Aký olej
-
- Věčnej rejpal
Re: Aký olej
@kadel
Souhlas. Asi bazíruju na blbostech, ale když si koupím něco nového, tak se o to vždy starám a někdy to i přeháním (uznávám). Když jsem měl ojetinu, bylo mi úplně jedno, co mi tam nalili a ani servisní intervaly jsem nehrotil, prostě jak jsem si vzpomněl. Do nového auta ale chci jen to nejlepší a opravdu nejsem přesvědčený o tom, že ta sudovka ze servisu je pro moje auto to nejlepší. Kor když tam někomu nalijou 0W20, někomu 5W30 a někomu dokonce Magnatec... To jen vypovídá o tom, že servis tam neleje to, co tam patří, ale to, co mají zrovna v otevřeném sudu, na který jim některý dodavatel dal slevu. Kdybych věděl, že tam nalijou kvalitní olej, tak bych tu přepálenou cenu přežil, ale za daných podmínek do toho prostě rejpat budu.
Souhlas. Asi bazíruju na blbostech, ale když si koupím něco nového, tak se o to vždy starám a někdy to i přeháním (uznávám). Když jsem měl ojetinu, bylo mi úplně jedno, co mi tam nalili a ani servisní intervaly jsem nehrotil, prostě jak jsem si vzpomněl. Do nového auta ale chci jen to nejlepší a opravdu nejsem přesvědčený o tom, že ta sudovka ze servisu je pro moje auto to nejlepší. Kor když tam někomu nalijou 0W20, někomu 5W30 a někomu dokonce Magnatec... To jen vypovídá o tom, že servis tam neleje to, co tam patří, ale to, co mají zrovna v otevřeném sudu, na který jim některý dodavatel dal slevu. Kdybych věděl, že tam nalijou kvalitní olej, tak bych tu přepálenou cenu přežil, ale za daných podmínek do toho prostě rejpat budu.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
téma olej je věčné, ale netvrdil bych, že sudový olej je něco horšího než olej v kanystru. Sudový olej je jen větší a výhodnější balení. I ten olej co jsi koupil tak se prodává na sudy a v minulosti mne jej např. u doláky do auta dávali. Nyní tam dávají eni stejné jako se prodávají v malých kanystrech. Origo oleje toyota nejsou špatné což dokázali i měření v rámci testů olejů co byl prezentován v USA.
Dokonce se najdou spíše názory, že stejné oleje v kanystech mohou být horší jakosti než ty samé v sudech pro servis. Na internetu se lze i dočíst o pančovaných Castrolech, dokonce na Slovensku, kde se ty případy objevily má Castrol na kanystrech přelepku pravosti.
To, že jeden servis dává do stejného auta 5W-30, druhý 0W-20 a třetí pak alternativní značku ve viskozitě 5W-30 bude hlavně o penězích. Nákupní cena oleje Toyota vzlášť 0W-20, je totiž poměrně vysoká a tudíž výsledná marže pro servis nižší, jelikož Toyota má ceny za prohlídky napříč republikou celkem srovnané. Pamatuji časy kdy dávali v servisech místo Toyotou doporučovaného 5W-30 olej 5W-40, jelikož to byl svého času nejrozšířenější olej hlavně v koncernu a dal se tak koupit daleko levněji než 5W-30, která byla lehce exotická jako je nyní 0W-20. Proč to asi dělali ?, dnes je 5W-30 standart a je jen otázka času kdy se jím stane 0W-20.
Dokonce se najdou spíše názory, že stejné oleje v kanystech mohou být horší jakosti než ty samé v sudech pro servis. Na internetu se lze i dočíst o pančovaných Castrolech, dokonce na Slovensku, kde se ty případy objevily má Castrol na kanystrech přelepku pravosti.
To, že jeden servis dává do stejného auta 5W-30, druhý 0W-20 a třetí pak alternativní značku ve viskozitě 5W-30 bude hlavně o penězích. Nákupní cena oleje Toyota vzlášť 0W-20, je totiž poměrně vysoká a tudíž výsledná marže pro servis nižší, jelikož Toyota má ceny za prohlídky napříč republikou celkem srovnané. Pamatuji časy kdy dávali v servisech místo Toyotou doporučovaného 5W-30 olej 5W-40, jelikož to byl svého času nejrozšířenější olej hlavně v koncernu a dal se tak koupit daleko levněji než 5W-30, která byla lehce exotická jako je nyní 0W-20. Proč to asi dělali ?, dnes je 5W-30 standart a je jen otázka času kdy se jím stane 0W-20.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kup si koloběžku. Opravdu bazíruješ na blbostech. Sud nebo kanystr je jedno a to samý. Sudový olej používají kvůli lepší ceně a kvůli obalu. Přivést sud oleje a nebo paletu plastu je kurva rozdíl.sajty píše:@kadel
opravdu nejsem přesvědčený o tom, že ta sudovka ze servisu je pro moje auto to nejlepší.
A pokud ti v servisu dají olej, tak to bude zapsáno v servisní knížce i protokolu o výměně. Takže když se něco posere tak to jde za nima. Nechápu co se tu pořád řeší.
A pokud na nějakém typu oleje trvám, tak se prvně slušně zeptám jestli mi ho tam dají a pokud ne tak chci jasně vědět proč ne, a když mi to nejsou schopni obhájit tak dám vydělat někomu jinému.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
K tomu sudu. Pojem "sud" beru v souvislosti s tím, že je o náhodě, co zrovna mají na skladě. O tom, že se sudový olej je horší, jsem neřekl ani slovo. Až mi ze sudu nalijou kvalitní 5W30, tak to nebudu řešit. Dokud tam budou lít náhodnou 0W20, tak si trvám na tom, že to pro motor rozhodně není lepší volba.
Jasně, je lepší to neřešit, však ono to záruku přežije i s fritolem. A pak už pro servis jenom dobře, když se vyskytne problém...
Jo a koloběžku mám, dokonce dvě. Můžu doporučit, výborné na protáhnutí s posílení celého těla.
Jasně, je lepší to neřešit, však ono to záruku přežije i s fritolem. A pak už pro servis jenom dobře, když se vyskytne problém...
Jo a koloběžku mám, dokonce dvě. Můžu doporučit, výborné na protáhnutí s posílení celého těla.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
Ono 0W20 není sracka, je to parádní olej. 5W30 je taky olej.
Každopádně je fajn, že již pominula doba, kdy servisy lily pouze 5W30, protože jej auta zrala méně než 0W20 když měla špatnou ovalitu válců po 100k km.... Alias ZZ motory...

