no tak nějak to mám i já.. vyfotit za jízdy to jde bvelmi obtížně a nejde to moc vidět...ale zdravé oko je přesnější a ostřejší.....Intri píše:Mrkal jsem na to a na pravé části je ta značka opravdu tmavší, ale to je podle mě stínování. Ten přechod do tmavé barvy (docela dost tmavé, to je pravda) je pozvolný. Kdyby to byly vadné body, byl by přechod ostrý a velmi znatelný. Chtěl jsem to vyfotit, ale za jízdy se nepovedlo a než jsem dojel někam, kde můžu zastavit, zmizlo to. A je docela problém nějakou fotku i vygooglit, ale tady je to docela vidět:vibam píše:jinak díky za ty značky, ale spíše mě zajímalo, jestli tu červenou barvu ve značce máte rovnoměrně vyobrazenou na displeji nebo vám taky někde kousek chybí!!!
Vpravo je ta značka prostě tmavá, ale nemyslím si, že by byla úplně černá.
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Povedlo se mi to blýsknout za jízdy (viz příloha). I takhle při detailnějším pohledu to nevypadá, že by to bylo cokoliv jiného než divně zvolené stínování. V menší míře je to i na druhé straně.vibam píše:no tak nějak to mám i já.. vyfotit za jízdy to jde bvelmi obtížně a nejde to moc vidět...ale zdravé oko je přesnější a ostřejší.....
EDIT: Uhm, trochu větší, než jsem to plánoval... Neví někdo, jak tady vložit malý obrázek tak, aby se dal zvětšit kliknutím?
- Přílohy
-
- značka.jpg
- (182.79 KiB) Staženo 1752 x
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Máme to takto všichni.
P.S. konečně reálná dlouhodobá průměrná spotřeba, když jsem viděl těch 5.3, tak....no dobrá, jenom po okrskách, možná, ale reálně o litr až dva více. Teď jsem se vrátil z cesty na Slovensko a zpět, musím uznat, napůl dálnice, napůl silnice první třídy, průměr 6,7 l, spokojenost. Tempomat ve spojení s automatem je nejenom na dálku výborná věc, z cesty je odpočinková záležitost.
P.S. konečně reálná dlouhodobá průměrná spotřeba, když jsem viděl těch 5.3, tak....no dobrá, jenom po okrskách, možná, ale reálně o litr až dva více. Teď jsem se vrátil z cesty na Slovensko a zpět, musím uznat, napůl dálnice, napůl silnice první třídy, průměr 6,7 l, spokojenost. Tempomat ve spojení s automatem je nejenom na dálku výborná věc, z cesty je odpočinková záležitost.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
EDIT: Uhm, trochu větší, než jsem to plánoval... Neví někdo, jak tady vložit malý obrázek tak, aby se dal zvětšit kliknutím?
[/quote]
Používám (android) třeba aplikaci Photo Editor, přes tuto aplikaci vyfotím nebo vyberu v galerii a následně zmenším. Po té uložím.
Používám (android) třeba aplikaci Photo Editor, přes tuto aplikaci vyfotím nebo vyberu v galerii a následně zmenším. Po té uložím.
Mám v kufru originál 16", a v pohodě. Takže v tom nevidím problém.mirsson píše:Pridam info - oficialne sa v toyote hever predava za cca 30 eur.
Chcem sa opytat ma niekto plnohodnotnu rezervu (pneu rozmer - 195/65 R15)?
Zmesti sa do kufra bez toho aby sa zvysila podlaha ?
Těch 5,3 bylo stažených někde z internetu, ani nevím, z jakého auta to je, budíky jsou evidentně jiné než v našich Corollách. Těch 7,8 skoro všechno po městě a mojí docela agresivní jízdou, když mám možnost, nebojím se zařadit si dvojku a otáčky až blízko k červené. Kdybych nejezdil jako hovado, věřím, že to bude kolem 7. Spotřeba mě docela těší. Toyota uvádí 8, reálně to tak odpovídá, spíše méně. Ne jak škodovka, kde se málem uvádí, že auto jízdou benzín vyrábí, ale reálně ty jejich tříválce o objemu dvou piv žerou víc jak naše jednašestky...hanes73 píše:P.S. konečně reálná dlouhodobá průměrná spotřeba, když jsem viděl těch 5.3, tak....no dobrá, jenom po okrskách, možná, ale reálně o litr až dva více. Teď jsem se vrátil z cesty na Slovensko a zpět, musím uznat, napůl dálnice, napůl silnice první třídy, průměr 6,7 l, spokojenost. Tempomat ve spojení s automatem je nejenom na dálku výborná věc, z cesty je odpočinková záležitost.
hanes73 píše:Používám (android) třeba aplikaci Photo Editor, přes tuto aplikaci vyfotím nebo vyberu v galerii a následně zmenším. Po té uložím.
To právě nechci, editor obrázků mám, ale doufal jsem, že ho tady budu moct vložit jenom jako náhled, na který půjde kliknout, aby se fotka zobrazila v plné velikosti.
