vytrca, napriklad zaflakovana jama, pocujem od prednej napravy taky tupy zvuk, nie ten makky gumenny ako pri prejazde normalnou jamou.

Mate to tak aj vy ?

Dakujem za opovede :)
Nechci malovat na zeď čerta, ale to, co popisuješ, jsem měl na předfaceliftové corolle. Dostalo se to tak daleko, že když jsem vzal za volant a začal s ním rychle otáčet doleva doprava zhruba o 45 st. do každé strany od středové čáry, tak při točení doleva to vždy klaplo. Chce to na místě a rychle, levá, práva, levá práva. A to mi došla trpělivost a opět do Toyoty. Předchozí návštěvy dopadly v můj neprospěch, závada se neprojevila. Tady už to bylo jiné. Po více jak týdnu nedokázali říct, co způsobuje klepnutí. Shodli jsme se na řízení. Z centrály následně přišel přípis, vyměnit komplet celé řízení. Závada odstraněna. Je fakt, že to trvali několik měsíců od předání nového auta. Po měsíci občas malé klepnutí při přejezdu nerovnosti, pak se to opakovalo. Když jsem třeba vytočil kola úplně do leva, tak v této poloze opět při rychlém pohybu volantu doleva doprava bylo cítit malé klepnutí.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Už vím, proč máme na podvozku příčnou výztuhu, chránící hlavně výfuk. Dnešní přejezd zkosené komunikace ve čtyřech a drb...pěkná rána ze spoda. A není to poprvé. Naštěstí je tam zmíněná výztuha, která to pojme. Světlá výška je menší, je zapotřebí na to myslet.
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Intri píše:
Kocúr píše:respektíve vodič s autom s manuálnou prevodovkou pretože keď naskočí oranžová tak musí stlačiť spojku ľavou nohou, pravou rukou zaradiť jednotku, stlačiť plynový pedál a potom správne zapracovať so spojkou a plynom. A o 20metrov ďalej radí dvojku. Zatiaľ čo ja s automatom len pravé chodidlo presuniem z brzdy na plyn a zatlačím.
Pod toto se člověk musí podepsat, i kdyby nechtěl. Se starou Corollou nemám problém reagovat na změny odhadem tak do dvou sekund, ale s novou jsem se takto ještě nedokázal dohodnout. Ono přeřazovat rychle se dá z dvojky na trojku a dál rychle, to stejné i podřazování, ale dvojka je z nějakého důvodu hrozně kopavá. A tu samozřejmě na křižovatce, když chceš něco stihnout, užiješ nejvíc.

Co se toho zrychlení týče, tady se opět hádám často s dvojkou. Jednička a rozjezd v pohodě, na jedničce to auto člověk stejně netrápí dlouho. Pak chci přeřadit na dvojku. Jak jsem zvyklý ze starého auta, dám motoru nějaké otáčky navíc, než spojku pustím, aby tam byl výkon. To ale nevypadá, že by se nové Corolle líbilo - při pouštění spojky, když začne zabírat, často uslyším (a ucítím) takové hluboké zadrnčení, jako když člověk hrubě podtáčí motor. Skoro hned to přestane, déle jak sekundu to netrvá, ale nutí mě to přemýšlet, že toto se tomu autu asi vůbec nelíbí, pravděpodobně je to i škodlivé. Na jiných stupních jsem si toho nevšiml, ale není moc příležitostí to zkoumat - trojka + 6 tisíc otáček = už docela vysoká rychlost. Ale při přeřazování z 2 na 3 ve vysokých otáčkách (a s jejich držením kolem 4 tisíc) jsem si zatím nevšiml ničeho rušivého (když nepočítám nespokojené spolujezdce, že prý co blbnu a kam tak valím :)).

