Výběr auta

vše ohledně modelové řady Avensis
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr auta

Příspěvek od piktor »

Mně se to úplně nezdá. Třeba u toho Passatu, aby to mělo srovnatelnou výbavu jako Avensis, musíš připočítat všechny ty pakety výbavy, co jsou napsaný dole a to je skoro sto tisíc. Podobně s tou Insignií se dostaneš k ceně 900 tisíc. Avensis nechci nijak obhajovat, jen že tohoto jsem si všiml při letmém pohledu.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Já to vidím takto http://www.vybermiauto.cz/porovnavac/ob ... a78d6794ca

Akorát ta Optima asi vůbec nemá automatickou převodovku.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Nazdar chlapáci,
tak cca po 14 dnech s Mazdou hlásím první dojmy....
Začnu u motoru, ten 2.0 DISI je celkem línej (čekal jsem od toho trošku víc, tech 114 kW je hooodně uškrceno tou emisní normou EURO 5), když chceš trošku potrápit excelentní podvozek (střihá to zatáčky s takovou chutí, že si kolikrát myslím, že dříve vyzuješ gumy než by Ti ustřelil zadek, auto se nenaklání jak T25 a perfektně žehlí všechny nerovnosti na našem tankodromu), tak spotřeba letí razantně nahoru. Zatím mám průměr 8,5 - 9 litrů, zní to hrůzostrašně, ale můj momentální styl jízdy je hodně závodního charakteru a otáčkoměr docela často atakuje hranici 5 - 7 tis. otáček, kde se skrývá jeho největší síla - ten zvuk se dá velmi libě a návykově poslouchat. Ta ženská, která to prodávala si myslím, že to auto víc jak 3 tis. otáček nevidělo, a auto trošku bude zatěžováno - cca 3-4 nádrže, potom zkusím ekonomickou jízdu. Ač jsem toho byl asi největší odpůrce tady na fóru, jsem nucen lít do benzínu aditivum VIF Super benzin ohledně možného vzniku karbonových usazenin v motorovém prostoru nebo tankovat prémiová paliva (ale ten VIF bude asi nejlepší, v testech je nejlepší a má i dodatečný čistící efekt už již na vytvořené usazeniny.
Co se týče převodovky, brutální...., krátké a přesné dráhy řadící páky, no jedním slovem famózní.....
Prostorově je to hodně podobné jak T25....
Zatím jsem spokojen, uvidím časem, napíšu......
Celkem mám obavy z té rzi....Tak snad to chvilku vydrží.....Teď plánuji nástřik spodku + dutiny.....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

RIP:
Ty kupujes auta podla nejakej pochybnej stranky a za importerovu cenu ?
"To neděláš dobře Jaromíre ..."
https://www.youtube.com/watch?v=HJckTCa7Mo0
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

CommonUser píše:RIP:
Ty kupujes auta podla nejakej pochybnej stranky a za importerovu cenu ?
No, kdykoliv jsem koupil auto podle těch blábolů, co tady píše CommmmmmmmonUser, tak to stálo za ..... :lol:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
CommonUser
Věčnej rejpal

