Aký olej

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
sajty
Řidič

Re: Aký olej

Příspěvek od sajty »

Tak jde do tuhého. Objednal jsem si olej (Mobil 1 ESP Formula 5W-30) a filtr (Bosch, přesné označení z hlavy nevím, každopádně to je pro moje auto/motor) a zavolal do servisu, kde běžně dávám auto, jestli mi to vymění. Upřímně se borec trochu cukal, prej coby kdyby se něco stalo a autorizák se v tom začal rýpat...

Když tam neautorizovaný servis nalije olej, který splňuje specifikace požadované výrobcem, dá tam filtr, který sice není origo, ale opět splňuje požadavky a udělá o tom záznam v servisní knížce, čím by autorizák mohl oponovat v případě dejme tomu zadření motoru? Vždyť tohle musí být naprosto neprůstřelné. Nebo mi něco uniká?

Já prostě odmítám platit ty židovské ceny, co mají nastavené v autorizáku, a to mi tam ještě nalijou bůh ví co.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

A což si to nechat vyměnit v Toyotě, ať je vše posvěcené autorizákem? Pokud jim přineseš svůj olej, který splňuje specifikaci, tak by to mělo klapnout. Horší to asi bude s filtrem, můžou oponovat, že nemusí být dostatečně jemný.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

V Toyota Tsusho Pardubice mi rovnou řekli,že ztratím záruku,když mi tam dají mnou přinesený olej.Takže jsem tam 2x musel a teď už měním doma sám.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

V Tsusho Průhonice bez problémů nalejou olej, který si přinesu (samozřejmě správné specifikace). Filtr beru origo Toyota, není zas o tolik dražší.
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

Xfield: Přesně jak jsi napsal ty jsem si to myslel. Je to tedy asi rozdílné servis od servisu. Zapsali ti do servisní knížky a do elektronické servisní knížky, že jsi si přinesl svůj olej?
Naposledy upravil(a) tomikm dne stř 30.08.2017, 19:53, celkem upraveno 1 x.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

To by mě taky zajímalo, co tam napíšou. Asi to tak udělám, že jim donesu vlastní olej a zbytek zkousnu.

Btw., říct, že přinesením vlastního člověk ztrácí záruku, je protiprávní a snaží se jen zastrašit lidi. Z principu bych do takového servisu už nikdy nejel.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bohužel právo je o výkladu. Takže existuje rozsudek, který praví, že vinu za škodu nese servis přestože si zákazník přinesl vlastní olej dle specifikace, protože zákazník není odborník. Takže je v zájmu servisu se takové diskuzi zcela vyhnout a tvrdit si tu svou.
Na druhou stranu i nezávislý servis může dělat zápisy do el knížek toyot, ovšem reklamaci řeší oni se zákazníkem a až následně mohou toyotu oslovit o vyrovnání.
Back in Czech.
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Podla vyjadrenia centr. Toyota (mam ho k dispozicii) - to ci Vam doneseny olej vymenia je cisto na rozhodnuti kazdeho servisu - hoci spadaju pod Toyotu - v tomto im dava volnu ruku. V jednom servise odmietli vymenit olej uplne - aj napriek tomu ze uzivatel suhlasil s tym ze mu padne zaruka - aj tak odmietli vykonat tento ukon a doneseny olej ODMIETLI vymenit. Dalsie 2 servisy v dosahu cca 80 km po telefone odpovedali ze doneseny olej vymenia avsak zaznacia to do servisnej knihy.

centrala vsak potvrdila na dotaz ze servisny ukon nemusi vykonavat znackovy servis Toyota - kedze plati blokova vynimka avsak pre zachovanie zaruky servis musi dodrzat vsetky ukony predpisane pri servise (pri probleme je otazne dokazovanie) a dodrzat prepisane specifikacie pouziteho oleja a filtra
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Aby toho nebylo málo. Švagr toho "mojeho servisáka" dělal v Toyotě a volal mu, co by se do Valvematicu mělo lít. On by tam prý pro jistotu lil originál od Toyoty (pro jistotu = není to žádná sláva, ale předejde se případným dohadům při problému). Dále se ho konkrétně zeptal na Castrol Magnatec (servisák ho používá vždy, pokud to specifikace pro dané auto umožňuje) a bylo mu řečeno, cituji: "Magnatec do tohoto auta rozhodně nepatří." Někdo tady psal, že mu tam servis nalil Magnatec...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Magnatec je neskutečný sracka olej a opravdu opravdu nepovedený produkt Castrolu.....
Back in Czech.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

No já mu říkal, že na Magnatec jsem nic dobrého neslyšel a prý nejsem první, kdo mu to říká. Zřejmě změní značku.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je fakt, že zase druhý extrém je originál toyota olej. :-) i když já jej preferuji, teď mám v autě Tsusho blend...
Back in Czech.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Já tam prostě chci ten svůj, co jsem uvedl. A budu obvolávat servisy tak dlouho, dokud se nenajde nějaký, který mi dovolí vlastní olej a budu moct být u výměny. Ne že bych jim nevěřil, ale nevěřím.

Frey na Černém mostě nemá s vlastním olejem problém, ještě zjistím možnost být u výměny.
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Když byl Frey ještě ve Vysočanech,tak se dalo koukat do dílny,jak na autě vyšívají a popíjet při tom kafe.Na Čerňáku jsem nebyl,páč jsem se přestěhoval do Pardubic.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

sajty píše:Já tam prostě chci ten svůj, co jsem uvedl. A budu obvolávat servisy tak dlouho, dokud se nenajde nějaký, který mi dovolí vlastní olej a budu moct být u výměny. Ne že bych jim nevěřil, ale nevěřím.

Frey na Černém mostě nemá s vlastním olejem problém, ještě zjistím možnost být u výměny.
Obávám se, že to asi nepůjde. Většina autorizovaných servisů se odkáže na bezpečnost a odpovědnost kterou mají. Já jsem tedy s tímto neměl nikdy např. u Doláka v Písku problém, když jsem něco potřeboval říci technikovi nebo to probrat u auta tak jsem šel na dílnu, ale nikdy jsem mu nestál za zadkem a kontoroloval jej. Nicméně pobočka v Písku je taková trochu jiná :-) a já tam jezdím více něž 10 let.

Nicméně pokud se výměna dělá doma nebo jinde než v Toyotě tak je lepší mít orig. filtr, předejde se tím možným dohadům při následné servisní kontrole a nedej bože při problému, jelikož tam bude neoriginální díl. Olej je věc jiná, tam je nutné aby splňoval normu, viskozita je jen část toho co musí olej splňovat. Tedy rozhodně se nelze omezit jen 5W-30. Nicméně zrovna orig. Toyota 5W-30 Fuell Economy se dá koupit i mimo Toyotu na volném trhu v ČR cena za 5L kolem 1000Kč, což není moc. https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... y-5w-30-5l

Nevím kolik jsi za ten Mobil 1 dával asi to o moc méně nebylo, tak bych v tomto případě pokud jdeš z původního 0W-20 do 5W-30, tam dal olej Toyota.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Auris“