Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 22:03, celkem upraveno 1 x.
Vo všeobecnosti v corolle mi podstatne dlhšie nabieha kúrenie ako v staršom dízlovom picasse.
"V servisu mi bylo sděleno, že to tak asi má být, neboť jsou to auta vyrobená pro teplejší části světa a je to spíše vše nastaveno na možnost chlazení než topení."
Toto sú alibistické kydy. Corolla sa predáva slušne aj v debilnom Rusku, a to je prosímpekne iný trh ako SR či ČR.
Mňa by zaujímalo, prečo niesu aspoň pod prednými sedadlami výduchy klimy smerom k nohám cestujúcich vzadu. Je preto vcelku rozdiel v tepelnej pohode cestujúcich vzadu a vpredu. No vlastne viem prečo, ušetrilo sa zo 50 eur. Páni, to už za to stojí, no nie? Pri najpredávanejšom aute sveta... Jedno šťastie je, že ja v lete potrebujem chladnejší vzduch na optimálnu teplotu ako moja žena a syn, zhodou okolností je to pre nich tak akurát, keď sedia vzadu.

"V servisu mi bylo sděleno, že to tak asi má být, neboť jsou to auta vyrobená pro teplejší části světa a je to spíše vše nastaveno na možnost chlazení než topení."
Toto sú alibistické kydy. Corolla sa predáva slušne aj v debilnom Rusku, a to je prosímpekne iný trh ako SR či ČR.
Mňa by zaujímalo, prečo niesu aspoň pod prednými sedadlami výduchy klimy smerom k nohám cestujúcich vzadu. Je preto vcelku rozdiel v tepelnej pohode cestujúcich vzadu a vpredu. No vlastne viem prečo, ušetrilo sa zo 50 eur. Páni, to už za to stojí, no nie? Pri najpredávanejšom aute sveta... Jedno šťastie je, že ja v lete potrebujem chladnejší vzduch na optimálnu teplotu ako moja žena a syn, zhodou okolností je to pre nich tak akurát, keď sedia vzadu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
jak píše Intri - myslím že zásadní je to nechat celé na automatice, ta rozděluje vzduch tak, aby interiér dané teploty dosáhl co nejrychleji, tzn. v zimě začne teplo foukat zespod, v létě studeno zas vrchními apod. U žádnýho auta jsem s tím nehejbal jen občas v létě si pustím zimu na spařený nohy
Asi je to tak všude a pokud je corolla dělaná spíše na chlazení tím líp (pro mě).
Když jsem si tu četl o pár desítek stran zpět dojmy z facelift verze, bylo tam zmíněno že ukazatel okamžité spotřeby (mezi budíky) je zas jen takový grafík - osa, z které nelze nic vyčíst.
Po roce užívání avensise (který to má stejně), jsem díky kámošovi zjistil že to jde změnit normálně na číselný údaj v nastavení daného displeje (ozubené kolečko - objeví se kontrola tlaku v pneu, ale netušil jsem že jde rolovat dál dolů a tam jde měnit zobrazení údajů o spotřebě) - třeba to má corolla stejně a třeba to někomu pomůže. Ale zatím jsem zjsitil že ukazuje spotřebu 1,3-2,5 litrů i při jízdě bez plynu se zařazenou rychlostí (koncern ukazuje 0,0, reálně je to asi také 0)
Když jsem si tu četl o pár desítek stran zpět dojmy z facelift verze, bylo tam zmíněno že ukazatel okamžité spotřeby (mezi budíky) je zas jen takový grafík - osa, z které nelze nic vyčíst.
Po roce užívání avensise (který to má stejně), jsem díky kámošovi zjistil že to jde změnit normálně na číselný údaj v nastavení daného displeje (ozubené kolečko - objeví se kontrola tlaku v pneu, ale netušil jsem že jde rolovat dál dolů a tam jde měnit zobrazení údajů o spotřebě) - třeba to má corolla stejně a třeba to někomu pomůže. Ale zatím jsem zjsitil že ukazuje spotřebu 1,3-2,5 litrů i při jízdě bez plynu se zařazenou rychlostí (koncern ukazuje 0,0, reálně je to asi také 0)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Mne furt príde nulová spotreba pri jazde bez plynu so zaradenou rýchlosťou nereálna. To akože sa vtedy vôbec nevstrekuje palivo do valcov - piesty bežia "naprázdno", aj bez kompresie, expanzie?
Ja do chodu klimy v podstate nezasahujem, je nastavená na Auto. Akurát teraz v tých horúčavách vždy klima hneď po štarte zopne beh na obehový vzduch sama od seba. To mi nejako nevadí, vie čo robí, potrebuje čo najrýchlejšie schladiť priestor kabíny na nastavenú teplotu. Čo ma ale irituje je, že ani po dosiahnutí nastavenej teploty sa neprepne z toho módu točenia obehového vzduchu. Musím si to prepnúť sám.
