Auris Hybrid - zadní nosič na 3 jízdní kola

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
colek
Člen Týmu

Auris Hybrid - zadní nosič na 3 jízdní kola

Příspěvek od colek »

Mám Auris Hybrid TS 2015 a řeším, jak na speciálním nosiči jízdních kol odvezu celkem 3 kola, dvě dospělá (z toho 1 fatbike) a 1 dětské 20". Originální nosič na speciální držák je pouze na dvě kola. Není tam místo pro nějaký adaptér? Neměl by někdo z vás reálnou fotku jak nosič vypadá? V salonu Toyoty už si o mě myslí svoje.

Jezdíme hodně na kolech a už mě nebaví dávat každý víkend zahrádku kola a pak zase zpět.

Např. tento adaptér: https://www.mall.cz/preprava-tazna-zari ... os-adapter.
Přílohy
1000.png
(304.47 KiB) Staženo 1568 x
colek
Člen Týmu

Re: Auris Hybrid - zadní nosič na 3 jízdní kola

Příspěvek od colek »

Bohužel hybrid nemá tažné, je zde speciální držák na dvě kola, brandovaný Thule.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Můžu Vám poradit. Koupíte si do držáku,který je pevně na autě vlastní bajonetovou kouli a na to můžete sehnat nový závěs,který se ukládá na kouli. Já mám na jiném autě tento závěs od české firmy,který stál před deseti lety 4 tis. Kč. Dal bych na něj Vám kontakt. Bajonetová koule je vidět na stránkách PRIUS a to na straně 6 odkazu Prius+.
colek
Člen Týmu

Příspěvek od colek »

Dobrý den p1947, už jsem ani nedoufal, že bych to vyřešil. Díky moc za naději.

Na autě zatím žádný držák nemám nebo alespoň o něm nevím (držák na kola od Toyoty jsem nekupoval). Mám pár otázek. Jak tu bajonetovou kouli namonutji na vozidlo? Zvládnu bez servisu? Jak je to s elektroinstalací (brzd. světla)? Jedná se od dvě součásti "závěs" a "bajonetová koule"?

Promiňte, že se ptám, ale nejsem v autech (a auto-termínech) moc zběhlý.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Dobrý den ,colek,
Na auto musíte si nechat namontovat základní nosník vč.elektroinstalace.Co já vím tak téměř včechny zastoupení toyota.cz nechtějí bez vlastního nosníku kol základní nosník vč.elektroinstalace provádět.Od jednoho kolegy jsem dostal informaci,že základní nosník vč.elektroinstalace na auto namontují v zastoupení v Brně za cenu okolo 9,5 tis.Kč.Potom si seženete bajonetovou kouli př.na Volvo dělá se již i pro Toyotu Priuse za cca 6,5 tis.Kč a na kouli pak můžete si sehnat nosník od Thule na 3 kola nebo od českého výrobce za cca 5 tis.Kč,který se nasazuje na kouli. Celá tato "sranda" přijde na cca 21 tis.Kč ,ale kdo jezdí hodně a jezdí na kolech a je ještě poměrně mlád se to vrátí,neboť se vůbec takto nezvyšuje spotřeba benzinu i při dálniční rychlosti.Budete-li ještě něco potřebovat tak napište na foru a já vám rád poradím.
colek
Člen Týmu

Příspěvek od colek »

Tak mám nabídku na základní držák od Toyota Tsusho Praha-Modřany (kam jezdím):

instalační sada – držák (PZ408-E5691-00) – 6822,- Kč
13 pólová elektroinstalace (PZ457-E5565-A0) – 4211,- Kč
instalace – 2420,- Kč

Ceny jsou včetně DPH.

Je to víc, než ve zmíněném C&K toyota Brno. Zkusím to tam také poptat.
Přílohy
large_349A_SABHr_3D_e9ee83a2-d835-4713-9822-7463bb943267.jpg
(8.3 KiB) Staženo 1305 x
Odpovědět

Zpět na „Auris“