Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
xmirekp by to mohl nafotit s nějaké předváděčky a je po problému.

@martini49
Zdar,ja mam kotouče ok.
Najeto nyni 1450km (auto mam necely mesic) na fotkach pravy predni a zadni kotouc,na druhe strane to vypada stejne.

Zdar,ja mam kotouče ok.
Najeto nyni 1450km (auto mam necely mesic) na fotkach pravy predni a zadni kotouc,na druhe strane to vypada stejne.

Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]

mam nabehane 4000 Km a stav kotucov velmi  podobny ako na fotkach @martini49 - nepozorujem nic zvlastne.
Inak do asi 2,000 Km sem tam brzdy celkom piskali - potom si to "ako keby" sadlo a momentalne je tichucko.

Inak do asi 2,000 Km sem tam brzdy celkom piskali - potom si to "ako keby" sadlo a momentalne je tichucko.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH

Ahojte, uvažujem o kúpe novej Corolly 1,6 benzín, ale v čo nazákladnejšej výbave (senzory a aut. klímu nepotrebujem). Chcel by som vedieť či je auto rovnako odhlučnené ako vyššia výbava Trend+
Ďakujem

Ďakujem
S odhlučnením je problém v podstate len s prednými podbehmi. Rovnaký pri všetkých výbavových stupňoch. Ak môžem odporučiť na výbave ale nešetri. Neveril by si ako je fajn mať senzory, kameru či tempomat. A auromat. Viem že ťa nezlomím, časom si ale na túto radu spomenieš, to mi ver.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)

Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Podla mna je auto rovnako odhlucnene:tibikka píše:Ahojte, uvažujem o kúpe novej Corolly 1,6 benzín, ale v čo nazákladnejšej výbave (senzory a aut. klímu nepotrebujem). Chcel by som vedieť či je auto rovnako odhlučnené ako vyššia výbava Trend+
Ďakujem
K tej vybave - je to uplne na tebe a su to tvoje peniaze je to naviac 2800 € co sa javi ako celkom dost (na predajni vybavis zlavu cca 500 €) - predtym som mal Auris v zakladnej vybave - skusim porovnat a preco som zobral teraz strednu vybavu:
tak som si spravil zadanie a tu je vypocet co to ma naviac:
- Predkolizny bezpecnostny system - pri nizsej rychlosti ak nezacnes brzdit za vozidlo a rychlo sa priblizujes - zacne pipat a vraj brzdit (a ze mi to pipanie veru uz pomohlo)
- System opustenia jazdneho pruhu - vyuzitelne na dialniciach ak by si driemal (ak nejazdis vela po dilaniciach - netreba)
- Rozpoznavanie dopravnych znaciek - dobra vec - neraz sa pristihnem ze neviem ci bola znizena rychlost - pozriem na display - a viem co bolo naposledy
- Automaticke dialkove svetla - na moj vkus reaguju trosku neskor ako by som reagoval ja
- Tempomat - pouzivam a vyuzivam ho dost casto aj na okreskach - na dialniciach na dlhych trasach super
- Upozornenie na prekrocenie rychlosti - ja osobne vyuziam malo
- Vnutorne spetne s automat. clonou - nieje nic lepsie ak ta v noci oslnuje debilko odzadu dialkacmi - s tymto je to bez problemov
- Senzor sera (automaticke zapnutie/prepnutie svetiel) - tak toto je vysoko navykova vec - sadnem a neriesim svetla - same si to zapne podla sera - iba denne alebo stretavacie.
- Stierace so senzorom - aj toto je u mna velmi navykova vec - stierace manualne vobec neriesim - celkom dobre sa prisposobuje dazdu - mrholeniu.
- 16 palcove kolesa - pravdepodobhne ide iba o desing a vyzera to lepsie ako 15 palacove pretoze otvor na pneu je velky. (znesie aj 17 palec)
- Chromova lista na bokoch a vzadu - iba desing - je to krajsie
- Zadne full LED svetla - predpokladam ze maju vyssiu zivotnost
- Kozou obsity volant a radiaca paka - prijemny pocit drzat volant v kozi
- Automaitcka klima /Dual - predtym som mal manualnu tak mozem porovnavat - musel som vzdy nastavovat - otacak kolieskom aby bolo zimsie - teplesie - a aj tak manzelka pindala ze to nieje dobre. Takto si nastavim teplotu zvlast ja- zvlast spolujazdec a je pokoj - klima sa sama reguluje co do otacok a teploty podla nastavenia.
- Elektricky ovladane zaden okna - za jazdy velmi nevyuzijes -ale po meste aj ano. Lepsie viem vetrat na mieste auto alebo pred jazdou.
- Stahovanie el.okien jednym dotykom - ak to vyskusas - tak uz nechces drzat prst pokial okno nezide dole.
- zatmavene bocne okna (Trend+) - nepotrebujes folie. Nezohreje sa az tak interier - zamedzuje nezelanym pohladom na sedadla vzadu. (ak by som to nemal daval by som folie)
- Zadna parkovacia kamera - vysoko navykova zalezitost. Nezrazis ani macku a nie to este hrajuce sa dieta za autom pri cuvani.
- zadne a predne parkovacie senzory - predtym som nemal - teraz by som auto uz bez nich nechcel.
- vyhrievane prednych sedadiel - fuuu - nemoze byt nic lepsie ak je vonku -15.
- osvetlenie kozmetickych zrkadiel - co nespravis pre svoju drahu polovicku - toto oceni
- zadna lakova opierka + drzak napojov - dcera sa vzadu citi ako v limuzine za 100,000 € - no nesprav to pre nu
- 12v zasuvka vzadu - pr dlhej ceste je potrebne dobit tablet - inak ti decka poskacu po hlave
- Audio Toyota Tutch2 - vsetko pekne prehladne na 7 palcovej obrazovke.
- Multi informacny farebny display miesto budikov - nastavs si tam informacie ktore chces mat na ociach.
Tvoje peniaze - tvoje rozhodnutie. Chvalim za vyber motora 1.6 a nie 1.33. Elektronika je dnes uz vsade a ked pomaha tak je dobre.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH

