Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Ahoj, za mne to není a ni tak o šetření, jako o technologických možnostech, pokud se nikam s Mirrorlinkem nedoberu a budu to vážně potřebovat(navigaci), tak si nejdříve seženu někoho, kdo mi ukáže jak ta originál funguje(protože jsem již zjistil, že když mi u Toyota někdo řekne, že to taky umí stejně jako VW, tak to zdaleka není pravda) a usoudím-li, že mi to za těch 17000 tis stojí, tak to za to dám. Pokud to však bude líné, nekvalitní, každý update map se bude muset platit apod. tak radši sáhnu po dalším zařízení např. TOMTOM či Garmin, které má nakonec výhodu přenositelnosti mezi více domácími vozítky 
RAV4 HSD AWD
Ja som potrebu navi vyriešil takto, viď 12 príspevok zhora.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=37915
A zároveň mám displeje 2, na smartfone navi a na TT to čo furt. A nijako netreba do auta zasahovať, nič rozoberať ani mi smartfón nezavadzia v držiaku na okne a klima ho pekne odzadu chladí.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=37915
A zároveň mám displeje 2, na smartfone navi a na TT to čo furt. A nijako netreba do auta zasahovať, nič rozoberať ani mi smartfón nezavadzia v držiaku na okne a klima ho pekne odzadu chladí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Tak to se omlouvám za mystifikaci, ale i tak mi to přijde celkem dost.xmirekp píše:Ahoj nemáš pravdu software to není je tam.cely.modul proto těch 17000.
Je pravda, že kvalitu většinou poznáš až po nějaké době provozu. Nicméně dneska skoro všichni vyrábějí v Číně a i tam je možné vyrobit kvalitní produkt. Našel jsem na Ebayi originální rádio z Land Cruiseru, které pro Toyotu vyrobil Pioneer - a hádejte kde... ...v Číně. Viz zde, popisu zboží je fotka se štítkem:aczasa píše:Já zase jako zastánce originálních infotainmentu musím říci, že toyota má velmi neflexibilni radia, ale vydrží. Narozdíl od těch čínských vseumelu, která jsou do dvou let kaput... Očekávat funkci 10 let snad ani nejde... Takze sice za polovic ale 5x....
http://www.ebay.com/itm/Toyota-Land-Cru ... 1605079917
Sice jsem se ještě nebyl projet, ale jestli mě něco při jízdě vyloženě negativně nepřekvapí, tak do ní půjdu. Taky se mi víc líbí ten druhý typ. Ptačí pohled na tom nejspíš nepůjde, ale jistě to nevím. Každopádně do executive výbavy určitě nepůjdu, takže mě to zas až tak netrápí.kadel píše:Alesho: takze jdes do ravky? Ale jo, je to pekny, ten prvni se mi teda nelibi, nemam rad v aute tablety, co vycnivaji mimo palubku, jak se posledni dobou zacinaji delat a uz zacala i Toyota u CHR, ale ten druhej je pekne zakomponovanej, ten bych i bral, ale 7 litru je dost, abych s cinanem pak resil reklamaci, na tohle nemam koule. A krome lepsi navi bych to ani stejne nevyuzil. Bude na tom chodit ptaci pohled?
Jak jsem psal, nejde mi o šetření, ale o princip. Ten modul nemá cenu větší než několik jednotek tisíc, to samé software. Takže prodávat to za víc jak 10 tisíc mi prostě nepřijde správný. Navíc, četl jsem spoustu negativních hodnocení na Toyoťácký infotaimenty (viz problematický mirrorlink apod.), tak proč nemít něco, co funguje lépe. Apriori odsuzuješ něco, co jsi nejspíš ani na živo neviděl a přitom tvoje originální rádio možná vyráběly stejný "jebky".Richi1 píše:chtel bych jen podotknout muj postreh..chapu,ze kazdej chce usetrit kazdou korunu,ale kdyz si koupim auto ktere stoji bezmala mega,tak bych do nej nikdy nedaval nejaky jebky z Ciny a riskoval ,ze odkourim nejakou ridici jednotku nebo nejak jinak neco podelal...nevim jak je to se zarukou ale myslim ze i tady by byl problem...nevim,ale podel meho je to setreni na nepravem miste
Možná to vyráběli na kokosu a vývoj probíhal na pustym ostrově.
