Aký olej
Re: Aký olej
Moc nechápu, v čem je Toyota olej lepší než mnou uvedený. Vždyť nesplňuje ACEA A3 a nemá ani API SM, natož SN. Přesnou hodnotu HTHS jsem nedohledal. Cenově vychází nastejno.
Odborník přes oleje ale rozhodně nejsem, rád se nechám poučit.
Odborník přes oleje ale rozhodně nejsem, rád se nechám poučit.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
co se normy týče, tak jsem dohledal že Toyota splňuje ACEA A1/B1-04, A3/B3-04, A5/B5, API dle údajů na internetu splňuje SL, ale to může být jen neaktuální popis. Já jsem kupoval Toyota 0W-20 a dle internetu měla mít API SM, když jsem pak měl v ruce lahev tak tam bylo již nejnovější SN. Oleje Mobil 1 jsou ve světě obecně pro Toyotu doporučované, v USA je výrobcem Toyota olejů právě Mobil. Některé vzlášť 0W-20 pak mají zejména hybridní verzi přímo uvedenou na obalu. Viděl jsem na amerických stránkách poměrně obsáhlý test olejů, které jsou vhodné do Priuse a Toyota olej spolu s Mobilem měl nejlepší naměřené hodnoty.
V pohodě, olejem Mobil1 nic nezkazíš a vybral jsi dobře. Já pokud by olej Toyota měl reálně stejnou papírovou "kvalitu" a cenu jako Mobil1, tak bych asi zvolil Toyotu, ale to je jen můj subjektivní nepodstatný názor.
V pohodě, olejem Mobil1 nic nezkazíš a vybral jsi dobře. Já pokud by olej Toyota měl reálně stejnou papírovou "kvalitu" a cenu jako Mobil1, tak bych asi zvolil Toyotu, ale to je jen můj subjektivní nepodstatný názor.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Pokud jsem správně hledal, ACEA A1 a A5 mají viskozitu od 2,9 do 3,5, kdežto A3 musí mít viskozitu větší než 3,5. Přijde mi teda divné, že by nějaký olej mohl splňovat A1/A5 a A3 zároveň. Možná ale jen mám blbý zdroj.
No jinak Frey Černý Most vlastní olej nenalije. Sice mi někdo ze servisu psal, že to možné je, ale bylo to následně dementováno vedoucím servisu. No hlavně že tam kluci mají jasno
.
No jinak Frey Černý Most vlastní olej nenalije. Sice mi někdo ze servisu psal, že to možné je, ale bylo to následně dementováno vedoucím servisu. No hlavně že tam kluci mají jasno

to jsou právě ty nepřesné informace co na internetu prodejci uvádí, nejlepší jsou buď stránky výrobce nebo polep lahve s olejem. Vlastní olej snad podle toho co jsem četl toleruje Tshusho. Nicméně já bych koupil origo vložku filtru a pokud máš servisáka, kterému věříš tak to vyměnil u něj. Pokud tam bude orig. díl tak nikdo nepozná, že byla provedena výměna oleje mezi servisní návštěvou. Nosit si vlastní olej do servisu značkového servisu je tak trochu jako přinést si do restaurace k jídlu vlastní pivo v lahvi, nikdo to rád nevidí a podle toho se k zákazníkovi budou chovat. Menší servis toto často vzlášť u olejů, které normálně nebere tak neřeší. Autorizovaný servis má své postupy a určitou politiku které se většinou drží. Zda je to správné nebo ne ať si každý pousoudí sám.
Na to už jsem se taky ptal, jestli je možné vyměnit olej a filtr aniž by to poznali a nikdo mi neodpověděl. To je taky možné řešení, pokud by na to nepřišli, vyměnil bych to bez zápisu do servisní knížky...
to jsi opravdu takový dotaz psal do Toyoty ?, no to se nediv, že Ti na takovou otázku nikdo nedal odpověď
. Já si měním olej v mezi servisem sám, používám origo díly, mám spec. nástavec na klíč, tedy nic není poznat. Pokud se filtr a šroub povolí odborně, čistě, tak aby to nebylo na měm moc vidět, tak asi žádný technik nebude pod autem studovat jestli to již někdo povoloval nebo ne, tomu to bude dle mne asi i volné. Určitě je však vhodné nezamastit olejem prostor kolem filtru a šroubu. U nového auta by to mohlo všímavějšího mechanika trknout.
Pokud máš obavu z problémů a chceš vyměnit olej po "záběhu" tak holt zkousni cenu v autorizovaném servisu. Toyota zase nemá ty ceny tak přestřelené jako jiní. Standartní prohlíky po 15 tis. jsou spíše na spodní hladině ostatních značek.
Já si vzpomínám, že jsem o tom, že budu měnit olej po záběhu sám dokonce mezi řečí řekl pánovi přímo ze zastoupení a nijak na to negativně nereagoval a jen konstatoval, že tím nic nezkazím.

