Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
ale většinou bez LED paketu je potkávám
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Taky v Ostravě? Mně přijde, že LED paket převažuje, "šilhavé" nebo žlutě svítící Corolly moc často nevidím, i když jsou.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
ne, v Praze, já tu viděl snad jen jednu s LED paketem, pak jen ty bez (jak mají denní svícení u masky jako předfacelift)
Zajímavé, člověk by to čekal spíš naopak. Ale pravda, pozorování dvou řidičů není statisticky významný vzorek.
Třeba v Praze jezdí mnohem více služebních Coroll, kdo ví.
tomu nevěřím, prostě lidi nechtějí dát 15tis navic za svetla, kor kdyz treba casto jezdi po meste (v zime je tu osvetleno).
S LED paketem jsem viděl naposled tak 1,5 měsíce zpět, to jsem ještě neměl svoji. Od té doby jsem potkal pár bez LED (tak cca 5ks), a to jezdím každé ráno a odpoledne napříč
takže ano je jich dost ale pořád málo. Aurisů je ale mraky.
S LED paketem jsem viděl naposled tak 1,5 měsíce zpět, to jsem ještě neměl svoji. Od té doby jsem potkal pár bez LED (tak cca 5ks), a to jezdím každé ráno a odpoledne napříč
I v té Ostravě.rogerer píše:Aurisů je ale mraky.
V souvislosti s tím: nedokáže někdo střelit od pasu, jak velká část dílů je kompatibilní mezi Aurisem a Corollou? Samozřejmě jde hlavně i kritické díly - výfuková soustava, spojková sada, tlumiče a takové věci.
Tak to zas v Košiciach som fejsliftovanú corollu bez LED paketu snáď ani nevidel.
A výfuk na corolle je iný ako na aurise. Minimálne zadný diel už od oka. A hlavne s ním nieje problém s hlučnosťou (ako na aurise).
A výfuk na corolle je iný ako na aurise. Minimálne zadný diel už od oka. A hlavne s ním nieje problém s hlučnosťou (ako na aurise).
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Já taktéž každý ráno do centra, odpoledne zpět na periferii, docela mám štěstí na nové, ale i starší corollky. V práci máme tři, dvě nové a jednu starší. Díky starší jsem šel do naší corollky. Jakmile jsem ji uviděl na parkovišti u nás v práci, uz to šlo, ohlédnutí, zpět, prohlídka, foto...a když se doma rozhodovalo, jaké nové autíčko, hned jsem si vzpomněl na corollku na parkovišti. A bylo rozhodnuto, neboť i manželka k mému překvapení uvedla, že se jí moc líbí. Rogerer: když budeš potřebovat pomoc, jsem připraven pomoci.rogerer píše:tomu nevěřím, prostě lidi nechtějí dát 15tis navic za svetla, kor kdyz treba casto jezdi po meste (v zime je tu osvetleno).
S LED paketem jsem viděl naposled tak 1,5 měsíce zpět, to jsem ještě neměl svoji. Od té doby jsem potkal pár bez LED (tak cca 5ks), a to jezdím každé ráno a odpoledne napříčtakže ano je jich dost ale pořád málo. Aurisů je ale mraky.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Bohužel vlastním oboje a Rapid je s Corollou nesrovnatelný i komfortem. Rapid je oholený za hranou přijatelnosti. Nízké čelní sklo (průzor jako z tanku), dynamika pouze pocitová. 1.4 TSI 92 kW automat je silně nevybavený. Je dražší než Corola Trend+ s LED paketem a to je to o třídu menší a podvozkově horší auto. Nenapadá mě nic, co by měl Rapid navíc. Kromě toho má i užší prkenné sedačky. Asi bych mohl takhle vyjmenovávat dlouho...rogerer píše:cenové srovnání s oktávkou je bez šance, ikdyž vnitřní rozměry auta jsou podobné (u vnějších vede oktávka), rozvor má větší corolla, tak cenově je vhodné srovnání s rapidem.
