Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
hanes73
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od hanes73 »

V jakém smyslu?
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

Skutečná úspora paliva a škodlivin ve městech + rozbitnost. Start&stop motory ničí, hybrid šetří.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Rozumím, souhlas.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Start stop motory nici... Ja myslim, ze ten hybrid nici motory vic. Start stop ti chcipne motor jen kdyz stojis, ale hybrid ho chcipa mnohonasobne vic i za jizdy. Hybrid ma v podstate taky start stop, jen motor neroztaci starter z 12V baterky. Jinak si myslim, ze na motor to ma stejnej vliv, ne-li horsi.
RAV4 HSD FWD
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

Mě přišlo, že když jsem jezdil s Aurisem, že elektromotor často jenom připojil a nabíjel jsem převážně z kopce nebo za jízdy. Většinu křižovatek jsem pak popojížděl čistě na elektriku.

V extrému asi ano, ale není na to ten motor nějak více přizpůsobený než obyčejný motor, který ma start&stop dolepený ? Dokážu si představit ten případ, který asi myslíš.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Opravdu zadny technicky detaily nevim, ale rikam si, ze tomu motoru je asi jedno, jestli ho startuje elektromotor nebo starter. Ono jde asi hlavne o studeny a suchy starty, coz teda start stop i hybrid ma vyreseny, ze proste studenej motor nevypina
RAV4 HSD FWD
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Intri píše:
Kocúr píše:...ale nechat chcípat motor na každé křižovatce a pak zatěžovat baterku, starter i motor samotný nahazováním, to v mojí hlavě nedokáže dát ani ekologický, ani ekonomický smysl.
Start-stop systémy jsou řešeny jinak. Nezatěžuješ startér, protože ho ten systém nepoužívá. Ve válci zůstane vstříknuté palivo, které se jen zapálí. Tak to aspoň má řešené Mazda a pochybuji, že by to ostatní ještě řešili tím starším systémem se startérem.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

I naftaky od mazdy to maji tak reseny? :-D
RAV4 HSD FWD
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Ne, nafťáky od Mazdy mají ve válci ještě jeden malý přídavný píst, který po aktivaci zvyšuje tlak v připravené stlačené směsi nad hranici vzplanutí a tím dojde k opětovnému startu motoru 8) :mrgreen: :bomb:
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Tak jsem objednaný na ten servis. Nechám si vyměnit olej a hlavně jsem zvědavý, jak se postaví k tomu ostřikovači a stěrači.

Na stěrač (resp. gumu stěrače) mají prý záruku jenom 1 tisíc km. K tomu mám dvě výhrady:

1) si nepamatuju, že by někde něco takového bylo psáno, ale budiž, je to de facto spotřební materiál.

2) 1 tisíc km je neskutečně málo. To jako opravdu podle AutoBondu nejsou gumy stěračů dělané tak, aby přežily více než jednu cestu do Německa? Vždyť 1 megametr se dá v pohodě ujet za jeden den, na dobré trase i za jednu pracovní směnu...

Má někdo prosím zkušenosti s tím, jak je to se zárukou na takový materiál u jiných automobilek, potažmo řešil to někdo u Toyoty? Cena nové gumy je prý 300 Kč, takže když s nima nehnu, není to žádná ruina, ale už z principu mi to nesedí.

No a na ty ostřikovače mi řekli, že nestříkání jedné díry může být způsobeno příliš vysokou hustotou zimní směsi, prý jestli tam mám stále zimní. To mi taky smrdí, protože 1) zimní se používá prostě v zimě a nemůže to přece mít vliv na to, jestli ostřikovače stříkají, nebo ne, 2) pravý ostřikovač funguje celou dobu bez problémů, 3) v zimě jsou snad kapaliny tužší než v létě, takže zimní směs v toto období snad nemůže být pro ostřikovač problém.

Jestli v kterémkoli bodě uvažuju špatně, rád se přiučím, ale můj selský rozum praví toto. Schválně se musím ještě mrknout do manuálu, jestli se tam vůbec něco píše o vlastnostech vody do ostřikovačů... Pokud ne, stěží mi můžou argumentovat kvalitou.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Prosím Tě, do kterého "autorizovaného" servisu jsi zajel? To, co Ti uvedli, je samozřejmě hloupost, hlavně ty ostřikovače.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

hanes73 píše:Prosím Tě, do kterého "autorizovaného" servisu jsi zajel? To, co Ti uvedli, je samozřejmě hloupost, hlavně ty ostřikovače.
AutoBond Ostrava... Už minule jsem s nimi nebyl vůbec spokojený, ten stěrač jsem reklamoval už předtím a tvrdili mi, že to je tím, že je namrzlý, že ho mám rozmrazit rozmrazovačem a hodně ostřikávat. To jsem přešel s tím, že zatím se s nimi ještě moc hádat nebudu, ale tentokrát už tak vlídný asi nebudu. Dostanou druhou a poslední šanci – když odejdu zase nespokojený, měním servis, i kdybych si měl jezdit do Olomouce.
Beneold píše:Nechcem moc mudrovat o pricinach, kazdopadne verim ti neprijemnosti. Vsimol som si, ze na Aurise nemame v nalievacom hrdle ziadne sitko. Co znamena, ze tam kludne mohla spadnut necistota, pocas nalievania, ktora upchala následne trisku. Pripadne tam mohla byt od vyroby z neopracovanej PVC nadoby. V Golfe sme mali sitko a od musiek, s topoľov zaletené chumaciky, prach vedia vytvorit rozne hmoty. Zo sitka to islo dole, ale bez sitka je to v nadrzke vsetko.
Tymto gratulujem Ing. Toy za ich hospodarne stihle procesy, ale neefektivne k zakaznikovi.

Stierace nam odisli po par mesiacoch, nechavali drazky ako na LP platni. nereklamoval som.
Jasan, já si taky myslím, že to bude nějaká nečistotka v trysce, ale to by mělo být to první, co je napadne, ne mi tvrdit, že to může být zimní směsí do ostřikovačů... Pro ně bude hračka to propláchnout a vyřešit, ale zatím od nich slyším více výmluv než řešení.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s topením nové Corolly na nohy? U mé 2 roky staré Corolly nic moc a musím říct, že oproti Škodovkám je to docela žalost. V zimě, i když to mám nastaveno jen na nohy, tak je to akorát vlažný. V servisu mi bylo sděleno, že to tak asi má být, neboť jsou to auta vyrobená pro teplejší části světa a je to spíše vše nastaveno na možnost chlazení než topení. Tím nechci říct, že Corolla netopí vůbec, ale je to oproti jiným značkám o dost slabší.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Lucifer23 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s topením nové Corolly na nohy? U mé 2 roky staré Corolly nic moc a musím říct, že oproti Škodovkám je to docela žalost. V zimě, i když to mám nastaveno jen na nohy, tak je to akorát vlažný. V servisu mi bylo sděleno, že to tak asi má být, neboť jsou to auta vyrobená pro teplejší části světa a je to spíše vše nastaveno na možnost chlazení než topení. Tím nechci říct, že Corolla netopí vůbec, ale je to oproti jiným značkám o dost slabší.
Nezkoušel jsem se na to zaměřit, ale pocitově jsem neměl nikdy problém s teplotou v autě. Mám nastavených stálých 22 stupňů a nechávám automatiku, ať tu teplotu udržuje, tudíž bez toho, abych řekl, kudy to má proudit. Určitě jsem nikdy neměl pocit, že by mi byla na nohy zima (ani mojí drahé polovičce), ovšem nemám na to žádné speciální nároky.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“