Ja do chodu klimy v podstate nezasahujem, je nastavená na Auto. Akurát teraz v tých horúčavách vždy klima hneď po štarte zopne beh na obehový vzduch sama od seba. To mi nejako nevadí, vie čo robí, potrebuje čo najrýchlejšie schladiť priestor kabíny na nastavenú teplotu. Čo ma ale irituje je, že ani po dosiahnutí nastavenej teploty sa neprepne z toho módu točenia obehového vzduchu. Musím si to prepnúť sám.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne stř 24.05.2017, 10:58, celkem upraveno 1 x.
Jj, má, dá se to přepínat mezi grafem a číselným údajem.rogerer píše:třeba to má corolla stejně a třeba to někomu pomůže. Ale zatím jsem zjsitil že ukazuje spotřebu 1,3-2,5 litrů i při jízdě bez plynu se zařazenou rychlostí (koncern ukazuje 0,0, reálně je to asi také 0)
Co se týče spotřeby při jízdě bez plynu, určitě to nemůže být reálně 0, přece jenom ten motor běží (se zařazenou rychlostí navíc s vyššími než volnoběžnými otáčkami), takže spotřeba paliva nějaká nutně musí být. Pokud má volnoběh, jak jsem počítal, spotřebu zhruba ten litr na hodinu, zařazená rychlost a třeba 1500 nebo 2 tisíce otáček musí mít spotřebu rozhodně větší (což těch 1,3-2,5 může docela dobře odpovídat, samozřejmě v závislosti nejen na otáčkách, ale i na rychlosti - ukazuje to spotřebu na 100 km).
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Já asi jezdím jiným autem. Toyota topí naprosto normálně jako jakékoliv jiné auto. Nikdy jsem si nevšiml rozdílu. A hlavně v zimě, když bylo v horách -18, topila opravdu po několika málo kilometrech, tak do 2 minut jízdy. Neříkám že naplno, ale v jiných autech to není lepší. K tomu sedačky jsou vyhřívané ... nevidím problém.
Teplotu mám ve všech autech na automatiku a v žádné značce mi není zima na nohy. Nastaveno 21°C v zimě a 23 v parném létě když je venku 30+. Corollu jsem ale v těchto teplotách vyzkoušel jen teď v Praze, kdy okolo 30 bylo. Chladila výborně .... naprosto v pohodě.
Teplotu mám ve všech autech na automatiku a v žádné značce mi není zima na nohy. Nastaveno 21°C v zimě a 23 v parném létě když je venku 30+. Corollu jsem ale v těchto teplotách vyzkoušel jen teď v Praze, kdy okolo 30 bylo. Chladila výborně .... naprosto v pohodě.
Ja sa ani nahodou nechcem hadat ale podobne debaty o spotrebe pri zaradenej rychlosti bez plynu sme uz davno viedli na fore Skoda
(ked som mal skodovku) Spotreba realne moze byt a aj je 0. Mierny kopcek dole...... rozbehnute vozidlo....necham zaradenu rychlost - noha s plynu a po chvilke ukazuje spotrebu 0. Presne koli otazke spotreby som v davnejsich casoch pisal do Skodovky - ako je to zo spotrebou pri zaradenej rychlosti a ci je mozne ze sa do systemu nevstrekuje ziadne palivo - pretoze ani ja som nedokazal pochopit ako moze byt spotreba 0 ked motor bezi a ma otacky. Odpoved priamo zo Skody bola - ANO - realne sa ziadne palivo v urcitom okamihu nevstrekuje a v podstate motorom otaca prevodovka so zaradenou rychlostou -cize motorom otacaju kolesa.
Tu je podobny clananok a dokonca v nej spominaju aj Corollu https://automix.atlas.sk/revue/835799/t ... u-rychlost
(ked som mal skodovku) Spotreba realne moze byt a aj je 0. Mierny kopcek dole...... rozbehnute vozidlo....necham zaradenu rychlost - noha s plynu a po chvilke ukazuje spotrebu 0. Presne koli otazke spotreby som v davnejsich casoch pisal do Skodovky - ako je to zo spotrebou pri zaradenej rychlosti a ci je mozne ze sa do systemu nevstrekuje ziadne palivo - pretoze ani ja som nedokazal pochopit ako moze byt spotreba 0 ked motor bezi a ma otacky. Odpoved priamo zo Skody bola - ANO - realne sa ziadne palivo v urcitom okamihu nevstrekuje a v podstate motorom otaca prevodovka so zaradenou rychlostou -cize motorom otacaju kolesa.
