Vymena / oprava hybridni baterie
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Vymena / oprava hybridni baterie
Riesili ste niekto vymenu hybridnej baterie? Pripadne samotneho clanku? Pravdepodobne mi jeden "pack" dosluhuje, ukazuje nizke napatie. Tak neviem ci kupit samotne clanky a vymenit.
Resp. mate nejakeho zaruceneho dodavatela samotnych clankov?
Resp. mate nejakeho zaruceneho dodavatela samotnych clankov?
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Re: Vymena / oprava hybridni baterie
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
Lexus RX400h,rv.2008
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
hej, o nich viem... len ist tam autom, nechat im ho tam na mozno 5 dni a ist si pon je pre mna trochu nepohodlne
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
To už ti odchází baterka po 5 letech ?????(pokud je to z Priusu co máš dole psáno"Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejd")
PRIUS II.G 2008
Jednotlive clanky nema zmysel menit, je to kratkodoba oprava. Ked mi dosluzi bateria v Priuse II, tak v nej vymenim vsetky clanky z nejakeho cerstvo havarovaneho Priusu III, pripadne Aurisu. Z allegra to vychadza na nejakych 350eur a podla navodov to vymeni aj cvicena opica..
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, techstream pise je jeden par clankov ma malo voltov, konkretne takto:
tak teraz neviem ci skontrolovat BLOCK 09 ktory clanok z tych dvoch je zly a ten vymenit, alebo vymenit obidva v tom bloku, alebo ci staci "vybalancovat" celu bateriu.
Prejavuje sa to takto - vyskocila chyba P0A80-123. chybu som vymazal, po nejakom case som cez techstream skontroloval stav, blok 09 ukazoval priblizne hodnoty ako ostatne. Ked som potom skusal nasilu ist na baterie, teda EV mode na plne nabitej baterii az do poslednych dvoch dielikov, pak som sa na ev mode vozil pomaly po dvore a cuval, az kym nezoplo motor. asi na treti - stvrty takyto cyklus vyhodilo chybu spolu so zopnutim motora, a blok 09 mal zas malo voltov...
a ano, je to 5 rokov stary prius a ma cca 140 000 km
tak teraz neviem ci skontrolovat BLOCK 09 ktory clanok z tych dvoch je zly a ten vymenit, alebo vymenit obidva v tom bloku, alebo ci staci "vybalancovat" celu bateriu.
Prejavuje sa to takto - vyskocila chyba P0A80-123. chybu som vymazal, po nejakom case som cez techstream skontroloval stav, blok 09 ukazoval priblizne hodnoty ako ostatne. Ked som potom skusal nasilu ist na baterie, teda EV mode na plne nabitej baterii az do poslednych dvoch dielikov, pak som sa na ev mode vozil pomaly po dvore a cuval, az kym nezoplo motor. asi na treti - stvrty takyto cyklus vyhodilo chybu spolu so zopnutim motora, a blok 09 mal zas malo voltov...
a ano, je to 5 rokov stary prius a ma cca 140 000 km
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Nechci být otravný,ale 5 roků je docela málo,máš auto od novoty,nebo starší a bez původu a je tedy možné,že baterka delší dobu stála?
A záruka?
A záruka?
PRIUS II.G 2008
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
auto je z dovozu, a historia je... neviem
kazdopadne dovezene v 2016 na SK - 90 000 km
kupoval som ho v marci 2017 - 135 000km.
takze na slovensku sa pouzivalo celkom dost. Urcite behal ako taxik, lebo bolo oblepene foliou, kde-tu som nasiel zbytky v zahyboch, ked to strhavali dole.
Ci su tie km realne, sa mi moc nechce verit...
kazdopadne dovezene v 2016 na SK - 90 000 km
kupoval som ho v marci 2017 - 135 000km.
takze na slovensku sa pouzivalo celkom dost. Urcite behal ako taxik, lebo bolo oblepene foliou, kde-tu som nasiel zbytky v zahyboch, ked to strhavali dole.
Ci su tie km realne, sa mi moc nechce verit...
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Kilometre baterii nevadia tak, ako vek. 5 rocne Priusy v USA maju najazdenych cez 300 000-400 000km (obchodaci, kurieri, taxikari, ...) a jazdia bez problemov.
