Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Ještě v souvislosti s víkem kufru - zkoušel někdo, jak pevně má přidělanou stříbrnou lištu na víku kufru? Často, když zkouším, jestli mám kufr dovřený, zatáhnu trochu i za tu lištu a nepřijde mi, že by byla zrovna pevná. Trochu "vrzne" (moc silné slovo), je tam nějaká drobounká vůle - je cítit, že tam nesedí jak přibitá. Nebylo by hezké, kdyby to pod ní začalo rezavět.
Vím, že se tady ta lišta řešila u předfaceliftové verze, že tam rezavěly šrouby a že prý po FL je to už vyřešené.
Vím, že se tady ta lišta řešila u předfaceliftové verze, že tam rezavěly šrouby a že prý po FL je to už vyřešené.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:08, celkem upraveno 1 x.
Mě se neotevře vůbec, jenom povyskočí, ale víko zůstane bezpečně dole.Corolla2014 píše:Intri
..... Ono vzhledem k absenci automatického zamykání jsem vlastně ani pořádně nepochopil, proč je v kabině páčka na otevření kufru. Tím, že se víko (bez pružiny, jak už víme) neotevře samo, tam není ani ten komfortní prvek, že si člověk nemusí špinit ruce venkovním tlačítkem. Stejně člověk to víko musí otevřít rukou a sáhnout na špinavá místa.... .
Ta páčka uvnitř je super. Přesně, jak uvádí Kocour. A na špinavé místo nemusíš šahat. Páčkou se víko otevře i bez pružiny do cca 1/3, stejně jako dálkačem. A zavřít jej lze vnitřním madlem, což chce trochu cvik. V autě se nezamykám z důvodu, že jsem viděl několik havárií, kde byly dveře zamčeny a než přijeli hasiči s roztahovákem, tak bylo pozdě. Okolní řidiči se do auta nemohli nijak dostat. Ale nevím, možná, že u nynějších nových aut se auto při nárazu samo odemkne??
A se zamknutím při bouračce je to velmi dobrá pointa. Pokud se auto samo neodemkne (což nevím, jestli se děje vůbec někde, natož pak u Corolly), je v podstatě jediná možnost rozbít okno (což s sebou nese riziko dalšího zranění posádky). Minimálně zdržení to je, a dost velké. Velmi, velmi dobrá pointa.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:08, celkem upraveno 1 x.
Svojho času sa mi zo trikrát stalo, že sa mi počas jazdy sám od seba otvoril kufor. Bol som s tým v servise, vraj som mal v zámku ohnutý nejaký pliešok - narovnali ho a odvtedy sa to neopakovalo. Tak si vravím, že za určitých okolností nieje až tak zle, že sa veko neotvorí celkom hore.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
@Intri: já corollu jeste nemam takze ne, nezamyka 
Pro mě je automatické zamykání (a samozřejmě odemykání při vytáhnutí klíčku) naprostá smaozřejmost a pozjistím si jestli to nelze někde aktivovat na diagnostice (u prvních rapidů jsem si to takhle aktivoval), u jiných značek se to taky dá zpravidla doaktivovat následně.
Avensis zamykání a odemykání má. Naopak mě rozčiluje pípání když otevřu dveře a klíč mám v zapalování.
edit: třeba by fungovalo toto ikdyž v českém manuálu o tom nic není, zkusím se potom zeptat v rámci předprodejního servisu...
edit2: tak za 30usd objednáno toto vše. To ujde ne? Dle mého názoru by to vše mělo být standardní součástí auta z výroby. Je super že je na světě tolik corroll, ta nabídka všech možných fíčur je oproti jiným značkám obrovská

Pointa sice hezká, ale samozřejmě se auto při nehodě samo odemkne (aby se k tobě dostali zvenčí)A se zamknutím při bouračce je to velmi dobrá pointa.
Dle mě je úplně jedno jestli ten noťas máš v kufru nebo na zadním sedadle - nezareaguješ stejně tak jako by byl v kufru.když člověk veze v kufru noťas nebo cokoli cennějšího, je představa, že kdokoli může přiběhnout, vzít a utéct bez toho, abys vůbec mohl stihnout zareagovat
Pro mě je automatické zamykání (a samozřejmě odemykání při vytáhnutí klíčku) naprostá smaozřejmost a pozjistím si jestli to nelze někde aktivovat na diagnostice (u prvních rapidů jsem si to takhle aktivoval), u jiných značek se to taky dá zpravidla doaktivovat následně.
