1CD-FTV rozsvěcuje se kontrolka (!) při akceleraci 3-4t. ot

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kocour
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

1CD-FTV rozsvěcuje se kontrolka (!) při akceleraci 3-4t. ot

Příspěvek od kocour »

Ahoj, na AVE D4D motor 1CD-FTV (naj. cca 160t.) se mi začala při akceleraci okolo 3 - 4 tis. otáček rozsvěcovat kontrolka brzdového systému (!), jakmile uberu plyn nebo držím konstantně dosaženou rychlost, tak kontrolka zhasne. Brzdový systém byl však kontrolován a je naprosto v pořádku, brzdová kapalina neubývá. V příručce k AVE jsem se dočetl, že výstražná kontrolka (!) se může rozsvítit i pokud je v soustavě malý podtlak. Jsem si téměř jist, že nikdy dříve se tato kontrolka při akceleraci nerozsvěcovala. EGR vyčištěno. Kontrolka motoru nesvítí. Motor akceleruje normálně a nijak výrazně nedýmí. Spotřeba se však zřejmě trošku zvýšila dle mého úsudku tak litr/100.
Pokud problém souvisí s nízkým podtlakem v soustavě, netušíte kde by mohl být problém?! Trysky? Turbo? Nebo ještě něco ucpaného v sání?
Nesetkali jste se někdo s tímto problémem? :?:

Díky za Vaše rady či názory a přeju hodně šťastných kilometrů s Toyotou...
Toyota Auris 2016 1,2 T - Touring Sports
Marselus
Řidič

Re: 1CD-FTV rozsvěcuje se kontrolka (!) při akceleraci 3-4t.

Příspěvek od Marselus »

MOzno ti prepusta vivea popripade nestiha vyrabat podtlak ked prudko zrychlujes, skontroluj podtlakove hadicky ci niesu rozpadnute, popraskane.
Teda ak to s tym suvisi.
Mozno nejaky snimac ABS, ESP alebo nejaky iny snimac otacok co uzko spolupracuje z brzdovym systemom.
Na pocitaci ukazalo nejaku chybu?
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
kocour
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Všechny podtl. hadičky co jsem našel okolo EGR jsem prohlédnul a nevypadá, že by byla nějaká prasklá nebo zteřelá. Bohužel úplně přesně nechápu jak se v soustavě ten podtlak tvoří a na co na všechno přesně má vliv. Na počítač to nechám připojit až se s tím dostanu někde do autorizáku, ELM diesly do roku 2004 neumí. Bohužel v Olomouci servis zrušili, tak musím Hradec nebo Brno :cry:
Ale jak už jsem psal, kontrolka motoru nesvítí, tak těžko říct, jestli bude něco zapsané v paměti závad. Pravda ABS mne nenapadlo, zkusím vyčistit, ale nemá náhodou ABS svoji vlastní kontrolku, já myslím, že ano... ta nesvítí.

Díky za postřehy a snad se podaří najít příčinu a pak se podělím s výsledkem.
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

Skontroluj nie len okolo EGR. Podtlakom je ovladane jak posilovac brzd tak aj ovladanie turba. Hore na motore je taka cierna plechova krabica z ktorej idu hadicky, to je zasobnik podtlaku, skntroluj aj hadicky co vedu do tej krabice a chod po vsetkych hadickach co tam vedu.
EGR je ovladane elektronicky nie podtlakom

Podtlakova pumpa - ludovo vivea, vytvara podtlak ktorym sluzi na posilovanie brzdoveho ucinku a tiez na "ovladanie" turba.
Nachadza sa -ked sa nemyli- na lavej strane hlavy valcov.
Mozno pri prudkom pridani uz nestiha vytvarat dostatocny podtlak ale pri jemnom pridani plynu uz stiha. Tiez ti mohol zacat podfukovat niektory vstrek pri prudkom pridani a dosledkom toho ti klesne podtlak a zasvieti ta kontrolka.

Ono sa zda ze to nijak nesuvisi ale vsetko v aute spolu viec ci menej suvisi a funguje.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
kocour
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Ahoj a díky za vysvětlení. Ano ta černá plechovka tam je, sedí to všecko jak píšeš. Zkusím to tam prohlédnout, ale odborník na to teda nejsem a ani nemám vybavení. Počítám, že v servise by to měli umět nějak proměřit ty tlaky. Je tak?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“