brzdy

vše ohledně modelové řady Celica
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Petr píše:no ja na svojí st 182 mám oboje brzdy jednopístkové 255mm i vzadu z GT4 a carlose byli dvojpístkové viz průměr jak píše lenulka
a sportovní kotouče bremba by vyšli tak na 10tis. co jsem kdysi pátral ale to není nic proti tomu co jeden kámoš dal na tu svoji celicu komplet brzdy za 80tis. to je jiná liga
kukněte sem http://www.tuning.cz/evo500/home.htm
tvuj kamos byt i muj kamos, ja ty brzdy mam z jeho GT4 :woot:

on je blazen celkove, videla jsem ten motor co sklada a spadla mi celist, klobouk dolu pred nim!!! to auto az vyjede, bude mit u me velky respekt!
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Leňulka píše:ne ne, fakt jo? a ja ze je tam cernoch co to brzdi rukou :lol: bracha jakto ze kdyz jsme rodina me to tak nepali??? :lol: ne sorry, ja to tak nemyslela, ale toto by mel vedet kazdy kdo ma Celicu, je to zaklad tak se nerozciluj :wink: ja mam napriklad oboji kotouce stejne, i stare seriove (predek zadek stejny prumer), i GT4 (predek zadek stejny prumer) 8)
tady nejni smajlík co vystrkuje zadek, proč?! :cry:
btw si budu pamatovat.. :sneaky:
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Leňulka píše:
garfielld píše:vzadu jsou veldý kotouče díky tomu že je to bubnokotouč, už sem to tu řikal několikrát, ručka brzdí bubnem, ale normální nožní brzda brzdí na kotouče,
ne ne, fakt jo? a ja ze je tam cernoch co to brzdi rukou :lol: bracha jakto ze kdyz jsme rodina me to tak nepali??? :lol: ne sorry, ja to tak nemyslela, ale toto by mel vedet kazdy kdo ma Celicu, je to zaklad tak se nerozciluj :wink: ja mam napriklad oboji kotouce stejne, i stare seriove (predek zadek stejny prumer), i GT4 (predek zadek stejny prumer) 8)
GT4 nemá rozhodně stejný průměr kotoučů. Vzadu jsou větší.
Celica 4WD turbo 5.gen
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak jsem asi vyjimka :wink: hadat se nebudu, radeji to jeste jednou zmerim a napisu, ale jsem si na 99,9% jista ze jsou stejne :) mensi mam jen brzdnou plochu
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

vážení GT4 a edice CARLOS SAINZ není to samé lišilo se to upravami podvozku a nepatrně i výkonem a lenulka ma brzdy z carlose tak proto ten rozdíl
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

GT4 i CARLOS mají ve předu 277 a vzadu 288 mm. Rozdíly tam nejsou :wink:
Celica 4WD turbo 5.gen
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Takže když mám na GTI ve předu 277mm tak jediný rozdíl proti gt4 je v zadku.GT4 sou dvoupístky a místo 269-288.chapu to dobře?zadek dám asi z GT4 a na předek se budu poohlížet po nějakých větších z jinyho auta!jak je natom GT4 6g?nevite někdo? :D
Celica 2.0 Gti 115kw
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

no já spíš zvolím nějaký dobrý sportovní kotouče s deskama a třmeny nechám stejný... nevím, kde bych sháněl komplet brzdy z GT4
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak ja nevim ale kazdy tady asi mluvime o necem jinem