RIP píše:No, kdykoliv jsem koupil auto podle těch blábolů, co tady píše CommmmmmmmonUser, tak to stálo za ..... :lol:
Ja som ti kedy radil kupovat take dymiace chujoviny ? :mrgreen:
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Roman Jašek píše:Nazdar chlapáci,
tak cca po 14 dnech s Mazdou hlásím první dojmy....
Začnu u motoru, ten 2.0 DISI je celkem línej (čekal jsem od toho trošku víc, tech 114 kW je hooodně uškrceno tou emisní normou EURO 5), když chceš trošku potrápit excelentní podvozek (střihá to zatáčky s takovou chutí, že si kolikrát myslím, že dříve vyzuješ gumy než by Ti ustřelil zadek, auto se nenaklání jak T25 a perfektně žehlí všechny nerovnosti na našem tankodromu), tak spotřeba letí razantně nahoru. Zatím mám průměr 8,5 - 9 litrů, zní to hrůzostrašně, ale můj momentální styl jízdy je hodně závodního charakteru a otáčkoměr docela často atakuje hranici 5 - 7 tis. otáček, kde se skrývá jeho největší síla - ten zvuk se dá velmi libě a návykově poslouchat. Ta ženská, která to prodávala si myslím, že to auto víc jak 3 tis. otáček nevidělo, a auto trošku bude zatěžováno - cca 3-4 nádrže, potom zkusím ekonomickou jízdu. Ač jsem toho byl asi největší odpůrce tady na fóru, jsem nucen lít do benzínu aditivum VIF Super benzin ohledně možného vzniku karbonových usazenin v motorovém prostoru nebo tankovat prémiová paliva (ale ten VIF bude asi nejlepší, v testech je nejlepší a má i dodatečný čistící efekt už již na vytvořené usazeniny.
Co se týče převodovky, brutální...., krátké a přesné dráhy řadící páky, no jedním slovem famózní.....
Prostorově je to hodně podobné jak T25....
Zatím jsem spokojen, uvidím časem, napíšu......
Celkem mám obavy z té rzi....Tak snad to chvilku vydrží.....Teď plánuji nástřik spodku + dutiny.....
- nechcem ti zobrať ilúziu ale VIF bude riešiť len vstrek ale kedže ten je priamy tak ventily pred karbonom neochrániš. V tom je výhoda Toyoťáckeho Atkinsona -ak je prítomný - že zmes benzín plus aditíva obmyjú ventily a kus sania čiže karbonu sa báť nemusíš aj keď je tam egr....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Roman Jašek píše:......Celkem mám obavy z té rzi....Tak snad to chvilku vydrží.....Teď plánuji nástřik spodku + dutiny.....
Tak sebou mrskni ať máš na co stříkat http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/au ... minulosti/ pořádně to zkontroluj, ať to z jedné strany stříkneš a z druhé na tě nevykoukne rezavý puchýř :(
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Měření společnosti Dekra ukázalo, že největší množství prachu a polétavého prachu pochází ze spaloven a dalších kotlů. Současná honba na dieselová auta je podle odborníků z evropských automotoklubů poněkud přehnaná. Prokázalo to například měření společnosti Dekra ve Stuttgartu. Tam je každý den v průměru do ovzduší uvolněno téměř půl tuny (přesně 474 kilogramů) prachu a polétavých částic. Celkově se výfuky na tvorbě celkového podílu pevných částic v tomto městě podílejí jen šesti (!!!) procenty. Daleko větší část je vytvořena částečkami odlétajícími od pneumatik a brzdových destiček. A ty přece mají i hybridy a elektromobily, přestože je nutno uvést, že tento druh vozidel přece jen díky rekuperaci používá brzdy o něco méně než klasická auta se spalovacími agregáty. Více než padesát procent však stále připadá na kotle spaloven a různé typy vytápění. Převzato z autorevue.cz.
Ale to přece většina průměrně inteligentních člobrdů dávno ví. Pouze jakási skupinka chytrolínů, co jezdí s benzíny si nejspíše myslí, že jejich provozem nejspíše vylepšuje živ. prostředí. Ale ten "hon na diesely" vznikl poté, co se zjistilo, že průserový koncern neumí udělat ani ty diesely a tak se začaly houfně vykřikovat ty fráze o škodlivosti, zakazovat vjezdy do měst atd... ve stylu: Když nebudeme dělat diesely my (protože to neumíme), tak nikdo. Tečka!!!! Kocourkov a šaškárna pro ovčany...
A tak mi dovolte, abych se tady s Vámi rozloučil. Koupil jsem totiž nové auto jiné značky. A je to samozřejmě diesel. Hodně svižný diesel s nízkými emisemi, žádná malobjemová fraška na motor. Avensis, již druhý zůstává v rodině, i když bude poněkud z ruky. Ale to neznamená, že se tu někdy opět neobjevím s prosbičkou o radu či jinak. A taky to neznamená, že se nevrátím v budoucnu k Toyotě. Mně se totiž s Toyotou žilo poměrně dobře. Po třech koncernových poruchovým parodiích na auta to byl neskutečný rozdíl. Mějte se tu hezky!
CommonUser
Věčnej rejpal

RIPe, nebud labud. Co si kupil ? Hadam nie autobus.

Ze diesle presrali normy je pravda ? Pravda.
Ze az 50 nasobne ? Pravda.
Ze menili mod podla merania/prevadzky ? Pravda.
Ze ide hlavne o NOx, ktory DEKRA nemerala ? Pravda.

Tak ked najdu rovnako osrate benziny, tak potom mozes ujukat.
Mne osobne skor vadia nove nafty - ten neviditelny stiplavy smrad ma viac nasiera, ako ked vidim dymovnicu ... :bomb:
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

CU--> Nedá mi to, takže opravdu (asi) :lol: naposledy. Než tu prosím Tě začneš opět plácat ty nesmysly, tak si ověř, jaká je realita. Oxid dusný N2O reaguje s ozónem na NO2, či-li má ničit ozônovou vrstvu země. 2/3 N2O se uvolňují přirozenou cestou z půdy, více jak 20% potom vzniká zemědělskou činností. Pro zajímavost, v Německu spočítali, že při výrobě 1 kg hovězího masa vznikne tolik skleníkových plynů, jako při jízdě kteréhosi BMW na 100 km. A pokud se týká těch teorií o vlivu ohřívání zemského povrchu vlivem produkce tzv. skleníkových plynů, tak tyto teorie dostaly v poslední době pěkně "na p.del" - viz link. Tak si to prostuduj, tedy pokud na to máš. Ale o tom já samozřejmě nepochybuji.
https://www.omicsonline.org/open-access ... -Model.pdf
CommonUser
Věčnej rejpal

Vies co RIPe, chod niekam. Viac som si o tebe myslel.
Ak nechapes rozdiel medzi N2O a NO2, tak nemas co tu vyskakovat s nejakym korelacnym modelom pre atmosfericky vyvoj planet, ktory ma dokonca malo dat a experimentalne tazko dokazatelny.

