Zvuk motora

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
bili andel
Člen Týmu

Zvuk motora

Příspěvek od bili andel »

Chcem sa opytat
Mam prius 2007.1.5 benzin.sa mi zda ze mi to trocha viac klepe ked dam na plyn.neviem ci to tak ma byt.aky zvuk ma ten vas.
slabostka
Věčnej rejpal

Re: Zvuk motora

Příspěvek od slabostka »

Skus to nahrat.... Nejake klepania myslim boli na nete youtube riesene... Skus lepsie paliuvo na zaciatok....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
bili andel
Člen Týmu

No tazko to je nahrat.lebo mne to na volnobehu neklepe.ked pridam plyn a inem tak 30 tak to klepe.nemam s kym porovnat.to ma stve
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Muj motor ma najeto nejakych 215tis km a drobne klepani je slyset jen pri nezahratem motoru. Rekl bych, ze to budou hydrostely, kterym trva, nez se doplni olejem. Jedna se maximalne o par minut po nastartovani, spise v zime, jinak ne. Celkove muzu zvukovy projev motoru zhodnotit jako prijemny, i v otackach.
Prius II 2008
bili andel
Člen Týmu

Ja ked pustim nohu z plynu ide pekne.nepocut nic.ale pri malych otackach ked rozbieham pocujem klepanie
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Ja tym, ze vacsinu casu jazdim bez radia, som si klepanie vsimol prakticky okamzite po kupe. Vtedy mal najazdenych cca 160 000km. Teraz ma 205 000km a klepanie je rovnake. Pocut ho, aj ked je motor zahriaty na prevadzkovu teplotu, nielen pri studenom. Zvuk by som prirovnal ku komorkovemu dizlu, samozrejme velmi velmi velmi dobre odhlucnenemu :D
Co som mal moznost sa odviezt v inych 2kovych Priusoch, tak zvuk bol rovnaky u kazdeho, aj ked je pravda, ze vsetky mali cez 150 000km. Majitelia to zacali pocut, az ked som im o tom povedal...
bili andel
Člen Týmu

No ved to ze aj ja jazdim bez radia.asi ho zacnem pouzivat haha.moj ma 155 tisic nabehanych.podla mna by to tak klwpat nemalo ale co uz narobim
Diakon
Člen Týmu

Příspěvek od Diakon »

Zdravím od včerejška jsem majitelem priusu 2006, během jízdy slyším jako by meluzínu (tiché hučení/kvílení) z motorového prostoru to je normální (s rádiem už to slyšet není)?
Děkuji za odpovědi.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Mam troska novsi Prius a nic take nepocujem, takze si myslim,ze to nie je normlane.

Nerozumiem vsak, preco si najprv nespravil testovacou jazdu, potom sa spytal na fore a az potom pripadne kupoval/nekupoval.
A ked sme uz pri tej kupe, hosi ja sa vam obecne cudujem, ze kupujete take stare plecky, tj auta starsie ako 10 rokov. Akoze OK je to Prius, ale aj ten Prius uz ma co to za sebou (mechanicke opotrebenie) a bohvie ako sa on starali byvali majitelia. Potom to huci, bucha, iba jeden klicek k autu a podobne...
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Diakon
Člen Týmu

Příspěvek od Diakon »

raději priuse za kterého v anglii nemusím skoro platit silniční daň, než třeba stejně drahé, staré a stejně najeté benzínové (jezdím trasy přes město max 20 km denně) BMW 3. které by bylo na provoz a servis později nákladnější. Testovací jízdu jsem dělal, předchozí majitel tvrdil že je to normální u priuse. S autem jela následně kamarádka z Londýna až domů bez zastávek 200km a na žádný hluk si nestěžovala, možná jsem přecitlivělej na sluch, nebo je to holt starý auto a v určitých režimech jízdy má svoje zvuky. :-D Mě prve napadlo jestli se tak neprojevuje třeba určité opotřebení (převodovka, kladka, vodní pumpa)
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Palo u mna islo cisto o pravdepodobnost. Proste bolo 6000eur na auto a chcel som automat do mesta. U Priusu bolo najvacsia pravdepodobnost, ze ked kupim akykolvek kus, tak bude lepsi ako vsetky ine auta s automatickou prevodovkou (v ramci nakladov na prevadzku, spotreba atd.).
Kupil som ho dokonca naslepo z Holandska. Zavolal bazarnikovi, o dva dni letel do Amsterdamu. Bol som si takmer isty, ze bude v dobrom stave. A nemylil som sa, pouzivany je kazdy den, momentalne uz mamou, kedze ja mam firemne auto a to nakladmi neporazi ziadne auto :lol:
Odpovědět

Zpět na „Prius“