mam brzdy z GT4, jsou jednopistkove a jsou da se rict shodne s tema na klasickem NA ST182 jen s tim rozdilem ze jsou kotouce silnejsi a maji vetsi prumer a trmen je mirne vetsi :!:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Tak jak to teda je? Moje otazka:
Na aute mam predni kotouce 255x25. Ted jsem koupil tady na foru kotouce 255x22 :shock: sem byl docela prekvapeny, ALE! Co jsem se dival do nejakych katalogu intercars, autokelly, tak jsem nasel jedine kotouce 255x25 pro moji celicu a to byly jeste na rok vyroby od 91/09 ja mam 91/03.
Jeste jeden DETAIL, nevim jak vy, ale na trmenech mam napsane ze jsou na tloustku 25... Je mozne ze trmeny nejsou puvodni.. ted otazka zda nejsou na celdu po faceliftu, tudis zda tam nemaji byt 277mm. Ale to se mi nejak nezda.. Mohly by brzdy na 277 kotouc fungovat na 255? Co jsem se dival, tak i na CS maji v nabidce kotouce 255, ale to je mozna jen preklep..
A dalsi otazka, zda muzu dat ty 255x22 misto tech mych 255x25, budou se teda ale hure chladit a aby mi nevystrelil pistek pri ojetych deskach :?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

To:Jama vyreš to jednoznačně tak že cez VIN si koukni co tam máš mít, nespekuluj vyrešíš to rychleji.Idaho Ti řekne jak já jsem pochodil s mýma jenom deskama které jsem si chtěl pořídit dopředu když je bude zapotřeba měnit ať je mám už u sebe a došli úplně jiné a podle objednávky na inetu jsme vše udělali tak jak to mělo být, bez VIN ani nediskutuj o rozměrech atd.Všechny serry internetové uvádějí to samé ale pak jiné.Cez VIN to bude jistější seženeš si přesnou specifikaci a rozměr dílu a pak si koukneš co a jak.Budeš vědět co tam má jít a pak vše od toho odvodíš.U mně jde již o 3 součástku kterou jsem chtěl objednat podle všech zprávných parametrů internetových obchodů a byl nepoužitelnej.Jó a brzdy upgrade za 25-80 000 se dají udělat.Optej se na díly napr.Idaha už umí specifikace i dle VIN a nemusí to být Brembo, jsou i podlě mně lepší brzdy za identickej peníz je důležité co vlastně budeš od těch brzd chtít a zdali se ta investice ,,oplatí".Mně stačí původní s kvalitněšíma deskama které půjdou místo stávajících když na ně přijde čas.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
.Devils.
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Devils. »

Vim že kola s brzdama až zas tak nesouvysí ale potřebuju zjistit zda na celdu 5gen US verzi můžu koupit nějaký pěkný plecháče nebo alu kola...nevim jak poznat zda je tam evropská nebo americká rozteč šroubů... Plees poraďte:)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

.Devils. píše:Vim že kola s brzdama až zas tak nesouvysí ale potřebuju zjistit zda na celdu 5gen US verzi můžu koupit nějaký pěkný plecháče nebo alu kola...nevim jak poznat zda je tam evropská nebo americká rozteč šroubů... Plees poraďte:)
změř si to, btw čím se liší US a Eu rozteč?? :D
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

2.Devils.: aha tak to jsi ty:) btw na tvou otázku je řekl bych jednoduchá odpověd, něco jako US a EU kola neni, na tu tvou bude pasovat cokoliv co bude mít min. průměr středový díry 54,1mm(u litáků jsou redukce pro případný zmenšení, u plecháčů ne) a rozteč šroubů 5x100 nebo 4x100, nevim jakej model přesně máš, resp. obsah a rok. výroby, ještě to pak chce nějaký kloudný ET(myslim že cca 35) a koupil bych max 16"
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Už delší dobu také přemýšlím o upgradu brzd na mé GT4.Montáž nějak neřeším-všechno jde :D Spíš se mi nechtělo dávat cca 30-40k za nějaké jeté šestipístové rohlíky.Dnes jsem se trochu rozhlížel po dílně a koukal na kotouče.Šel jsem po těch největších,což bylo 305mm.Pod hromadou ale ležely málo jeté 320 :D :D Našel jsem k nim i třmeny.Sice jen dvoupísty(pístky vedle sebe)zato s gigantickými destičkami :twisted: Je rozhodnuto.Rozteč převrtat,nalisovat distanční kroužek a vyrobit adaptér pro třmen.Sice nejmenší kola,která tam pak dám budou 16´ale to neva-mám 17´ :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Odpovědět

Zpět na „Celica“