Co může být za problém, když mi auto při startu skoro vůbec netáhne? Není to pořád, spíš nepravidelně, zhruba poslední dva týdny. Rozjíždím se a auto zrychluje strašně pomalu, plyn mám na podlaze.. V určitém momentu, myslím že to taky není vždycky stejně, ale okolo 1800 otáček, to zabere a vystřelí. Dnes jsem si všiml že během toho záběru to i zakouří
I když už jedu nějakou rychlostí, dejme tomu 50 a zařadím 4, tak dokud je to v malých otáčkách tak to skoro nezrychluje, do kopce musím podřazovat a málem jsem ten kopec ani nevyjel, jelikož jsem podřazoval a podřazoval, až jsem skončil u jedničky a skoro to netáhlo. A když to potom naskočí a zabere, tak zase kouří.
I když to táhne v pohodě a šlápnu na to abych zrychlil, tak to opět kouří a občas když to má ty malé otáčky, rozjíždí se pomalu a potom vystartuje, tak během toho záběru to trochu zacuká.
Kamarád a jeho kamarád se na to koukli a zhrozili se při kontrole vzduchového filtru. Diagnostika žádnou chybu nevypsala. Tak doufám že výměna filtrů, výměna oleje a případná dekarbonizace, která bude taktéž třeba udělat, tomu pomůže. Četl jsem tu, že byl u někoho problém i v EGR a pomohla jeho výměna, u někoho zase pomohlo jeho vyčištění a již zmíněná dekarbonizace.
Teď se dostávám k tomu, s čím potřebuji poradit. Je lepší s tím EGR jezdit do Toyoty, nebo to zvládne vyčistit(připadně vyměnit) zručný mechanik?
A druhá věc. U čeho všeho se v tomto autě provádí dekarbonizace(raději bych udělal kompletní), jak se provádí a zvládnu ji celou sám, popřípadě s mechanikem, nebo s tím také do Toyoty?
Auto jsem koupil na jaře, má nalítané okolo 215tis s tím, že na 155tis byl měněný celý motor. Samozřejmě u dalších dílů počítám, že začnou časem zlobit.
Nevím, zdali byla na autě někdy dekarbonizace dělaná.
Diagnostiky v Toyotě po koupi na autě žádné závady také neobjevili auto bylo dle nich naprosto v pořádku.
Ještě dvě maličkosti na závěr. Občas poblikává levá výbojka. Není to pravidelně a úplně nezhasíná, spíš jen zeslabuje a zase hned zesiluje. Druhá věc, vrže spojkový pedál, mám se toho bát?
Asi jste pochopili, že jsem na auta debil, takže to píšu takto polopatě