pokutička
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
pokutička
Hele má někdo nějaký zkušenosti s placením/neplacením pokuty, co došla z Rakouska?
Včera mi došla obálka. Na cestě do alp na lyže jsem nedobrzdil na dálnici. Ze 130ti tam bylo snížení na 80km/h kvůli jakýmusi odstavnýmu parkovišti pro převažování kamionů. Celý to odpočivadlo měřilo jenom asi 350 metrů, takže bylo na brždění docela málo času. Naměřili mi 114. V dopise je jen SPZka, ale žádná fotka. Chcou po mě 110 éček. Nedá se z toho nějak vyvlíct?
Včera mi došla obálka. Na cestě do alp na lyže jsem nedobrzdil na dálnici. Ze 130ti tam bylo snížení na 80km/h kvůli jakýmusi odstavnýmu parkovišti pro převažování kamionů. Celý to odpočivadlo měřilo jenom asi 350 metrů, takže bylo na brždění docela málo času. Naměřili mi 114. V dopise je jen SPZka, ale žádná fotka. Chcou po mě 110 éček. Nedá se z toho nějak vyvlíct?
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Re: pokutička
Jestli chceš v nejbližších letech vyrazit do Rakouska, tak bych se vyvlíkání vyhnul.
Auris TS 1,6 2016
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zaplať. Jako členský stát unie je dohoda o postoupe i a vymáhání pokuty. Loni mi přišlo 400eur za 90km/h ve Stuttgartu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
včera o tom bylo něco ve zprávách, že teď to chodí často z Rakouska - zkus najít reportáž, asi ČT
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně zaplatit.
Přišlo mi z Francie, a bál bych se tam jet znovu při těch jejich flastrech. Bylo to "jen" 50€ za rychlost - omezení rychlosti na A13 u Mantes-la-Jolie. Velmi živě si na ten blesk v noci vzpomínám....
Přišlo mi z Francie, a bál bych se tam jet znovu při těch jejich flastrech. Bylo to "jen" 50€ za rychlost - omezení rychlosti na A13 u Mantes-la-Jolie. Velmi živě si na ten blesk v noci vzpomínám....
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
No tak jo no Vypadá to, že to asi dáme dohromady s klukama, co jsem jim dělal šoféra. Když si jen vezli prdele a jedinou starost měli, aby jim za jízdy nedošel chlast a cigára. A to jsem ještě doma pak musel měnit zadní tlumiče s pružinama. Tohle přetížení kuftru krámama na lyže byl jejich poslední hřebík do rakve. Příště ať sežene auto někdo jinej. Dycky to odseru já..
Ale myslel jsem třeba zkusit, něco jako že to tam bylo nakokot značený. Protože tohle fakt bylo. Času na brždění bylo fakt málo. Kor v noci, když si značky všimnete až na poslední chvíli. Blbý je, že otec má v navigačce tak 4 roky starý mapy a tohle místo tam prostě nebylo.
Ale myslel jsem třeba zkusit, něco jako že to tam bylo nakokot značený. Protože tohle fakt bylo. Času na brždění bylo fakt málo. Kor v noci, když si značky všimnete až na poslední chvíli. Blbý je, že otec má v navigačce tak 4 roky starý mapy a tohle místo tam prostě nebylo.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A tohle je přesně argument proti jakémukoliv půjčování aut, nedej Bože třeba propagované půjčování "veřejnosti" - CarShare a podobné. Každý Ti dá na benzín, ale nikdo Ti nedá desítku na údržbu... Ale to je na jíné téma (název:"Nejrychlejší offroad je cizí auto"). Kdo se Ti kdy přizná, že vybral 4 díry, a že máš načatej čep, geometrie v háji,...Stan píše:Když si jen vezli prdele a jedinou starost měli, aby jim za jízdy nedošel chlast a cigára. A to jsem ještě doma pak musel měnit zadní tlumiče s pružinama. Tohle přetížení kuftru krámama na lyže byl jejich poslední hřebík do rakve. Příště ať sežene auto někdo jinej. Dycky to odseru já..
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
No nemyslel jsem ani tak půjčit někomu auto. To dělám fakt jen z nutnosti, když potřebuju, aby mi někdo auto pomohl převýzt, nebo když chcu chlastat. Nebo pár vyvoleným lidem.