Avensis zamykání a odemykání má. Naopak mě rozčiluje pípání když otevřu dveře a klíč mám v zapalování.
edit: třeba by fungovalo toto ikdyž v českém manuálu o tom nic není, zkusím se potom zeptat v rámci předprodejního servisu...
edit2: tak za 30usd objednáno toto vše. To ujde ne? Dle mého názoru by to vše mělo být standardní součástí auta z výroby. Je super že je na světě tolik corroll, ta nabídka všech možných fíčur je oproti jiným značkám obrovská
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 22:06, celkem upraveno 1 x.
Nie, niesu. Okrem istých detailov palubnej dosky ako napr. iné výduchy klímy po stranách, inak tvarovaná strieborná matná lišta cez celú palubku a pod. sú tu rozdiely povedzme v ovládacích tlačítkach na volante, kedy vpravo auris má tuším hlasové vytáčanie a corolla má tam tlačítko zmeny ukazatela na stredovom displeji. Porovnávam svoje corolly s kolegovým aurisom, on má povedzme aj nastaviteľnú bedrovú opierku v šoférovej sedačke ale nemá kryt kastliku v spoji stredového tunela a palubky, kde je ovládanie ohrevu sedačiek a usb vstup. Detaily, ale sú.
A nedá sa mi nastaviť nijako automatické sklápanie späťákov, musím to robiť ručne. Večer na to tlačítko nevidím a nieje podsvietené, takže tam v tých pomerne blbo prístupných miestach šmátram ako nezbedný puberťák vo frajerkiných gaťkách - čakám čo sa bude po namáčknutí diať keďže bez podsvietenia nikdy nemám istotu kerý čudlík som aktivoval. Je to ako rozopínanie podprdy, časom chytíš grif a nejako dáš každú dolu i keď šmátraš raz kratšie, inokedy dlhšie.
A nedá sa mi nastaviť nijako automatické sklápanie späťákov, musím to robiť ručne. Večer na to tlačítko nevidím a nieje podsvietené, takže tam v tých pomerne blbo prístupných miestach šmátram ako nezbedný puberťák vo frajerkiných gaťkách - čakám čo sa bude po namáčknutí diať keďže bez podsvietenia nikdy nemám istotu kerý čudlík som aktivoval. Je to ako rozopínanie podprdy, časom chytíš grif a nejako dáš každú dolu i keď šmátraš raz kratšie, inokedy dlhšie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Ano, dát si tam pružinku asi pomůže a třeba je to i komfortnější. Ale fascinuje mě, jak dlouho to někdo dokáže řešit. Za 6 měsícům tam mám 30 tisíc a nenapadlo by mě to řešit, zvláště ne takhle dlouho. Má to i tu výhodu, že si ho při otevření klíčem (třeba omylem) nenecháte otevřený na dešti a nenaprší vám do něj 
Asi jsem debil, ale já kufr z dálky odcvaknu klíčem a víko jedním prstem zvednu. Tečka.

Asi jsem debil, ale já kufr z dálky odcvaknu klíčem a víko jedním prstem zvednu. Tečka.
Naposledy upravil(a) Paul dne sob 13.05.2017, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Co se zamykání kufru týče, tak mě se nová Corolla (Active Trend+) zamyká po rozjezdu (jen kufr). Pokud jako řidič nevystoupím (odepnutí pásu), tak se prostě neotevře. K odemknutí slouží právě páčka pod sedadlem řidiče.
Díky moc za info. Jak pojedu do servisu, zeptám se tam na to.Paul píše:Co se zamykání kufru týče, tak mě se nová Corolla (Active Trend+) zamyká po rozjezdu (jen kufr). Pokud jako řidič nevystoupím (odepnutí pásu), tak se prostě neotevře. K odemknutí slouží právě páčka pod sedadlem řidiče.
Měl bych další dva dotazy, jestli někdo náhodou neví:
1) Z čeho je přední nárazník (na kterém je SPZ)? Předpokládám, že z plastu, ale může někdo potvrdit?
2) Když dojedu do cíle, vypnu motor a otevřu dveře (jedno jestli řidičovy, nebo spolujezdcovy), vrkne nějaký motorek. Neví někdo, co je zač?