Mam pre Teba ale tip.. pokial chybu vymazes a objavi sa az po x-km, odporucam ju vymazat na parkovisku pred Toyota servisom, nasledne ist na test hybridnej baterie (stoji 50eur v jednom nemenovanom servise v BA pri obchodnom centre). Test prejdes bez problemov, napatie jednotlivych clankov nekontroluju, ak nevyhodi diagnostika chybu P080 tak Ti daju certifikat. Nasledne by som mesiac pockal kym sa chyba objavi a siel pre novu baterku.
Pri 11 rocnom aute ako mam ja by mi to prislo voci Toyote nefer, ale pri 5 rocnej by som toto spravil bez akychkolvek vycitiek.
Mam pre Teba ale tip.. pokial chybu vymazes a objavi sa az po x-km, odporucam ju vymazat na parkovisku pred Toyota servisom, nasledne ist na test hybridnej baterie (stoji 50eur v jednom nemenovanom servise v BA pri obchodnom centre). Test prejdes bez problemov, napatie jednotlivych clankov nekontroluju, ak nevyhodi diagnostika chybu P080 tak Ti daju certifikat. Nasledne by som mesiac pockal kym sa chyba objavi a siel pre novu baterku.
Pri 11 rocnom aute ako mam ja by mi to prislo voci Toyote nefer, ale pri 5 rocnej by som toto spravil bez akychkolvek vycitiek.
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no to prave neviem ci by preslo testom. Ona ta chyba TUSIM ked ju vymazes, ostava v historii ako pending a vymaze sa az po urcitych kilometroch. Takze pri diagnostike ju uvidia v historii. A oni zrejme robia ten test zatazenim baterie a sledovanim poklesu energie, co moze byt zrovna ten pripad ked mi vyhadzuje chybu...
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Víš, pri.us - ku..fer,nefer k Toyotě - ale jak Ty píšeš - 11-ti leté auto je už velmi na hraně...mám pocit,že mi tenkrát psali z Toyoty,že testy systému se dělají do věku vozu 10-ti let a 564 dní....
A nevím - že by pasovaly do PII baterie z P III ? to by mě zajímalo.....balancování už asi opice nezvládne...
..ad 1 - aha,tak to jsem nevěděl...v tom případě by se dala vyměnit celá "krabice" s články...
ad 2 - to je ono - pročpak potom dělat u staršího auta test - když záruku nedají - potažmo výměnu / opravu zdarma...
A nevím - že by pasovaly do PII baterie z P III ? to by mě zajímalo.....balancování už asi opice nezvládne...
..ad 1 - aha,tak to jsem nevěděl...v tom případě by se dala vyměnit celá "krabice" s články...
ad 2 - to je ono - pročpak potom dělat u staršího auta test - když záruku nedají - potažmo výměnu / opravu zdarma...
Naposledy upravil(a) ježek2 dne úte 05.09.2017, 15:29, celkem upraveno 2 x.
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
hej, pasuju. Ale musia sa vymenit vsetky clanky z p3 do p2.
v P3 maju jednotlive clanky iny vnutorny odpor, co som sa docital... ale su taki co jazdia v P2 s clankami z P3.. Na Priuschate vycitane
balancovani je vlastne uplne vybitie (na cca 6v/clanok) a nabitie na rovnaku hodnotu, nie? To myslim sa da zvladnut aj v domacich podmienkach
a ano, toyota poskytuje zaruku do 10 rokov veku vozidla. Test ti spravia aj na starsie, ale zaruku asi nedaju
v P3 maju jednotlive clanky iny vnutorny odpor, co som sa docital... ale su taki co jazdia v P2 s clankami z P3.. Na Priuschate vycitane
balancovani je vlastne uplne vybitie (na cca 6v/clanok) a nabitie na rovnaku hodnotu, nie? To myslim sa da zvladnut aj v domacich podmienkach
a ano, toyota poskytuje zaruku do 10 rokov veku vozidla. Test ti spravia aj na starsie, ale zaruku asi nedaju
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- priusek plusek
- Navigátor
Jestli ti můžu poradit a věř že jsem už to dělal, tak máš vadný 9 blok baterie (je to zhruba -+ 1.2V na článek)
V Toyotě hybridní baterie stojí cca 36 000 Kč bez daně + práci a ta nebude zrovna levná.