Nic z tohoto se u automatu samozřejmě neřeší, takže pokud to je něco, co člověku vadí, nešetřit 35 tisíc na novém autě a automat. A pokud je člověk takový, že si s tím autem chce hrát a komunikovat s ním, manuální řazení u Corolly dá pravděpodobně více příležitostí, než by člověk čekal. :)
to řazení mám úplně stejné jako ty!!!! z 1 na 2 to umí pozlobit.. tak divně zachrčet... Ale je zvláštní, že když to udělám na rovince..jako že se chci rychle rozjet.. ať už na křizovatce nebo na semaforech, a rychle se rozjedu a rychle přeředím z 1 na 2 tak se nestane nic... ale ta samá situce avšak při odbočování, tak to udělá a jde to i dost slyšet!!! ale když se to uděla šikovně, tak nic z toho se nestane..jako žádný paskvil zvuk nevznikne... za sebe tvrdím, že je na vině opět akcelerátor, poněvadž když se chceš velmi rychle rozjet, tak dáš plyn na podlahu a akcelerátor při následném přeřazení neřeší, jestli budeš řadit nahoru nebo dolů a dá jako by meziplyn, prostě pustím plyn, zmáčknu spojku a otáčky lehce vystřelí nahoru...jako by jsi řadil přes spojku a ten zvuk nejspíš dělá lamela! Když se rozjíždíž pomalu tak to nenastane... takže když už to musí být... a odbočuji a chci se rozjet velmi svižně, tak musím pustit plyn, jako by chviličku počkat, pak teprve sešlápnout spojku a zařadit dvojku a je ticho..jako bys po mechu chodil!!! je ale zajímavé, že u studeného motoru se tohle vůbec neděje!!! Ale už to mám vychytaný, na plný knedlík se nerozjiždím a když, tak to udělám jak jsem napsal výše... zkus to a napiš, jak jsi dopadl.... je pravda, že se to děje jen mezi 1 a 2jkou.
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

pro všechny komu rachtá něco v palubce u spolujezdce vyzkoušejte tento postup (pokud již nemáte), nic mi tam vyloženě nerachtalo ale ta roura je tam opravdu navolno kvedlající se.... Jinak je záhodné si všimnout že ta egyptská corolla nemá zezadu schránky zvukovou izolaci, já tam pruh nalepený mám :-)
Začíná na to v 1:00
https://youtu.be/1_DPqoydwFU?t=1m0s
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

dnes po práci alebo zajtra ráno idem konečne objednať Corollu 1,6 CVT Trend+ LED.
Budem brať skladovku (v sklade v českom Kolíne ich údajne majú dosť) a podľa stavu v sklade bude závisieť aj farba.
Najradšej by som bral čiernu, ale myslím, že takú farbu by som mal iba na objednávku, pretože čiernych je málo.
Takže ešte prichádza do úvahy strieborná (1F7), šedá popolová (1G3) a platinovo-bronzová (1G2).
Auto by som teda mohol mať do konca mesiaca.

Snáď sa mi nejaká z tých farieb ujde. Dám vedieť ako som dopadol :)
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

sysel777 píše:dnes po práci alebo zajtra ráno idem konečne objednať Corollu 1,6 CVT Trend+ LED.
Budem brať skladovku (v sklade v českom Kolíne ich údajne majú dosť) a podľa stavu v sklade bude závisieť aj farba.
Najradšej by som bral čiernu, ale myslím, že takú farbu by som mal iba na objednávku, pretože čiernych je málo.
Takže ešte prichádza do úvahy strieborná (1F7), šedá popolová (1G3) a platinovo-bronzová (1G2).
Auto by som teda mohol mať do konca mesiaca.

Snáď sa mi nejaká z tých farieb ujde. Dám vedieť ako som dopadol :)
Nesouvisí to s autem a není to moje věc, ale bude skladovka o tolik levnější (pokud vůbec), aby se vyplatilo kupovat barvu, kterou zrovna mají, a nenechat si auto vyrobit "na míru"? Je pravda, že čekání je nepříjemné, ale barvu auta člověk už potom nezmění. Jinak u skladovek bych se taky zajímal o to, kdy (který měsíc) to auto vlastně bylo vyrobeno. Přece jenom se faceliftované Corolly vyrábějí už dobrý rok, tak ať nedostaneš třeba 3/4 roku starého ležáka.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