-
- Člen Týmu
AsiPaul píše:Ano, dát si tam pružinku asi pomůže a třeba je to i komfortnější. Ale fascinuje mě, jak dlouho to někdo dokáže řešit. Za 6 měsícům tam mám 30 tisíc a nenapadlo by mě to řešit, zvláště ne takhle dlouho. Má to i tu výhodu, že si ho při otevření klíčem (třeba omylem) nenecháte otevřený na dešti a nenaprší vám do něj
Corolla 2016 fl 1.6 Valvematic active trend+led
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
ex BMW E90 318d
ex Mercedes W220 S320
ex Alfa 147 1,6TS
ex Felicia 1,3mpi
Přední nárazník je určitě z plastu, vyzkoušeno. Co se týká zavrčení motorku po vypnutí motoru startovacím tlačítkem, tak to mám také a myslím si, že se zablokuje volant. Zkusil jsem položit ruku na volant, když jsem vypnul motor a zavrčel motorek, v té chvíli jsem cítil odezvu ve volantu. U minulého modelu, kdy byl klasický klíček, jsem si toho nevšiml.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Vyzkousite prosim nekdo kdo mate automat toto?
Zarazeno P, zavreny vsechny dvere.
Smart key- ignition on, do dvaceti sekund zmacknout a 5 sekund drzet tlaciko zamknuti vsech dveri (u ovladani oken) pote uvolnit. Tim by se mela aktivovat funkce automatickeho zamknuti auta z prerazeni z P (deaktivace obdobne jen odemykacim tlacitkem)
Bez Smart key - obdobny postup ale klicek ON.
U auta se smart key a automatem by mel obdobny postup fungovat pri zarazenem N a tam by se auto melo uzamknout ne po prerazeni ale podle rychlosti 15kmh)
U manualu a bez smart key to nejde asi vubec.
Diky:-)
Mozna to vse plati jen pro neevropske verze
Zarazeno P, zavreny vsechny dvere.
Smart key- ignition on, do dvaceti sekund zmacknout a 5 sekund drzet tlaciko zamknuti vsech dveri (u ovladani oken) pote uvolnit. Tim by se mela aktivovat funkce automatickeho zamknuti auta z prerazeni z P (deaktivace obdobne jen odemykacim tlacitkem)
Bez Smart key - obdobny postup ale klicek ON.
U auta se smart key a automatem by mel obdobny postup fungovat pri zarazenem N a tam by se auto melo uzamknout ne po prerazeni ale podle rychlosti 15kmh)
U manualu a bez smart key to nejde asi vubec.
Diky:-)
Mozna to vse plati jen pro neevropske verze
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Pár informací z dálkové cesty (Ostrava–Pardubice):
Spotřeba:
Mohelnice–Pardubice a zpátky v obou případech spotřeba 5,8 l, pohodová, ale ne loudavá jízda.
Dálnice Mohelnice–Ostrava s tempomatem nastaveným na cca 150 km/h spotřeba cca 8,5 l, taky bezproblémová jízda s minimem zpomalování.
Toyota ProTect:
Asi úplně k ničemu. Mouchy se dají wapkou sundat vcelku snadno ze skla i z karoserie, ale nemyslím si, že bez ProTectu by to bylo horší - stejně dobře jako z karoserie se dají smývat i z SPZky, která natřená určitě není. Samozřejmě nutno mít na paměti, že srovnávám dva odlišné materiály, na kterých mouchy budou držet různě, ale i tak. Zatím nemám pocit, že by těch 7,5 tisíce za to stálo. A zcela určitě ProTect neochrání proti vrypům od imbecilů parkujících vedle - za víkend dva bílé vrypy, z toho jeden jsem přímo viděl vzniknout - rána nijak velká, prostě ťukanec při otevírání dveří.
Spotřeba:
Mohelnice–Pardubice a zpátky v obou případech spotřeba 5,8 l, pohodová, ale ne loudavá jízda.
Dálnice Mohelnice–Ostrava s tempomatem nastaveným na cca 150 km/h spotřeba cca 8,5 l, taky bezproblémová jízda s minimem zpomalování.
Toyota ProTect:
Asi úplně k ničemu. Mouchy se dají wapkou sundat vcelku snadno ze skla i z karoserie, ale nemyslím si, že bez ProTectu by to bylo horší - stejně dobře jako z karoserie se dají smývat i z SPZky, která natřená určitě není. Samozřejmě nutno mít na paměti, že srovnávám dva odlišné materiály, na kterých mouchy budou držet různě, ale i tak. Zatím nemám pocit, že by těch 7,5 tisíce za to stálo. A zcela určitě ProTect neochrání proti vrypům od imbecilů parkujících vedle - za víkend dva bílé vrypy, z toho jeden jsem přímo viděl vzniknout - rána nijak velká, prostě ťukanec při otevírání dveří.