Priamo NOx z tvojho vyfuku zostavaju pri zemy a robia smog, koncentruju aj tie prachove castice.
Ak mam technologiu, ktora je ekologickejsia, lacnejsia a teda aj energeticky menej narocna a ta zlozitejsia este aj defacto nefunuguje ako ma (dieselgate) ...
tak preco mam podoporovat opak ???
Ano tu studiu o kravach mam doma, AUTOBILD uverejnil taky vycuc a ? Je to skor sklenikova studia (zamerana halvne na CO2). Ozon sa nam pomaly vracia.
https://tech.sme.sk/c/20205174/ozonova- ... avuje.html

RIPe, ty vlastne podporujes klamstvo a ojebavanie. Ze si niekto kupil auto pred aferou a teraz nadava je OK, ale ze si si to kupil uz teraz, tak to na nieco poukazuje, ze ...
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Klimatickou dohodu z Paříže neuznávají USA, od smlouvy nedávno odstoupily z důvodu několika studií, mimo jiné té, na kterou jsem dal link. No, ale Ty samozřejmě jako vždy víš vše nejlépe, takže sem přihodíš jakýsi blábol jakési Zelené Renáty.... :shock: Co dodat.
CommonUser píše: RIPe, ty vlastne podporujes klamstvo a ojebavanie. Ze si niekto kupil auto pred aferou a teraz nadava je OK, ale ze si si to kupil uz teraz, tak to na nieco poukazuje, ze ...
Ano poukazuje, že nejsem úplný pitomec, který uvěří hned všem rádoby oficiálním teoriím. Ono existují ještě další opravdu renomované vědecké studie, (Zelená Renáta je ale kupodivu nedělala), které jaksi nepotvrzují v současnosti šířené teorie... Ono se stačí podívat do historie, jak to s některými opravdu "oficiálními" teoriemi nakonec skončilo. Ale i kdyby.... Pro mne je až s podivem, že se řeší ti nejmenší znečišťovatelé, zatím co ti opravdu velcí jsou relativně v pohodě. Je potřeba vykazovat nějakou činnost, že ano. A tak si CommonUsere dovolím Ti doporučít. Kup si šlapací auto. Potom Tě a ty Tvoje řeči začnu brát vážně. A prosím Tě, nezapomeň!!!! Nesmíš prdět. To by jsi ničil ozón. Zakážeme prdění. S tím by jsi mohl jít i do voleb.... Úspěch zaručen. Jo, a starej se prosím Tě o sebe a o ty skutečné znečisťovatele. Něco jako armáda spásy. To by také mohlo zabrat. Já se také nestarám o to, v čem jezdíš a říkáš tomu "auto"... :mrgreen:
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

CU nezeptáš se už sám sebe kde je problém?
CommonUser
Věčnej rejpal

tisnov, problem su financne toky - alebo po lopate - za korunu si necham aj koleno vrtat.
Chces si tu tlapkat po pleci aki sme borci s Toyotami ? To si fakt taky maly ? Asi ano.
Este viac ignorantov a "mudrych" hajzlikov do politiky a mozme sa tesit na repete ako v 1933 ...

RIPe:
USA nikdy kjotsky protokol nepodpisali, trepes chujoviny ako vzdy.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B3tsky_protokol

Tu mas opozituru - dokonca, ze tito tvoji vedci akoby "zmizli z tejto planety" ...
https://www.washingtonpost.com/news/mor ... 1342cabfbe
https://tallbloke.wordpress.com/2017/06 ... ervations/
http://retractionwatch.com/2016/09/13/u ... seudonyms/

Moj dojem je skor, ze ti dvaja neznami pani - Ned Nikolov and Karl Zeller si honia brcko prave pre vladu. Je to tak platne ako teoria strun dnes.

Tu mas moje zdroje - ziadna Renata Zelena, ktora to prebrala a uviedla aj zdroj - mozes spochybnovat:
Susan Solomon,Diane J. Ivy, Doug Kinnison, Michael J. Mills, Ryan R. Neely , Anja Schmidt
- Department of Earth, Atmospheric, and Planetary Science, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA 02139, USA.
- Atmospheric Chemistry Observations and Modeling Laboratory, National Center for Atmospheric Research, PO Box 3000, Boulder, CO 80305, USA.
- School of Earth and Environment, University of Leeds, Leeds, UK.
- National Centre for Atmospheric Science, University of Leeds, Leeds, UK.

Ano, chemia ti nejde a vlastne ani fyzika ci dokonca logika, tak podme zosmiesnovat autora prispevku (CU). To je najlahsie - dnesny ukaz vsade. Nedal si ani jeden portiargument, len prazdne slova ako tvoj prd.
To, ze sud zakazal DIESLE v Stuttgarte je proste fakt. Mnichov zvazuje, zelene plakety su uz platne skoro vsade.
Zrovnajme dan na paliva a uvidime co sa stane. Z akeho dovodu by mala byt nafta zvyhodnena, ked uz na nu jazdia osobaky ?
Aj tak si myslim, ze naftovy motor ma svoj zmysel. Ale nie v tej podobe, nad ktorou sa tu rozplyvas ako stary bolsevik nad kurvou zo zapadu.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“