Přívod vzduchu i pro zadní sedadla
Přívod vzduchu i pro zadní sedadla
Hezký den, mám Auris HSD TS z roku 2014.
Výkon ventilace je pro přední sedadla dostatečný, ale zadní pasažéři si často stěžují, že jim je v zimě zima na nohy a v létě teplo. Důvod je, že vzduch není rozvedený až dozadu.
Proto mě napadla možnost tam rozvody dodělat.
Na tomto odkazu, kde se Auris odhlučňuje, je rozebraný středový tunel a je jasné, že je tam dost místa na případné trubky.
https://www.ahifi.cz/clanky/detail/toyo ... ucneni.htm
Co si o tom myslíte?
Dělal to někdo z Vás?
Napadá Vás, kde nejlépe nové potrubí napojit na stávající systém, aby to dobře fungovalo?
Moc díky za tipy.
Výkon ventilace je pro přední sedadla dostatečný, ale zadní pasažéři si často stěžují, že jim je v zimě zima na nohy a v létě teplo. Důvod je, že vzduch není rozvedený až dozadu.
Proto mě napadla možnost tam rozvody dodělat.
Na tomto odkazu, kde se Auris odhlučňuje, je rozebraný středový tunel a je jasné, že je tam dost místa na případné trubky.
https://www.ahifi.cz/clanky/detail/toyo ... ucneni.htm
Co si o tom myslíte?
Dělal to někdo z Vás?
Napadá Vás, kde nejlépe nové potrubí napojit na stávající systém, aby to dobře fungovalo?
Moc díky za tipy.
Re: Přívod vzduchu i pro zadní sedadla
místo tam samozřejmě je, jen by jsi musel sehnat tvarovky na rozvod vzduchu + nějak vyřešit stávající napojení pod palubní deskou. Nepátral jsem po tom, ale podle mne by mohla být na stávajícím přívodu ventilace k nohám řidiče nebo spolujezdce nějaká záslepka, nebo se tam musí namontovat jiný mezikus s odbočkou..
U mne nikdy žádné stížnosti nebyly - a to jezdím v létě na dovolenou /BG/ a v zimě dost jízd na hory za sněhem...
U mne nikdy žádné stížnosti nebyly - a to jezdím v létě na dovolenou /BG/ a v zimě dost jízd na hory za sněhem...
Auris TS 1,6 2016

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:49, celkem upraveno 1 x.
U starší Corolly to bylo řešeno takhle. Rozvod pod sedačky, příplatková výbava:
- Přílohy
-
- 10941710.jpg
- (106.98 KiB) Staženo 2650 x
-
- 10941510.jpg
- (61.9 KiB) Staženo 2650 x
To jako vážně nemá přívod vzduchu k zadním sedačkám,proboha to měla už škoda 120!! Toyoto kam kráčíš!!
avensis T27 1.8 valvematic
mam takovy pocit,ze na tech fotkach to maji odmontovane a neni to tam videt...pokud mozno posun sedak predni na doraz dopredu a vzadu koukni pod nej,meli by tam byt ty same vydechy jako jsou na fotce vejs...
Průduchy k zadním sedačkám zde již byly řešeny, podívej se dva-tři roky zpět, také jsem o nich uvažoval. Výměník je na Aurisu přizpůsoben k připojení. Přes servis, řešil jsem to na Zličíně, lze objednat potřebné součásti, přesně si nepamatuji cenu, nějak k 5 000 plus montáž. Celé by to stálo 6-7 tisíc. ber to jen orientačně. Někde mám ze servisu list, kde je vedení topení i katalogová čísla, ještě pohledám.
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Téma - Výdechy klimatizace pro zadní cestující auris hybrid 2013 - tam se to řešilo.
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Dnes jsem se ptal prodejce, jestli Auris TS HSD ma pruduchy vzduchu i na zadni sedadla a rekl mi, ze tam na to neni misto. Ale kdyby to slo nejak dodelat, tak bych sel do toho.
V horkach je tam fakt silene.
V horkach je tam fakt silene.
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Jak bylo napsáno výše, jde to. Mě v servisu řekli že se to tam montuje v základu jen pro severské země - TS2014.