Omezil bych ježdění, protože se to bude zhoršovat (tím nechci strašit)
Já jsem si to dělal sám a musel jsem toho hodně rozebrat a vše si dobře poznačit abych to dobře složil a hlavně opatrně.
Navíc je tam taková oranžová pojistka a když si nedáš pozor a lupne to při rozebírání - tak můžeš zrovna jet do Toyoty.
A těch záludností je tam více.
Když už máš baterii venku a rozebereš ji - zjistíš že uvnitř je toho hodně zkorodovaného a propojky mezi články jsou rozežrané od hydroxidu. Takže musíš toho hodně vyčistit a nechat pogalvanizovat znovu propojky.
Mezitím ti určitě upadne očko od kterého vede tenký drátek pro kontrolu napětí. A těch oček je tam hodně, takže si připravit pevné nervy.
Dále rozebrat a vyčistit stykače pro sepnutí a vybití zbytkového náboje a zkontrolovat odpor pro vybíjení.
Když si došel až sem, musíš si sehnat utahovací momenty bez kterých se ti články nafouknou jakmile je tam uložíš a začneš to provozovat.
Toyota to má prostě hezky vypočítané. Bez toho je to na zničení článků a ulomení kontaktů. Ty články jsou do sebe zapasované.
No a na závěr jak píšou kluci je lepší vyměnit celý blok. Kdyby jsi chtěl měnit jenom jednotlivé články, musel by jsi změřit jejich kapacitu a podle toho se zařídit.
Já jsem se do toho pustil a dopadlo to dobře. Prius jezdí jak nový a docela mě překvapilo že chyby na hybridním systému zmizely samy od sebe a ani jsem nepotřeboval diagnostiku. Samozřejmě zůstaly uložené v historii.
V Toyotě hybridní baterie stojí cca 36 000 Kč bez daně + práci a ta nebude zrovna levná.
Omezil bych ježdění, protože se to bude zhoršovat (tím nechci strašit)
Já jsem si to dělal sám a musel jsem toho hodně rozebrat a vše si dobře poznačit abych to dobře složil a hlavně opatrně.
Navíc je tam taková oranžová pojistka a když si nedáš pozor a lupne to při rozebírání - tak můžeš zrovna jet do Toyoty.
A těch záludností je tam více.
Když už máš baterii venku a rozebereš ji - zjistíš že uvnitř je toho hodně zkorodovaného a propojky mezi články jsou rozežrané od hydroxidu. Takže musíš toho hodně vyčistit a nechat pogalvanizovat znovu propojky.
Mezitím ti určitě upadne očko od kterého vede tenký drátek pro kontrolu napětí. A těch oček je tam hodně, takže si připravit pevné nervy.
Dále rozebrat a vyčistit stykače pro sepnutí a vybití zbytkového náboje a zkontrolovat odpor pro vybíjení.
Když si došel až sem, musíš si sehnat utahovací momenty bez kterých se ti články nafouknou jakmile je tam uložíš a začneš to provozovat.
Toyota to má prostě hezky vypočítané. Bez toho je to na zničení článků a ulomení kontaktů. Ty články jsou do sebe zapasované.
No a na závěr jak píšou kluci je lepší vyměnit celý blok. Kdyby jsi chtěl měnit jenom jednotlivé články, musel by jsi změřit jejich kapacitu a podle toho se zařídit.
Já jsem se do toho pustil a dopadlo to dobře. Prius jezdí jak nový a docela mě překvapilo že chyby na hybridním systému zmizely samy od sebe a ani jsem nepotřeboval diagnostiku. Samozřejmě zůstaly uložené v historii.
- Přílohy
-
- IMG_20170614_171741.jpg
- (306.47 KiB) Staženo 3997 x
Ty jo, tak to jste me docela vydesili. Vsude ctu, jak je to spolehlivy, ze baterky prezijou auto a ze v Evrope Toyota jeste nemenila baterky a ted na malym ceskym foru hned 2 kousky a pomerne novy.
Tim bohuzel vyhoda nad dieslem konci. Je asi jedno, jestli menim turbo, vstriky, dvouhmotu nebo baterku.
Tim bohuzel vyhoda nad dieslem konci. Je asi jedno, jestli menim turbo, vstriky, dvouhmotu nebo baterku.
RAV4 HSD FWD
Jop. Nikdy se hybrid nevyplatil... Prostě je to jen drahý hipstersky výkřik....
Back in Czech.