Pár dní zpět jsem si jen tak konfiguroval rapid Style 1.4 DSG a se vším co jsem chtěl jsem se dostal na 490 a nějaké drobné. Když vezmu nějakou tu slevu od prodejce (ca 20-25tis) tak jsem na stejné částce jako za Corollu Trend+ LED CVT, s tím že rapid má nějaké výbavy a vychytávky navíc. MR2018 už bude také komfortně a kvalitně někde jinde než MR2013. Nicméně je to pořád uzčí a menší auto než corolla (sice s lepším kufrem) a 1.4 TSI pojede pěkně (už 1.2 TSI 77kw jezdívalo suprově). Ale rapida za půl míče prostě nechceš(Ale opravdu co jsem se dočetl na forech tak stávající rapid je už úplně něco jiného než ten první v 2013 ale neměl jsem zatím šanci zkusit)
http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/107208790
(style pakety obsahuji low bixenon,tempomat,sunset atd atd.)
Pokud by měla oktávka konkurovat corolle a aby se to cenově vešlo tak jedině tříválec 1.0TSI
A ano coroll jezdí už hodně.
Octavia se v základu také moc nevyrovná. Má lepší kufr, tím to hasne. S obdobným motorem a celou výbavou včetně LED světlem stojí cca 600 tisíc, započteno i s příplatkovou barvou. Bez příplatku za zadní stěrač. Počítám verzi Liftback, která je sedanu nejblíže. Kombi je ještě dražší, jasně pak ale vyhrává kufrem....
Se silným TSI (dříve 1.8, dnes 2.0) s víceprvkem vzadu s odpovídajícím dovybavením bude asi Octavia lepší auto. Nicméně téměř za cenou dvou Coroll.
Nejsem zastánce rapida,ale 1,4 tsi pojede určitě lépe,hlavně pružnost je někde jinde. a nemusíš točit do červenejch.Paul píše:Bohužel vlastním oboje a Rapid je s Corollou nesrovnatelný i komfortem. Rapid je oholený za hranou přijatelnosti. Nízké čelní sklo (průzor jako z tanku), dynamika pouze pocitová. 1.4 TSI 92 kW automat je silně nevybavený. Je dražší než Corola Trend+ s LED paketem a to je to o třídu menší a podvozkově horší auto. Nenapadá mě nic, co by měl Rapid navíc. Kromě toho má i užší prkenné sedačky. Asi bych mohl takhle vyjmenovávat dlouho...rogerer píše:cenové srovnání s oktávkou je bez šance, ikdyž vnitřní rozměry auta jsou podobné (u vnějších vede oktávka), rozvor má větší corolla, tak cenově je vhodné srovnání s rapidem.
Pár dní zpět jsem si jen tak konfiguroval rapid Style 1.4 DSG a se vším co jsem chtěl jsem se dostal na 490 a nějaké drobné. Když vezmu nějakou tu slevu od prodejce (ca 20-25tis) tak jsem na stejné částce jako za Corollu Trend+ LED CVT, s tím že rapid má nějaké výbavy a vychytávky navíc. MR2018 už bude také komfortně a kvalitně někde jinde než MR2013. Nicméně je to pořád uzčí a menší auto než corolla (sice s lepším kufrem) a 1.4 TSI pojede pěkně (už 1.2 TSI 77kw jezdívalo suprově). Ale rapida za půl míče prostě nechceš(Ale opravdu co jsem se dočetl na forech tak stávající rapid je už úplně něco jiného než ten první v 2013 ale neměl jsem zatím šanci zkusit)
http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/107208790
(style pakety obsahuji low bixenon,tempomat,sunset atd atd.)
Pokud by měla oktávka konkurovat corolle a aby se to cenově vešlo tak jedině tříválec 1.0TSI
A ano coroll jezdí už hodně.
Octavia se v základu také moc nevyrovná. Má lepší kufr, tím to hasne. S obdobným motorem a celou výbavou včetně LED světlem stojí cca 600 tisíc, započteno i s příplatkovou barvou. Bez příplatku za zadní stěrač. Počítám verzi Liftback, která je sedanu nejblíže. Kombi je ještě dražší, jasně pak ale vyhrává kufrem....