Ďakujem za odpoved, presne toto som si porovnal aj s cennika a jedine co by mi tam fakt chybalo, by bolo ztmavovacie zrkadlo, ostatne je sice fajn, ale rozpocet nepusti.

je na tom velikém displeji: info o jizdě - zobrazena teplota motorového oleje?

Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c

Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
@vibam: neni
@tibikka: jesli si to muzes dovolit nebo nejak dofinamcovat tak bych sel do trend+. Ja dokonce uvazoval nad executive ale nastesti uz to o objednani neslo zmenit.
Jestli jezdis hodne po tme tak i LED paket
V aute vyuzivam uplne vse krome omezovace.
Bez senzoru by to bylo ok ale jen kdyz mas zadni kameru.
Vyhrivany sedacky bych asi nemusel mit (zena ale jo)
Naopak mi hodne chybi elektricky sklopny zrcatka.
Stastnej vyber, je to komfortni a pohodlny auto.

@tibikka: jesli si to muzes dovolit nebo nejak dofinamcovat tak bych sel do trend+. Ja dokonce uvazoval nad executive ale nastesti uz to o objednani neslo zmenit.
Jestli jezdis hodne po tme tak i LED paket
V aute vyuzivam uplne vse krome omezovace.
Bez senzoru by to bylo ok ale jen kdyz mas zadni kameru.
Vyhrivany sedacky bych asi nemusel mit (zena ale jo)
Naopak mi hodne chybi elektricky sklopny zrcatka.
Stastnej vyber, je to komfortni a pohodlny auto.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017

Ja bych taky nemenil Trend+ a chtel bych uz jenom adaptivni tempomat a take ty el. sklopna zrcatka.

Camry 2.5 HSD Executive
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Corolla 1.6 Valvematic Sprint Acrive Trend+

Připojím se s doporučením volby Trend+, mám ji taky a už bych nic jiného nechtěl, naprosto ideální. Chtěl jsem se rozepsat víc, ale "ultra" to za mě napsal vlastně úplně všechno, můžu se pod to jenom podepsat. 

Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!

IN IT TO WIN IT!
Ahoj, koukam pod kapotu a na spodnim krytu motoru, zhruba pred ridicem u filtrboxu mam obdelnikovy otvor az na silnici. Mohl by se nekdo, co ma 1.6 s manualem podivat, jestli to ma stejny, nebo jsem nekde stratil krytku? Predem dik.

Camry 2.5 HSD Executive

Ano.

Naposledy upravil(a) martini49 dne čtv 13.07.2017, 08:15, celkem upraveno 1 x.

Ano, mám to taky tak.zet3 píše:Ahoj, koukam pod kapotu a na spodnim krytu motoru, zhruba pred ridicem u filtrboxu mam obdelnikovy otvor az na silnici. Mohl by se nekdo, co ma 1.6 s manualem podivat, jestli to ma stejny, nebo jsem nekde stratil krytku? Predem dik.
Dik, to se mi ulevilo i kdyz to vypada divne.

Camry 2.5 HSD Executive