Ale je to za příplatek.

Ale je to za příplatek.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
alesho: Hlavne si zkus plyn az na podlahu, nekomu ten monotonni zvuk motoru muze prijit otravnej. Ted nevim, jestli jsi to psal ty, ze jsi zvyklej na projev CVT nebo nekdo jinej.
RAV4 HSD FWD
Mš to teda otravný připadá hodně, ale asi jde o zvyk.
Yaris 3 / 1.33 2011
Jako slyset to porad, tak me to sere taky, ale z 80% motor slyset neni nebo menis rychlost a pak se hybou i otacky.
Faktem je, ze ja s tim jezdim jen vikendy, takze treba proto motor zatim neslysim, nejsem zvyklej.
Faktem je, ze ja s tim jezdim jen vikendy, takze treba proto motor zatim neslysim, nejsem zvyklej.
RAV4 HSD FWD
Ahoj ja tedy nevím jak ostatní. Ale dávat plnej není potřeba a jsem rychlejší něž ostatní.Plextor píše:Mš to teda otravný připadá hodně, ale asi jde o zvyk.
Každopádně já mám 3000 km a plnej jsem dal párkrát a to ještě na dálnici a vždy jen chvilku, jinak bych jel 160.
Rav4 Hybrid
Tak to ja nepředjíždim když to není uplnej hlemejžď. Jinak předjedu a plnej na 5 vteřin stačí.kadel píše:Na okreskach predjizdim vzdycky s plnym.
Rav4 Hybrid
Presne tak, vsak pisu, ze z velky vetsiny motor slyset neni. Ja taky moc nepredjizdim, to musi byt fakt volno, ale vzdycky jsem chtel auto, ktery umi zatahnout, tohle je nase prvni zivejsi, tak si to uzivam
RAV4 HSD FWD
To jo a překvapilo jak táhne od 120km/ To úplně ožívá a letí. Předtím jsme měli Volvo xc90 180k a taky jelo, ale ty starty to byl plyn na podlahu a rozjelo se to za 4 vteřiny.kadel píše:Presne tak, vsak pisu, ze z velky vetsiny motor slyset neni. Ja taky moc nepredjizdim, to musi byt fakt volno, ale vzdycky jsem chtel auto, ktery umi zatahnout, tohle je nase prvni zivejsi, tak si to uzivam
Rav4 Hybrid
Takže velkej rozdíl rav4 vs avensis 1.8kadel píše:Presne tak, vsak pisu, ze z velky vetsiny motor slyset neni. Ja taky moc nepredjizdim, to musi byt fakt volno, ale vzdycky jsem chtel auto, ktery umi zatahnout, tohle je nase prvni zivejsi, tak si to uzivam
avensis T27 1.8 valvematic
Tak to jsi ty, s kym jsem se shodnul, ze 1,8 v Ave nejede.tabika píše:Takže velkej rozdíl rav4 vs avensis 1.8rád slyším že aspon náká toyota jede svižně. Mě na dnešní dobu příjde 1.6 corolla nebo avik 1.8 dost málo a někdo tu klidně píše jaká je ta corolla cvt dělo
Tady mam nejaky videa:
https://www.youtube.com/watch?v=Oy6dy7fawII
https://www.youtube.com/watch?v=wGq9-L_mvNs
RAV4 HSD FWD
Ahoj, všichni, drobný dotaz, kdykoliv vymetu jen trochu větší díru, nebo se mi teď podařilo při najíždění na obrubník(velmi pomalém) trefit v tom místě přerušený úsek (cca 10.cm) a od kola rána, jak kdyby mělo upadnout, je to u RAV běžné chování?
Díky za info.
Díky za info.
RAV4 HSD AWD