Tady je spíš etická otázka - když se jede na dovolenou a člověk veme do auta další tři, tak chtít po nich náklady na cestu (benzín, dál. známky), nebo rovnou do částky na kilometr započítávat i nutný investice na údržbu? Co si tak poslední dobou řikám, že ať máš nový nebo starý auto, tak to většinou dělá 8-10 tisíc na rok.
A to nedej bože, když se něco posere během cesty, kdy tě třeba za volantem vystřídá kámoš, aby sis odpočinul.. Loni, když jsem sejmul stádo kanců na dálnici, tak nevím, jak bych to řešil, kdyby to v tu dobu řídil kámoš. Jinak mi předal řízení 15km před tím...
Tady je spíš etická otázka - když se jede na dovolenou a člověk veme do auta další tři, tak chtít po nich náklady na cestu (benzín, dál. známky), nebo rovnou do částky na kilometr započítávat i nutný investice na údržbu? Co si tak poslední dobou řikám, že ať máš nový nebo starý auto, tak to většinou dělá 8-10 tisíc na rok.
A to nedej bože, když se něco posere během cesty, kdy tě třeba za volantem vystřídá kámoš, aby sis odpočinul.. Loni, když jsem sejmul stádo kanců na dálnici, tak nevím, jak bych to řešil, kdyby to v tu dobu řídil kámoš. Jinak mi předal řízení 15km před tím...
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Za dobrotu na žebrotu. Benzínový náklady máš 2,50Kč/km.
Reálně, pokud se vejdeš do nákladů 10kKč/rok, celkový náklad je při nájezdu 10kkm/rok 3,50Kč/km. Stále nepočítáš svůj čas, a v neposlední řadě rizika... Je to na zvážení, co jsi schopen akceptovat.
Přijde ti pak moc chtít třeba 7,50Kč/km? Mě ani ne...
Reálně, pokud se vejdeš do nákladů 10kKč/rok, celkový náklad je při nájezdu 10kkm/rok 3,50Kč/km. Stále nepočítáš svůj čas, a v neposlední řadě rizika... Je to na zvážení, co jsi schopen akceptovat.
Přijde ti pak moc chtít třeba 7,50Kč/km? Mě ani ne...
Včera to bylo v TN na Nově. Zaplať.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Piškote, pošli číslo účtu, budu posílat zálohy
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a tady článek na auto.cz, musim si to přečíst, vypadá to že moje ignorování rychlostních limitů mimo ČR právě zkončilo
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
... "Česká republika údaje poskytuje od listopadu 2016."
a mam po ftakoch...
nerobi mi problem ist v meste 50, len to stupidne dobrzdovanie. klasicke 56km/h, no strasny recidivista, kam sa hrabe Slota.
a mam po ftakoch...
nerobi mi problem ist v meste 50, len to stupidne dobrzdovanie. klasicke 56km/h, no strasny recidivista, kam sa hrabe Slota.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to z vysoká házel bobek a pak jsem do toho spadnutí snad týden na to co to začalo platit a na vánoce byl pěkný dárek.garfielld píše:a tady článek na auto.cz, musim si to přečíst, vypadá to že moje ignorování rychlostních limitů mimo ČR právě zkončilo
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Síce to nemá súvis s pokutou ako takou, ale tiež je to"dlh".
Ma dakto skúsenosť s nezaplatenym parkovnym v meste?
Včera sme boli v Burghauzene a po nejasnostiach s parkovaním sme auto nechali v podzemnej garáži.
Po viac ako troch hodinách sme sa vrátili k autu a za stieračom sme si našli blok na parkovné v sume 25€.
Vymáhajú aj obce či mesta takéto dlžné čiastky?
Ma dakto skúsenosť s nezaplatenym parkovnym v meste?
Včera sme boli v Burghauzene a po nejasnostiach s parkovaním sme auto nechali v podzemnej garáži.
Po viac ako troch hodinách sme sa vrátili k autu a za stieračom sme si našli blok na parkovné v sume 25€.
Vymáhajú aj obce či mesta takéto dlžné čiastky?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"