mapy TOYOTA TNS???
Re: mapy TOYOTA TNS???
Kdyby kámoš uměl vypálit cokoli pro rok 2007 toyota avensis, tak mu pošlu 300kč
Jinak si v Alze půjčím tu vypalovačku a vypálím si to snad sám 
Pokud myslíš ten můj..Tak umí jen to co mu dám..Já mám DVD a on mi ho jen vypálí...Takže jediná možnost je tu co jsem psal..Gen 2. pro rok 2002-2003. Aktualizace 2010.. nic jiného nemám.Jinak novější jsou ještě k sehnání na Ebay a nebo AllegroRzR píše:Kdyby kámoš uměl vypálit cokoli pro rok 2007 toyota avensis, tak mu pošlu 300kčJinak si v Alze půjčím tu vypalovačku a vypálím si to snad sám
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
jj, mě ani nejde o navigaci, mě prostě nehraje rádio.. Chce po mě dvd a když ho tam dam, tak se nic nestane.
Tak je chyba jinde..není to USA verze?? A nebo je KO machanikaRzR píše:jj, mě ani nejde o navigaci, mě prostě nehraje rádio.. Chce po mě dvd a když ho tam dam, tak se nic nestane.
Lexus LS 430. 2002
Když jsem to auto kupoval, tak to psalo "please insert map dvd", i přes to, že bylo v mechanice. Ale radio hrálo. Pak jsem musel vyměnit baterku a radio se "vymazalo" a chce právě to dvd. Jenže já nevím, jestli je problém v dvd, nebo v mechanice radia. DVD jde načíst v pc. Jen tak zkušebně vypálené v autě nefungovalo,ale nedodržel jsem postup vypalování - nemám správnou mechaniku.
Moje osobní zkušenost je taková: čtecí optika se časem zapráší a nedokáže tak číst mapové DVD. Používám čistící DVD, které má na povrchu štětečky, žádné čistící kapaliny. Vložím jej tam, párkrát se zavrtí, štětečky opráší čtecí hlavu a zase to skvěle funguje. Případně opakuji postup znovu. Netvrdím, že je to univerzální návod, může být také problém jinde. Ale tohle mi už několikrát pomohlo a mám to potvrzeno i od druhých.
V těchto parných dnech také bývá problém hlavně s přehříváním mechaniky a DVD. Prostě se to zahřeje na takovou teplotu, že optika nedokáže data z DVD číst a vyhodí to hlášku. Možná je to i stářím mechaniky (rok 2005). Uvažuji o nějakém přídavném ventilátoru ze starého PC, který bych připevnil zezadu rádia a ten horký vzduch odváděl. Zkusím, uvidím... Při vychlazeném autě a zapnuté klimatizaci mi totiž navigace normálně běží.
Takže doporučuji nejdříve zkusit vyčistit optiku a pak teprve hledat jiné řešení.
V těchto parných dnech také bývá problém hlavně s přehříváním mechaniky a DVD. Prostě se to zahřeje na takovou teplotu, že optika nedokáže data z DVD číst a vyhodí to hlášku. Možná je to i stářím mechaniky (rok 2005). Uvažuji o nějakém přídavném ventilátoru ze starého PC, který bych připevnil zezadu rádia a ten horký vzduch odváděl. Zkusím, uvidím... Při vychlazeném autě a zapnuté klimatizaci mi totiž navigace normálně běží.
Takže doporučuji nejdříve zkusit vyčistit optiku a pak teprve hledat jiné řešení.
- Jumpik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
A co já s aktualizací. Mám to tedy shánět na ebay?
1 - Land cruiser 2005
2 - Avensis 2005
Rád zaplatím třeba 1.000,- ale 5.000,- v autorizáku nee.
1 - Land cruiser 2005
2 - Avensis 2005
Rád zaplatím třeba 1.000,- ale 5.000,- v autorizáku nee.
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Taky jsem vypaloval navigaci doma a nikdy nefungovala..Nejsem ajťák..Ale dověděl jsem se že z originálu a nebo funkčního dvd se musí vyrobit 100% klon..což klasické vypálení není ani omylem..Musí na to být program a hlavně někdo kdo to umí-což já nejsem.jinak co se mechaniky týká..také jsem ji čistil tím čistícím DVD a nic..Prostě vymontovat a odnést do kvalitního servisu kde umí profesionálně vyčistit laser a celou mechaniku...mě to stálo 1000kč před 5ti lety...Pálené DVD pak přežije 2-3 zimy a končí..takže jich mám doma více ..ale pro vaše potřeby zřejmě moje GEN2 nebude...ta funguje opravdu do roku 2003-2004 a staršíRzR píše:Když jsem to auto kupoval, tak to psalo "please insert map dvd", i přes to, že bylo v mechanice. Ale radio hrálo. Pak jsem musel vyměnit baterku a radio se "vymazalo" a chce právě to dvd. Jenže já nevím, jestli je problém v dvd, nebo v mechanice radia. DVD jde načíst v pc. Jen tak zkušebně vypálené v autě nefungovalo,ale nedodržel jsem postup vypalování - nemám správnou mechaniku.
Lexus LS 430. 2002
Tak jsem ted koupil cistici dvd i s nejakou kapalinou a zcela bez efektu. Vyhozeny 400 =( Stale se o jevuje "program cannot be read"
ahoj všem, jeden polák mi poslal aktuální mapy a ten soubor má asi 12,3GB na jaký ty dvd se to musí vypalovat, aby to bylo funkční??
to netuším..Dvouvrstvé DVD má 8Gb.. a moje mapy TNS300 mají 7,2Gb...Jinak vím že pro generaci 4 má toyota pro evropu 3dvd.petaneck píše:ahoj všem, jeden polák mi poslal aktuální mapy a ten soubor má asi 12,3GB na jaký ty dvd se to musí vypalovat, aby to bylo funkční??
Lexus LS 430. 2002
- Jumpik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že to je asi nějaké složité, když to nikdo neudělá. To mě asi zbývá už jen autorizák. 
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Ahoj, máte někdo zkušenost s DVD z Allegro?
Našel jsem např.
http://allegro.pl/toyota-nawigacja-oryg ... 51504.html
http://allegro.pl/mapy-toyota-lexus-nav ... 76081.html
Ofi aktualizace mi přijde nekřesťansky drahá a nechce se mi věřit, že by na to někdo nekápl
Našel jsem např.
http://allegro.pl/toyota-nawigacja-oryg ... 51504.html
http://allegro.pl/mapy-toyota-lexus-nav ... 76081.html
Ofi aktualizace mi přijde nekřesťansky drahá a nechce se mi věřit, že by na to někdo nekápl
- Jumpik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
V autorizáku snad chtějí za aktualizaci 5.000,-
. To nedám.
Avensis T25 D4D 2,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005