Medzi cenou skladovky a cenou auta na objednavku nie je rozdiel žiadny.
Jediná výhoda je, že nečakáš niekoľko mesiacov.
Farba je nevýhoda, ale mne vyhovujú 4 farby, takže ak to bude jedna z nich, budem spokojný.
Autá na sklade dlho nečakajú, myslím, že nehrozí, že by tam nejaké auto stálo pol roka.
Predajca mi minulý týždeň presne hovoril, aká farba je k dispozícii a v akom počte a bolo ich fakt málo (napr. najviac bolo bielych, a pritom boli "až" 3).
Dokonca mi hovoril o autách, ktoré do skladu prídu aj budúci mesiac a tam už bol väčší výber.
Kedže autá budú v sklade až budúci mesiac, myslím si, že autá sú ešte vo výrobe a nečakajú niekde inde pol roka.
Ale ešte si to u predajcu overím.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

sysel777 píše:Autá na sklade dlho nečakajú, myslím, že nehrozí, že by tam nejaké auto stálo pol roka.
Podle mě to taky nijak moc nehrozí, ale přece jenom, je to jeden dotaz se snadno zjistitelnou odpovědí, tím člověk nic nezkazí.

Když je řeč o barvách - neví někdo, jestli se barvy nějakým způsobem neměnily, třeba na přelomu roku? Včera jsem viděl u obchoďáku hnědou Corollu a přijde mi, že ta barva je úplně jiný odstín, než jaký měla testovací Corolla, kterou jsem si zkoušel před koupí.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

Corolka objednaná, bude to teda 1,6 CVT Active s balickami TREND+ a LED.
Farba bude šeda "popolavá", dodanie do 5-10 pracovnych dni.
Vyzerat bude takto, davam nejaku random fotku z netu:
Obrázek
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Taky mám šedou - skvely vyber:-)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
buckyskentucky
Řidič

Příspěvek od buckyskentucky »

Návrat z Itálie. Najeto 2450km.Auto se chovalo jako opravdová světová jednička.Na palubce svítí 5.8l/100,ale skutečná byla rovných 6.Využívaný tempomat,klima na 23 stupnů.Motor točil kolem 3 -3.5 tis.Spotřeba oleje žádná-pořád je ryska na max.Olej 5w.30.Po cestě jsem sledoval auta kolem a vyhlížel Coroly. Viděl jsem pouze 2 a to sedany s kulatými zadními světly.Kde ty Corolly jsou? Aurisů,Yarisů do aleluja,sem tam Prius.Dokonce ve Vídni Prime.V Itálii jezdí dost Ravek a jsou vidět i IQ.Cestu jsem si jako vždy užil.Velice příjemné a pohodlné auto. :banana:
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Velmi slušná spotřeba. Ani se mi tomu nechce věřit, já měl Maďarsko za 7.4 l, ale na střeše rakev, za rakev litr dolů, takže 6.4 l. A jak píšeš, velmi pohodlná a komfortní jízda pro celou posádku vozidla. A to je pro nás ta největší deviza.
mirsson
Člen Týmu

Příspěvek od mirsson »

Ja som dal Taliansko za 5,7 cesta spat na max navysila konecnu spotrebu na 6,1. Corollu som nevidel ziadnu, zato som videl auta co sa u nas nepredavaju: SangYong Titan, Ford EcoSport, Daihatsu nieco...
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pekné spotreby. Ja jazdím asi ako prasa lebo Chorvátsko s manuálom 6.5 a 6.6, s cvt 6.7 a 6.9.
:biggrin:
Čo na robíš, niekoho proste k šetreniu nedokopeš. A to som benzín na dovči vždy zatiahol zo svojho.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Tak mi to dnes nedalo a zkusil jsem pohodový návrat do Prahy. Trasa po dálnici z Příbrami, rychlost nastavena na 106 km/h, celou cestu tempomat, posádka 3 osoby, slušný provoz a výsledek? Nejeto 80 km za 4,4 l.- viz. foto. I kdybych přihodil reálně 2,3 dcl. kvůli palubnímu počítači, tak velmi velmi slušný výsledek. Tak jsem jsi vylepšil svůj nejlepší výsledek. Ale jinak se vracím ke své průměrné spotřebě 7 l..
Přílohy
IMG_20170910_141202.jpg
(52.39 KiB) Staženo 2325 x
Odpovědět

Zpět na „Corolla“