Zdravím majitele nových Coroll a mám jeden nový poznatek. Mám Corollu vyrobenou v roce 2014 a tento týden mi začala někde vzadu nepříjemně drnčet až mi děti skuhrali, že se to nedá poslouchat. Zkoušeli pak všude za jízdy dávat ruce aby našli místo odkud se to ozývá. Po nějaké době se opřeli do střechy a rachot ustal. Zjistil jsem, že jsou vzadu nad oknem tři plastové úchytky co drží tapecírung ke střeše a ty časem povolily. Po domáčknutí je zase vše v pohodě. Byl bych rád kdyby se ozval někdo kdo měl podobnou zkušenost a jestli to po čase zase nepovoluje. Mám dojem, že se ty plastový úchytky budou muset časem vyměnit za nový. Jinak auto šlape jako hodinky a dost mě překvapuje, že i po bezmála třech letech neodešla ani jedna žárovka a nic se nijak nesype jako u Škodovek. Spotřeba je do 7 litránků , což je na obsah 1,6 naprostá pohodička.Intri píše:Těch 5,3 bylo stažených někde z internetu, ani nevím, z jakého auta to je, budíky jsou evidentně jiné než v našich Corollách. Těch 7,8 skoro všechno po městě a mojí docela agresivní jízdou, když mám možnost, nebojím se zařadit si dvojku a otáčky až blízko k červené. Kdybych nejezdil jako hovado, věřím, že to bude kolem 7. Spotřeba mě docela těší. Toyota uvádí 8, reálně to tak odpovídá, spíše méně. Ne jak škodovka, kde se málem uvádí, že auto jízdou benzín vyrábí, ale reálně ty jejich tříválce o objemu dvou piv žerou víc jak naše jednašestky...hanes73 píše:P.S. konečně reálná dlouhodobá průměrná spotřeba, když jsem viděl těch 5.3, tak....no dobrá, jenom po okrskách, možná, ale reálně o litr až dva více. Teď jsem se vrátil z cesty na Slovensko a zpět, musím uznat, napůl dálnice, napůl silnice první třídy, průměr 6,7 l, spokojenost. Tempomat ve spojení s automatem je nejenom na dálku výborná věc, z cesty je odpočinková záležitost.
hanes73 píše:Používám (android) třeba aplikaci Photo Editor, přes tuto aplikaci vyfotím nebo vyberu v galerii a následně zmenším. Po té uložím.
To právě nechci, editor obrázků mám, ale doufal jsem, že ho tady budu moct vložit jenom jako náhled, na který půjde kliknout, aby se fotka zobrazila v plné velikosti.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Vše ok,sklo je origoš a oprava 6681,- HRK.abc píše:Neměnil nikdo?abc píše:Zdar. Jsem v Chorvatsku a stala se mi nepřijemná situace,rozbilo se mi čelní sklo(Corolla 2017 Trend+).
Kamínek od kamionu naprostá klasika.
Servis Toyota mi objednal čelní sklo označene takto: 56101 02S10.
Stávající sklo je AGC a tyto čisla ne obsahuje.
Co myslite objednali mi spravné sklo?
Včera sme došli z Košíc do Crikvenice v HR 780km, spotreba podľa PP 6.4l/100km. Pri zjazde z dialnice bolo ešte 6.6 ale posledných tuším 50km po okreske na pobreží a dolu kopcom to stiahlo o čosi dolu. Na dialnici priemerná rýcglosť 107km/h, kvôli premávke. Cesta komplet vrátane prestávok na kávu a čosi pod zub 9 hodín a 2 minúty. Lučko cca 10 minút čakanie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
aj 15" aj 16" plnohodnotne koleso vojde bez problemov na miesto rezervy - mam 16 " sirka 205 otocenu tak ze do otvoru v disku som naukladal kompresor, lepiacu sadu, kluc na kolesa aj kluc /paku na hever. Po zaklopeni nic netrci - podlaha je rovna - ale mam na tom aj gumenu vanicku so zvysenym okrajom.mirsson píše:Pridam info - oficialne sa v toyote hever predava za cca 30 eur.
Chcem sa opytat ma niekto plnohodnotnu rezervu (pneu rozmer - 195/65 R15)?
Zmesti sa do kufra bez toho aby sa zvysila podlaha ?
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
-
Fredy Kruger
- Člen Týmu
Ultra:
Kde mas umiestneny hever?Vosiel ti pod ten plast na pravej strane?
Corolla 2016 fl 1.6 Valvematic active trend+led
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
Ano - pasuje presne pod ten plast na pravej strane. Kluku na hever mam v rezerve. Ta tam nevoslaFredy Kruger píše:Ultra:
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Když už je o tom řeč - co 17"? Resp. neví někdo, jestli je vůbec možné (podle zákona) použít 16" rezervu, když zbytek auta jede na 17kách? Selským rozumem to samozřejmě smrdí, ale nechce se mi kupovat rezervní 17ku i 16ku. Zase je fakt, že 17" kolo je nízkoprofilové, 16" ne, takže celý průměr i s gumou bude nejspíš podobný, ne-li stejný.
-
Fredy Kruger
- Člen Týmu
Mozes mi to prosim odfotit?ultra píše:Ano - pasuje presne pod ten plast na pravej strane. Kluku na hever mam v rezerve. Ta tam nevoslaFredy Kruger píše:Ultra:
Dnes som kupil skoro taky isty ako mas ty,ale nevedel som ho tam napchat...
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
-
Fredy Kruger
- Člen Týmu
Rezervu mozes mat aku chces,hlavne je aby si mal rovnaky obvod pneuIntri píše:Když už je o tom řeč - co 17"? Resp. neví někdo, jestli je vůbec možné (podle zákona) použít 16" rezervu, když zbytek auta jede na 17kách? Selským rozumem to samozřejmě smrdí, ale nechce se mi kupovat rezervní 17ku i 16ku. Zase je fakt, že 17" kolo je nízkoprofilové, 16" ne, takže celý průměr i s gumou bude nejspíš podobný, ne-li stejný.
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi