Auto jede bez turba
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Auto jede bez turba
Pánové ten můj krám opět nejede.Jedu 80km/h a najednou auto přestalo táhnout nic nesvítí,nouzovej režim není a přesto auto nejede jede pouze jako bez turba.Co mám hledat či se mám připravit na nové turbo předtím nepískalo nic nedělalo vše Ok.Odpojil jsem baterku a nepomohlo to..Nedávno se dělalo,egr a škrtící klapka může to mít souvislost?
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Re: Auto jede bez turba
Vzpomínám, že po prvním čištění EGR (které jsem si ještě nedělal sám) se mi něco podobného stalo - ztráta výkonu bez jakéhokoliv hlášení chyby.
Nakonec jsem našel povolenou sponu na hadici (cca průměr 50mm) vedoucí jakoby zespodu směrem k EGR (nebo co je pod ním). Zkrátka hadice se stlačeným vzduchem do sání.
Na volnoběh to nebylo poznat (hadice tlak bez turboefektu udržela) ale při protůrování motoru mi to fouklo do obličeje (hadice se natlakovala a roztáhla), když jsem stál skloněný nad motorem. Hledal jsem netěsnost, protože při otevřeném okýnku jsem slyšel zřetelné syčení při jízdě podle protihlukové stěny.
Přístup k hadici blbej (musel jsem částečně demontovat expanzku chlazení) ale zvládnul jsem to dotáhnout sám.
Nakonec jsem našel povolenou sponu na hadici (cca průměr 50mm) vedoucí jakoby zespodu směrem k EGR (nebo co je pod ním). Zkrátka hadice se stlačeným vzduchem do sání.
Na volnoběh to nebylo poznat (hadice tlak bez turboefektu udržela) ale při protůrování motoru mi to fouklo do obličeje (hadice se natlakovala a roztáhla), když jsem stál skloněný nad motorem. Hledal jsem netěsnost, protože při otevřeném okýnku jsem slyšel zřetelné syčení při jízdě podle protihlukové stěny.
Přístup k hadici blbej (musel jsem částečně demontovat expanzku chlazení) ale zvládnul jsem to dotáhnout sám.
Naposledy upravil(a) melsoft dne úte 18.07.2017, 14:35, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
To se mi stalo na dalnici - a utahli jsme to bez demontaze cehokoliv. Ale ano, pristup jak k penezum;)melsoft píše:Vzpomínám, že po prvním čištění EGR (kterí jsem si jeětě nedělal sám) se mi něco podobného stalo - ztráta výkonu bez jakéhokoliv hlášení chyby.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel jsem nic nenašel ale zjistil jsem že motor na volnoběch nejde vytočit nad 3 tis...motor je totálně mrtvej.Divný je že nesvítí žádná kontrolka.
Takto presne sa chovalo otcove auto Skoda Octavia 1.9 tdi 77kw 4x4. Prestalo ist, ziadna kontrolka a auto bez tahu a na volnobeh sa nedalo vytocit vyssie nez 3000 otacok.
Vysledok - roztrhlo vrtulku turba na 3 kusy. Nastastie to bola sacia cast a nic nedoslo az do motora ale skoncilo v intercoolery.
Pozri ovladanie turba ci ide lahko, ak ide tazko drhne alebo nejde vobec viac to nestartuj a odtiahni to na kontrollu turba popripade podtlakoveho ovladania turba.
Vysledok - roztrhlo vrtulku turba na 3 kusy. Nastastie to bola sacia cast a nic nedoslo az do motora ale skoncilo v intercoolery.
Pozri ovladanie turba ci ide lahko, ak ide tazko drhne alebo nejde vobec viac to nestartuj a odtiahni to na kontrollu turba popripade podtlakoveho ovladania turba.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak závada nalezena,vcuclo to těsnící gumu u filtr boxu měnili mě naftovej filtr a lempl to blbě nasadil.Blbé je že to vydrželo 50 km reklamace určitě uznána nebude.Zítra jedu pro nové turbo tak snad to bude OK.Mé ho křápa snad proklel samotnej satan tolik závad snad nikdo neřešil za přispění mechaniků.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak auto opět jezdí.Jen mám otázku.Auto se chová trošku jinak,předtím s turbem to jelo krásně od spoda lineárně nahoru,nyní do 1800ot nic pak bouchnou saze je to normální jev?
1) pod 1800 ot-/min si netroufám od mého auta požadovat nějaký výkon 
2) třeba po repasi vstřikovačů se mi auto nějakých pár set km "učilo" nové podmínky - zkusil bych vydržet do najetí cca 1000 - 1500 km.

2) třeba po repasi vstřikovačů se mi auto nějakých pár set km "učilo" nové podmínky - zkusil bych vydržet do najetí cca 1000 - 1500 km.
Turbo pri tych otackach zacina zaberat, mne tiez takto ide.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Snad máte pravdu,jen je divný že to přijde hned naráz,ten příval před tím nebyl.
Mě po té repasi vstřiků taky motor zabíral strašně drsně, syrově, skoro každý rozjezd z křižovatky byl s prohrábnutím ale časem se to zkultivovalo.
Však uvidíš jestli si to sedne.
Však uvidíš jestli si to sedne.