Ten klíč mi přišel z Číny za 2 kila.S tím měřením oleje máš pravdu-jehanes73 píše:Výměna oleje je mnohem snazší, než třeba u mixéru (souseda z Boleslavi), je dobré mít zmíněný nástavec, povolí se objímka na filtr. Tím, že je filtr pěkně dole u vany, starý olej úplně vyteče. Výhoda (při výměně oleje) je přístup k výpustnému šroubu u automatu, jako v mém případě, spodní část motoru není úplně zakrytá plastovým krytem motoru. Kdežto u manuálu je ve zmíněném krytu vyříznuty prostup, obdélníkové tvaru, ten je zapotřebí vyhnout a za pomocí třeba drátu ho zaaretovat v poloze, aby byl volný přístup jak k výpustnému šroubu, tak k filtru. Pak už to jde samo.
Co mě jediný štvalo a štve, že měrka oleje při vytahování se v záhybu opře o prostup a dojde k rozetření olejové stopy výšky hladiny na měrce.
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
- buckyskentucky
- Řidič
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Ultra: Když vidím tu fotku s deflektorem, tak bych to taky zkusil bez něj, schválně, jestli to bude pískat pořád. Jinak na tom Suzuki fóru zkusili zrcátko sklopit a projeli stejnou trasu.Kocúr píše:A keď dáš dolu deflektor z okna, nepomôže to?ultra píše:Skusal.....masak_r píše:
Ultra: zkoušel si to zrcátko? Myslím, že jsem dával link na Suzuki fórum, kde někomu pískalo jako tobě a dělalo to snad uchycení zrcátka ke karosérii. Třeba blbost, ale třeba ne.
Na Megane mi neoriginálne deflektory občas popiskovali keď sa mi trošku posunuli pri vysúvaní okna.
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
IN IT TO WIN IT!
Když vidím tu fotku s deflektorem, tak bych to taky zkusil bez něj, schválně, jestli to bude pískat pořád. Jinak na tom Suzuki fóru zkusili zrcátko sklopit a projeli stejnou trasu
Deflektory som dal samozrejme dole - skusal som to aj bez nich - momentlane som uplne bez nich pretoze na vodicovej strane sa mi ho podarilo zlomit
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Trochu nekrotéma, ale když se dívám na to uchycení pružiny - nepohybuje se ta pružina v tom otvoru, do kterého je zaháknutá, a neodírá tak ten plech? Už jsem si ji skoro koupil na eBayi, ale toto mě zarazilo. Nebylo by dobré, aby tím vznikal prostor pro vznik rzi.ultra píše:Upevnenie mam velmi podobne ako Fredy -
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
to mě napadlo když jsem tam tu pružinu instaloval. U mě zatím dobrý.
Ale s celým tím řešením nejsem úplně spokojenej. Je tam hrozný pnutí, hůř se zavírá víko kufru, občas to tam trošku lupe, takový nebezpečný mi to přijde, nehledě na to, že když stojíš z kopce a otevřeš to tak se to otevře velkou silou, naopak jsem zjistil že když mám naložený kufr tak se to zas otevírá jen do půlky... nevím asi to časem sundám... Taky mě napadlo jestli ten velkej tlak pružiny na jedné straně nemůže časem nějak rozhodit celý ten otevírací mechanizmus.
Na druhou stranu když máš plný ruce tak je to supr, a i na vizuální efekt je to dobrý
Ale s celým tím řešením nejsem úplně spokojenej. Je tam hrozný pnutí, hůř se zavírá víko kufru, občas to tam trošku lupe, takový nebezpečný mi to přijde, nehledě na to, že když stojíš z kopce a otevřeš to tak se to otevře velkou silou, naopak jsem zjistil že když mám naložený kufr tak se to zas otevírá jen do půlky... nevím asi to časem sundám... Taky mě napadlo jestli ten velkej tlak pružiny na jedné straně nemůže časem nějak rozhodit celý ten otevírací mechanizmus.
Na druhou stranu když máš plný ruce tak je to supr, a i na vizuální efekt je to dobrý
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Popravde - tiez som premyslal nad tym pnutim pruziny.... obcas ma rusi aj zvuk pruziny pri otvarani - skusim zohnat gumene pruziace pasy - ktore by sa uchytili v priamom smere a na obidvoch stranach a tym padom by sa eliminovalo pnutie do strana znizil by sa tlak na jednu stranu.
Pruzina s toho otvoru nevypadne.
