Ubytek kapaliny

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
ajatin
Člen Týmu

Ubytek kapaliny

Příspěvek od ajatin »

Koupil jsem ženě Corollu 1.3i 1991. Od začátku se přehřívala, jednou vařila. Byl prasklý chladič. Koupil jsem zánovní a je to OK. Chladí i topí dobře. Ale stále ubývá voda. Jednou týdně musím dolívat nádržku. Když auto stojí, voda drží. Na víčku oleje se tak za měsíc objeví trošku hnědého mazu, ale ne moc. Díval se na to místní automechanik a tvrdí, že těsnění pod hlavou, či prasklina v motoru to nejsou.
Chladič i hadice jsou suché. Poradíte někdo, kterým směrem pátrat?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Mechanika pozdravuj. Pokud nedával hlavu dolů a nenechával ji natlakovat, tak plácal hlouposti.
Pokud ti mizí voda a na víčku se ti dělá hnědý šlem, pak je provalené těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava, ale spíše to první.
Voda se z okruhu může dostávat výfukem přes vadné těsnění pod hlavou do dálce, kam ji přisává píst. Takže to může být voda-těsnění-olej, voda-těsnění-válec nebo oboje, nebo voda-prasklá hlava-olej. Ještě se za chodu motoru podívej na vodní pumpu. Kdyby to dělalo topení, tak by se ti v zimě brutálně z vnitřku rosila okna.
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Re: Ubytek kapaliny

Příspěvek od saab »

ajatin píše:Koupil jsem ženě Corollu 1.3i 1991. Od začátku se přehřívala, jednou vařila.
Doufám, že to není červený liftback s VIN JT1L0EE9007065691 :?

Problém může být i v prohnutém bloku motoru, tedy mě se to u tohoto typu stalo :(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
ajatin
Člen Týmu

Příspěvek od ajatin »

No možná se mě chtěl ten mechanik rychle zbavit. Těsnění bych nechal vyměnit, ale nerad bych investoval zbytečně. Kdyby to byl prasklej či prohnutej blok tak bych to asi nechal být. Jenže jak to zjistit?
Je to stříbrný hatch. Červeného liftbacka mám já, ale 1.6i 93 a ten seká dobrotu (kromě koroze blatníků).
Odpovědět

Zpět na „Corolla“