Se silným TSI (dříve 1.8, dnes 2.0) s víceprvkem vzadu s odpovídajícím dovybavením bude asi Octavia lepší auto. Nicméně téměř za cenou dvou Coroll.
avensis T27 1.8 valvematic
To není třeba ani u Corolly, nad 4 tisíce se výkon začne projevovat solidně. Ona se Corolla nezdá, ale udělat si pružný start ze 40 na cokoliv s tím, že při přeřazování držíš otáčky nad 4 tisíce, jede jako drak. Nejednou jsem pozoroval octávky (pokud to nebyl dieselový dvoulitr) před sebou, jak na to šlápnou, protože vidí, že chci jet, ale pak prostě musely uhnout (a já samozřejmě mezitím ztratil většinu momentu).tabika píše:Nejsem zastánce rapida,ale 1,4 tsi pojede určitě lépe,hlavně pružnost je někde jinde. a nemusíš točit do červenejch.
Holt je to atmosféra, točit se to musí, a elektronika omezující výkon kvůli spotřebě taky nepomáhá. Ale podle mě si i s tou 1,6kou, byť by člověk uvítal silnější motor, můžeme užít legraci srovnatelnou s turbem. Jenom otáčkoměr bude ukazovat jiné hodnoty a motor bude mít jiný hlásek (což nechám na každém, jestli je to plus, nebo minus - mně se třeba zvuk motoru líbí, i ve vysokých otáčkách).
No a nakonec je tady samozřejmě taky otázka životnosti... Kdybych měl sázet, vždycky bych vsadil na atmosféru - přece jenom je konstrukčně jednodušší a není namáhaná "nepřirozenými" tlaky.
Co se týče zvuku motoru - nepozoruje někdo nějaké "netradiční zvuky"? Už nějakou dobu pozoruju, že když jedu stálou rychlostí s otáčkami někde mezi 2 a 2,3 tisíci a plynem sešlápnutým na udržování rychlosti, je slyšet takové těžko popsatelné středně hluboké až mírně vyšší "cvrlikání". Fakt nevím, jak to popsat, je to zvuk jak když mutuje pubertální krocan. Zjevně je to závislé na plynu (když sundám nohu, přestane to), ale není to nijak hlasité a nepřekvapilo by mě, kdyby to byl normální projev.
Něco podobného jsem dost často pozoroval i u Yarise 1.33 r.v.2007. Při těch otáčkách co popisuješ při rychlosti kolem 50 km/h tedy v obci. Možná to je tím, že tam jde naprosto minimální množství směsi, tak je prostě slyšet víc kovový zvuk motoru.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Já pozoruji kovový zvuk při plynu na podlahu v nízkých otáčkách - okolo 2 tisíc. Jako by v motoru snad něco drhlo či co. Opravdu netuším, jak to popsat. Třeba je to ten samý zvuk, třeba není. Vysoká zátěž (plyn na plno), nízké otáčky, vysoký převod. Třeba dejte pětku v padesátí-šedesáti a zkuste to. Přijde mi to, že ten zvuk je spojený s vibracemi.Intri píše:Co se týče zvuku motoru - nepozoruje někdo nějaké "netradiční zvuky"? Už nějakou dobu pozoruju, že když jedu stálou rychlostí s otáčkami někde mezi 2 a 2,3 tisíci a plynem sešlápnutým na udržování rychlosti, je slyšet takové těžko popsatelné středně hluboké až mírně vyšší "cvrlikání". Fakt nevím, jak to popsat, je to zvuk jak když mutuje pubertální krocan. Zjevně je to závislé na plynu (když sundám nohu, přestane to), ale není to nijak hlasité a nepřekvapilo by mě, kdyby to byl normální projev.
Drobný (pro mě) nový poznatek: Resetovatelná počítadla kilometrů (tripy) jdou jen do 10 tisíc, pak se vynulují a běží znovu.