Pruzina s toho otvoru nevypadne.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
no mne spis rusi obcasny zvuk pruziny pri zavirani kdy se natahuje a ted si vem ze cele hodiny a dny, pokud neotevres kufr tak je tam napnuta a taha ten mechanizmus:-)
Hlásenie: Corolla 1,6 CVT Košice(SK) - Crikvenica (HR) a späť 1620km tankovaných 112l - priemerná spotreba 6,9l/100km. Drvivá väčšina trasy dialnica, na nej cca 130 podla navi, celou cestou klima naplno traja ludia dnu plus plný kufor. Od Ikea v Pešti aj kopa rároh na zadnom sedadle, z čoho sa mi ježili chlpy na zátylku, keď som si spomenul čo dokáže urobiť s posádkou pri búračke blbá flaša s pivom položená na plate vzadu. Niekto na mňa včera v protismere na zjazde od dialnice pri Krku smerom k Crikvenici mával z novej Corolly s Novozámockou ŠPZ. Koniec hlásenia.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:59, celkem upraveno 1 x.
no jistě....my už jsme přesedlali a udělali jsme dobře!!!
- Přílohy
-
- IMG_20170808_184859.jpg
- (123.87 KiB) Staženo 1626 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
...a je nás čím dál více, vidím to v okolí, tolik Toyotek a obzvláště corollek. Lidé se za námi částo otáčí, design se fakt povedl.
To se bohužel nestane. Kdyby se Aurisy i Corolly zlevnily, Škodovka by neměla zákazníky, resp. měla jenom ty své skalní příznivce. Vždyť Corolla, alespoň v základu, je za těch 400 tisíc docela levné auto. Jenom v rychlosti jsem si zkusil naházet do konfigurátoru octávku a zjistil jsem, že to snad nemá ani handsfree, a samozřejmě motor s objemem válce srovnatelným se sklenicí, ze které piju... Ale podrobné srovnání jsem nedělal, tak nevím, co Corolla nemá, co octávka v základu jo.
Já to zase vzal z druhé strany, mám corollku v automatu v nejvyšší výbavě. Když jsem dál stejnou výbavu do konfigurátoru u souseda z Boleslavi, tak jsem v plusu víc jak dvě stě tisíc...
cenové srovnání s oktávkou je bez šance, ikdyž vnitřní rozměry auta jsou podobné (u vnějších vede oktávka), rozvor má větší corolla, tak cenově je vhodné srovnání s rapidem.
Pár dní zpět jsem si jen tak konfiguroval rapid Style 1.4 DSG a se vším co jsem chtěl jsem se dostal na 490 a nějaké drobné. Když vezmu nějakou tu slevu od prodejce (ca 20-25tis) tak jsem na stejné částce jako za Corollu Trend+ LED CVT, s tím že rapid má nějaké výbavy a vychytávky navíc. MR2018 už bude také komfortně a kvalitně někde jinde než MR2013. Nicméně je to pořád uzčí a menší auto než corolla (sice s lepším kufrem) a 1.4 TSI pojede pěkně (už 1.2 TSI 77kw jezdívalo suprově). Ale rapida za půl míče prostě nechceš
(Ale opravdu co jsem se dočetl na forech tak stávající rapid je už úplně něco jiného než ten první v 2013 ale neměl jsem zatím šanci zkusit)
http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/107208790
(style pakety obsahuji low bixenon,tempomat,sunset atd atd.)
Pokud by měla oktávka konkurovat corolle a aby se to cenově vešlo tak jedině tříválec 1.0TSI
A ano coroll jezdí už hodně.
Pár dní zpět jsem si jen tak konfiguroval rapid Style 1.4 DSG a se vším co jsem chtěl jsem se dostal na 490 a nějaké drobné. Když vezmu nějakou tu slevu od prodejce (ca 20-25tis) tak jsem na stejné částce jako za Corollu Trend+ LED CVT, s tím že rapid má nějaké výbavy a vychytávky navíc. MR2018 už bude také komfortně a kvalitně někde jinde než MR2013. Nicméně je to pořád uzčí a menší auto než corolla (sice s lepším kufrem) a 1.4 TSI pojede pěkně (už 1.2 TSI 77kw jezdívalo suprově). Ale rapida za půl míče prostě nechceš
http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/107208790
(style pakety obsahuji low bixenon,tempomat,sunset atd atd.)
Pokud by měla oktávka konkurovat corolle a aby se to cenově vešlo tak jedině tříválec 1.0TSI
A ano coroll jezdí už hodně.
Naposledy upravil(a) rogerer dne stř 09.08.2017, 12:09, celkem upraveno 2 x.
Můžu potvrdit i v Ostravě. Předfaceliftových Coroll v Ostravě moc nejezdí, ale teď těch nových po FL je docela dost.rogerer píše:A ano coroll jezdí už hodně.