Tu je podobny clananok a dokonca v nej spominaju aj Corollu https://automix.atlas.sk/revue/835799/t ... u-rychlost
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
No ten článok je zaujímavý. Každopádne i keď niesom žiaden odborník, ak sa do valcov nevstrekuje nemalo by nič vo valcoch vybuchovať (zmes paliva a vzduchu). A ja by som povedal, že sa zvuk pri zaradenej rýchlosti pri povedzme zjazde dolu kopcom nezmení tak, že by som s istotou vedel povedať, že áno nič tam teraz nevybuchuje. Ale ako vravím, ja niesom práve ladič klavírov. A ak tam niečo vybuchuje a z výfuku ide dym, čo presne to je, ak nie benzín (nafta) so vzduchom?
a si si isty ze tam v tejto situacii nieco naozaj vybuchuje a ide z vyfuku dym ?
Ja naozaj neviem... nikdy som to nesledoval a hluk motora je tak utlmeny ze mam problem ho pocut na krizovatke na volnobeh a nie pri jazde - to skor pocujem penumatiky. .... ale to iba mutim vodu - nemam to odsledovane a v podstate mi to je jedno...... ale vyuzivam to dost casto - ze nevyradim rychlost
Ja naozaj neviem... nikdy som to nesledoval a hluk motora je tak utlmeny ze mam problem ho pocut na krizovatke na volnobeh a nie pri jazde - to skor pocujem penumatiky. .... ale to iba mutim vodu - nemam to odsledovane a v podstate mi to je jedno...... ale vyuzivam to dost casto - ze nevyradim rychlost
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
No neviem či dym alebo para, skúšal som to sledovať v zime pri zjazde dolu kopcom z Dargova, otec predo mnou šiel s manuálnou corollou dolu kopcom so zaradenou rýchlosťou, čosi mu z výfuku teda šlo.
A včera som zvuky sledoval ja vo svojom aute a zjazdy pri vyššich rýchlostiach a uvolnení plynu v cvt corolle by som si dovolil tvrdiť ze výbuchy počujem. Ale istý si niesom, fakt niesom ladič klavírov.
A včera som zvuky sledoval ja vo svojom aute a zjazdy pri vyššich rýchlostiach a uvolnení plynu v cvt corolle by som si dovolil tvrdiť ze výbuchy počujem. Ale istý si niesom, fakt niesom ladič klavírov.
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:06, celkem upraveno 1 x.
Ahoj kluci, prosím Vás potřebuji poradit jaké tažné zařízení pro korolku r.v. 2014 jestli musí být to originální od Toyoty pevné nebo jestli máte zkušenost sňákou dobrou značkou srovnatelnou s originálním tażným od Toyoty. Případně i firmu, která provádí montáž. Prosím vaše zkušenosti co je nej volba. Díky
mne osobne vadi, ked chcem rano cim skor odrosit zahmlene celne sklo, ale nemam inu volbu ako nechat si okrem skla fukat aj na nohy. Taktiez klimu by som mal najradsej na sklo nasmerovanu(do ksichtu je to neprijemne), ale fuka mi aj na nohy chladny vzduch a ked mam kratasy, tak je to neprijemne.
A oproti oktavke mi este vadia 2veci , slabe odizolovanie strechy, ked je silnejsi dazd tak to robi dost hluk v kabine a druha vec, ze ked mam zarosene bocne skla,tak stiahnutim mi ich 'neocisti'.
A oproti oktavke mi este vadia 2veci , slabe odizolovanie strechy, ked je silnejsi dazd tak to robi dost hluk v kabine a druha vec, ze ked mam zarosene bocne skla,tak stiahnutim mi ich 'neocisti'.
Toyota Corolla Active Trend+ 1.4l D-4D DPF 6 M/T.
Realna spotreba https://www.spritmonitor.de/en/detail/760119.html
Realna spotreba https://www.spritmonitor.de/en/detail/760119.html
Já mám z předchozího auta dobré zkušenosti s tímto:Lukynek píše:Ahoj kluci, prosím Vás potřebuji poradit jaké tažné zařízení pro korolku r.v. 2014 jestli musí být to originální od Toyoty pevné nebo jestli máte zkušenost sňákou dobrou značkou srovnatelnou s originálním tażným od Toyoty. Případně i firmu, která provádí montáž. Prosím vaše zkušenosti co je nej volba. Díky
https://www.tazne.cz/tazne-zarizeni-toy ... 5/#gallery
příp. dělají i neodnímatelné.
Montoval jsem si ho sám vč. zásuvky. Pak jsem jenom musel na STK na evidenčku a na úřad zapsat.
Já mám automatickou klimu a když zmáčknu tlačítko odmlžení předního okna, tak se připne klima a fouká jenom na přední okno. Pokud je v automatickém režimu a je zaplá klima a venku horko,fako píše:mne osobne vadi, ked chcem rano cim skor odrosit zahmlene celne sklo, ale nemam inu volbu ako nechat si okrem skla fukat aj na nohy. Taktiez klimu by som mal najradsej na sklo nasmerovanu(do ksichtu je to neprijemne), ale fuka mi aj na nohy chladny vzduch a ked mam kratasy, tak je to neprijemne.
fouká pouze výdechy do kabiny, na nohy ne. Vše lze taky "přestavět" manuálně