Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
tabika
Manager Týmu

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od tabika »

kadel píše:
tabika píše:Takže velkej rozdíl rav4 vs avensis 1.8 :) rád slyším že aspon náká toyota jede svižně. Mě na dnešní dobu příjde 1.6 corolla nebo avik 1.8 dost málo a někdo tu klidně píše jaká je ta corolla cvt dělo :)
Tak to jsi ty, s kym jsem se shodnul, ze 1,8 v Ave nejede. :-) Ravka v hybridu je snad jedina Toyota, ktera jede. :-) I kdyz ten 2,5l je slabej, tak s tim asi hybe ten elektromotor. Trhac asfaltu to taky neni, ale proti 1,8 je to rozdil. Jen mi trosku vadi ta prodleva kdyz zmacknes plnej plyn. Das plnej plyn, elektronika si nastavi otacky motoru a pak to pusti na kola, aspon mi teda pripada, ze to takhle nejak funguje a je potreba s tim pocitat nebo si motor vytocit manualnim "razenim", ale to taky zabere cas, takze ve finale je to jedno.

Tady mam nejaky videa:
https://www.youtube.com/watch?v=Oy6dy7fawII
https://www.youtube.com/watch?v=wGq9-L_mvNs
Jo jo,to jsem já :) na tom videu to docela slušně uhání. Myslím že rav4 Hybrid je tak asi jediné co za něco stojí.
avensis T27 1.8 valvematic
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

msp píše:Ahoj, všichni, drobný dotaz, kdykoliv vymetu jen trochu větší díru, nebo se mi teď podařilo při najíždění na obrubník(velmi pomalém) trefit v tom místě přerušený úsek (cca 10.cm) a od kola rána, jak kdyby mělo upadnout, je to u RAV běžné chování?
Díky za info.
Je fakt ze to bouchney ale nic hroznyho nebo jsem jeste nevletel do niceho velkyho.
RAV4 HSD FWD
Salvo
Člen Týmu

Příspěvek od Salvo »

Áno,
už som si zvykol pridať sekundu pred predbiehaním, ale potom to ide ako raketa.
A presne to mi chýbalo pri Honde CRV ... tých 50 koní čo RAV4 HSD má plus elektro pomáhajú evidentne.
tabika píše:
kadel píše:
tabika píše:Takže velkej rozdíl rav4 vs avensis 1.8 :) rád slyším že aspon náká toyota jede svižně. Mě na dnešní dobu příjde 1.6 corolla nebo avik 1.8 dost málo a někdo tu klidně píše jaká je ta corolla cvt dělo :)
Tak to jsi ty, s kym jsem se shodnul, ze 1,8 v Ave nejede. :-) Ravka v hybridu je snad jedina Toyota, ktera jede. :-) I kdyz ten 2,5l je slabej, tak s tim asi hybe ten elektromotor. Trhac asfaltu to taky neni, ale proti 1,8 je to rozdil. Jen mi trosku vadi ta prodleva kdyz zmacknes plnej plyn. Das plnej plyn, elektronika si nastavi otacky motoru a pak to pusti na kola, aspon mi teda pripada, ze to takhle nejak funguje a je potreba s tim pocitat nebo si motor vytocit manualnim "razenim", ale to taky zabere cas, takze ve finale je to jedno.

Tady mam nejaky videa:
https://www.youtube.com/watch?v=Oy6dy7fawII
https://www.youtube.com/watch?v=wGq9-L_mvNs
Jo jo,to jsem já :) na tom videu to docela slušně uhání. Myslím že rav4 Hybrid je tak asi jediné co za něco stojí.
Toyota RAV4 2016 Hybrid Executive AWD
Toyota Auris 2016 Hybrid Executive
Honzakaca
Člen Týmu

Příspěvek od Honzakaca »

msp píše:Ahoj, všichni, drobný dotaz, kdykoliv vymetu jen trochu větší díru, nebo se mi teď podařilo při najíždění na obrubník(velmi pomalém) trefit v tom místě přerušený úsek (cca 10.cm) a od kola rána, jak kdyby mělo upadnout, je to u RAV běžné chování?
Díky za info.
Ahoj, tak když jsem vlít do hlubší díry tak rána to je, ale řekl bych že je to ještě přijatelné. A při pomalejším přejíždění nerovností a obrubníků jsem si ničeho nevšiml. A teda celkově tam nic nebouchá.
Rav4 Hybrid
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

msp: takze cesta do hradce, na cernaku jsem to vynuloval a na konci dalnice 7,5, tempomat nastavenej na 131 a prumerna rychlost 120. Jel jsem teda sam
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ty mi normalne ctes myslenky,chtel jsem te o to požádat,diky moc za info. Ty mas FWD a najeto mas kolik?
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jo jo, FWD a najeto skoro 5000. Ale nechce se mi verit, ze 4x4 by udelalo skoro 1,5 litru. Ty jsi asi nejel sam, ze jo?
RAV4 HSD FWD
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

kadel píše:Jo jo, FWD a najeto skoro 5000. Ale nechce se mi verit, ze 4x4 by udelalo skoro 1,5 litru. Ty jsi asi nejel sam, ze jo?
Po tom, co se oteplilo jezdím za 6,1 (AWD). Není v tom skoro dálnice.
Láďa
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

kadel píše:msp: takze cesta do hradce, na cernaku jsem to vynuloval a na konci dalnice 7,5, tempomat nastavenej na 131 a prumerna rychlost 120. Jel jsem teda sam
To je přesně ono, měřit spotřebu na dálnici bez provozu, po rovině a s větrem do zad :biggrin: :biggrin: :biggrin:
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Rafkar: ale prd, precti si to par stranek zpatky a zjistis, proc jsem jel tak, jak jsem jel. Jeste jsem v HK, rekni, jak mam jet zpatky rychle, jak jsi zvyklej ty a muzeme porovnat. :) Ta hradecka je docela rovna, jak rikas, provoz dneska neni velky, takze ta rychlost se da v poho udrzet

Edit: tak zpatky 140 tacho tempomat, prumerna rychlost 130, spotreba 8,7. Vynulovany na najezdu dalnice a odecteny na konci dalnice
RAV4 HSD FWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

HELE na tom videu to řve děsně - to abych se bál, když někoho povezu šlapat na plyn, abych si neuříznul ostudu.
Hrozný.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Rve to, no. Proste CVT, ale zase na jednu stranu, kolikrat ty tocis svoje auto do plna? Pri bezny akceleraci se nedostanu pres pulku PWR a do pulky to je v poho. Na dalnici je rucicka v ECO a to motor neslysis vubec. Takhle to tocim jen pri pokusech a predjizdeni. Myslim, ze RAV prvni hybridy rvaly jeste vic, co si tak matne pamatuju kdyz jsem v tom jel pred rokem a pul poprve.

Je teda fakt, ze Avensise jsem tocil do cervenejch castejc, i kazdej najezd na dalnici. Tohle radsi ne, aby to nervalo :)
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Rav hybrid předtím žádný nebyl a nerve to je jen o zvyku
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj, kluci, je to o zvyku a jediný, kde to opravdu není až tak moc zábava, je při zdolávání kopců, což je v mé oblasti podhůří Orlických hor, poměrně častý jev :bigups:
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

xmirekp píše:Rav hybrid předtím žádný nebyl a nerve to je jen o zvyku
Myslim prvni hybridy MY16, docetl jsem se to i na US foru, ze MY17 maji lepsi izolaci
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“