Pokud máš obavu z problémů a chceš vyměnit olej po "záběhu" tak holt zkousni cenu v autorizovaném servisu. Toyota zase nemá ty ceny tak přestřelené jako jiní. Standartní prohlíky po 15 tis. jsou spíše na spodní hladině ostatních značek.
Já si vzpomínám, že jsem o tom, že budu měnit olej po záběhu sám dokonce mezi řečí řekl pánovi přímo ze zastoupení a nijak na to negativně nereagoval a jen konstatoval, že tím nic nezkazím.
Tady na fóru jsem se ptal, ne v Toyotě, zas až takový magor nejsem
. Počkám na vyjádření Louwmana a Tsusho a pokud někdo dovolí vlastní olej, tak jim to tam hodím a hotovo.

Kdyz prepocitas cas, co jsi tady nadatloval na penize, tak uz to mas 2x vymeneny v autorizaku 

RAV4 HSD FWD
Kdyby ses v práci nudil tak jako, taky by sis hledal zábavu kde jen to jde
.

Mám odpovědi:
Frey - není možné donést ani vlastní olej
Louwman - vlastní olej ano, sledovat výměnu ne
Tsusho - vlastní olej ano a je možné sledovat i výměnu
No který servis si klient asi vybere? ...
Frey - není možné donést ani vlastní olej
Louwman - vlastní olej ano, sledovat výměnu ne
Tsusho - vlastní olej ano a je možné sledovat i výměnu
No který servis si klient asi vybere? ...
Dones vlastný olej a oni ti ho vymenia s tým, že budú mať v pc poznámku o vlastnom oleji. A keď sa ti nejako skurví motor tak ti povedia že to je kvôli tomu oleju a oprava je vyňatá zo záruky. A dokazuj cez súdnych znalcov že to nieje tak. Tak si to preber, či to za to stojí. To nieje z mojej hlavy. Toto mi povedal servisný technik v toyote u nás.
Držím palce.
Držím palce.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
sajty : to, že tam budou lít 5W-30, když je tam z výroby 0W-20 a zrovna Tshusho standartně používá oleje Toyota v doporučené vyskozitě, Ti nic neříkali ?. Jelikož pokud si necháš při 15 tis prohlídce vyměnit olej plně v režimu servisu tak tam budeš s největší pravděpodobností mít opět 0W-20. Těch servisů co tam dává 5W-30 moc není, vzlášť v Praze to nebude dle mne žádný.
@Kocúr
To je právě to strašení, co na spoustu lidí zabírá a pak vyhazují peníze do vzduchu za předražené díly a práci. Zákazník není odborník a nalitím doneseného oleje berou riziko na sebe.
@Martin
O specifikaci nic neříkali. Na garančce mi je jasné, že tam zase nalijou tu svoji srágoru 0W20. Vypustím a naliju normální olej.
To je právě to strašení, co na spoustu lidí zabírá a pak vyhazují peníze do vzduchu za předražené díly a práci. Zákazník není odborník a nalitím doneseného oleje berou riziko na sebe.
@Martin
O specifikaci nic neříkali. Na garančce mi je jasné, že tam zase nalijou tu svoji srágoru 0W20. Vypustím a naliju normální olej.
V Tsusho Pardubice mi v záruce lili 5W-30,takže je v tom pořádnej binec 

Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010