Back in Czech.
Ja si myslim, ze lidi z tech oleju delaji zbytečnou vedu. Prvni Ave byl servisovanej v nekolika servisech vcetne garazniku, kazdy tam lil to svoje, ani nevim co a u nas se dozil 290tis km bez problemu.
RAV4 HSD FWD
0w20 je paradny olej pre hybrid do mesta.....na dialnicu je to sracka a aj 5w30 aceaa1 tam bude stale sracka. Viskozitu treba priradit prevadzke.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Slabostka ty jsi **** non plus ultra a ještě navíc v jakémkoliv provozu....
Back in Czech.
- Standa50
- Manager Týmu
Nejvíc mě sere,že při garančce vymění olej litr za 150 kč a účtují za něj 6 stovek.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
To je strašná zlodejina... A ten olej je cca za 85 korun....
to je prostě ta část, kde servis dělá peníze.... Když už nikde jinde...

Back in Czech.
- len si uľav chudák.... a na tvoje zavádzania ala " eco režim a poškodenie hybridu " budem vždy reagovať. Tvoju hlúposť nezmením ale nech sa to tu nešíri bezbreho.... ahojaczasa píše:Slabostka ty jsi **** non plus ultra a ještě navíc v jakémkoliv provozu....

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nehadzte perly sviniam.
aczasa, je ti jasne, ze aj ZR zeru olej ... ale nie kvoli ovalite valcov ...
aczasa, je ti jasne, ze aj ZR zeru olej ... ale nie kvoli ovalite valcov ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser, ne, to mi jasne neni.
provozuji dva a nepozoruji to ani u jednoho.

Back in Czech.