Já to budu muset u svojí Corolly ověřit znovu, ale co jsem zkoušel, moje Corolla kufr po rozjezdu nezamyká. Musím zamknout ručně všechny zámky (včetně dveří), aby kufr nešlo otevřít zvenčí. Takže buď je to nastavitelné a moje Corolla to má jinak, nebo je to závada.ultra píše:Dalej som zistil (mozno to vsetci viete a ja som bol v nevedomosti) ze pokial je motor v chode (aj ked auto stoji) kufor je zamknuty a z vonku sa neda otvorit.
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Stavitelnou pružinu jsem objednal na Aliexpressu, viz odkaz. Přišla mi za 14 dní a mohu ji vřele doporučit. Výhoda je právě v nastavení délky a tím pádem odporu pružiny.
https://m.aliexpress.com/item/32772763348.html#autostay
https://m.aliexpress.com/item/32772763348.html#autostay
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Pruzina kupena na aliexpresse.Corolla2014 píše:Olej včetně filtru jsem měnil ve 4 t. Ale ne v Toy servisu. Dávám Eneos 0-20.
ultra
spíš mě zajímá, kde si koupil tu pružinu víka kufru. Hlavně mě zajímá, zda jde koupit v CZ nebo jenom z venku, Alliexpresu apod.
Kupoval som 2 ks - ale uplne bohate (az moc) postacuje 1 ks a aj pri jednej treba doriesit upevneniet tak aby otvaranie nebolo prilis rychle.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
pošlete pak foto jak a kde jste to uchytili pro ňoumy. Díkec
Fredy Kruger zatím poslal toto: http://www.toyotaklub.cz/forum/download ... hp?id=4502

Fredy Kruger zatím poslal toto: http://www.toyotaklub.cz/forum/download ... hp?id=4502
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Foto od Fredyho mi moc pomohla, měl jsem to zapojené podle ilustračního obrázku z Aliexpressu, nebylo to ono, až zapojení podle Fredyho funguje, chce to ještě alespoň jeden ocelový kroužek, Fredy má dva, na táhlo víka, jeden dostačující. Stavitelná pružina se pak vyladí tak, aby se víko pomalu a jistě otvíralo. Určitě jenom jedna pružina stačí, u mě práva strana.
Upevnenie mam velmi podobne ako Fredy - 
a funguje to asi takto:

a funguje to asi takto:
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Výhoda nastavitelné pružiny je, že se dá nastavit odpor, takže já mám otevírání víka pomalejší a doraz není tak prudký....
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:09, celkem upraveno 1 x.
tady to má kolega pěkně
Zkus to zjistit právě prosím po jízdě. JE možné, že když člověk nastartuje, kufr se nezamkne, dokud se nerozjedeš, ale očekával bych, že jakmile se rozjedeš a pak zastavíš (ať už na křižovatce, nebo kdekoli jinde), kufr zůstane zamknutý, dokud ho ručně neodemkneš nebo dokud nevypneš motor. To je chování, které bych od dnešního auta očekával, ale do mého kufru se dostane kdokoli, komu se zamane, pokud ručně všechno nezamknu tlačítkem na dveřích.Corolla2014 píše:Co se týče ne-zamykání kufru, tak u mně není zamčen při běhu motoru na volnoběh. Za jízdy jsem to jaksi nestačil zjistit
Zase jsem ale třeba vděčný za to, že Corolla nezamyká automaticky všechny dveře, jako to dělá třeba Cee'd. Neskutečně otravná věc, když člověk někoho vyzvedává.
já si naopak automatické zamykání po rozjezdu nemůžu vynachválit.
Tzn. neuvěřitelně otravná věc když, ikdyby jednou za den, někoho vyzvedněs tak automaticky zamknuté auto odemkneš tlačítkem, než x krát denně to tlačítkko na zamykání mačkat při každém rozjezdu, nebo já nevím, ale nejsem zvyklý jezdit po městě odemčený. Jak ti kdokoliv může vlízt do kufrtu, tak ti může vlízt i do auta ne?
Tzn. neuvěřitelně otravná věc když, ikdyby jednou za den, někoho vyzvedněs tak automaticky zamknuté auto odemkneš tlačítkem, než x krát denně to tlačítkko na zamykání mačkat při každém rozjezdu, nebo já nevím, ale nejsem zvyklý jezdit po městě odemčený. Jak ti kdokoliv může vlízt do kufrtu, tak ti může vlízt i do auta ne?
rogerer píše:já si naopak automatické zamykání po rozjezdu nemůžu vynachválit.

Já třeba zamykání dveří nechci, protože nemám strach z toho, že by mi někdo sedl do auta, a věci na zadních sedadlech nevozím. Zato ten kufr bych určitě uvítal, protože tam člověk něco vozí každou chvíli. Je ale teda pravda, že asi více příjemné by mi bylo paranoidnější zamykání než vůbec žádné. Proto mě docela zajímá, jak to tady lidi mají s tím kufrem, jestli se jim automaticky zamyká, nebo ne.
A tobě se Corolla zamyká při rozjezdu celá?
Mne sa nezamkne kufor sám určite, no a keď zamknem všetky dvere tlačítkom, tak či sa zamkne aj kufor to vôbec netuším. Nikdy sa mi nikto nepokúšal otvoriť dvere či kufor na križovatke ani som sa nad tým nikdy nezamýšľal. Ale teraz už viem pochopiť, prečo na niektorých autách nieje možnosť otvoriť kufor tlačítkom na samotnom veku kufra. Len zvnútra auta či na dialkáči. Je to tak bezpečnejšie a lacnejšie. 

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Mě se to naštěstí taky nikdy nestalo, ale přece jenom, když člověk veze v kufru noťas nebo cokoli cennějšího, je představa, že kdokoli může přiběhnout, vzít a utéct bez toho, abys vůbec mohl stihnout zareagovat (natož se pak rozmýšlet, co je vlastně správná reakce, nechat auto v křižovatce a běžet za zlodějem taky není zrovna košer, i kdyby sis ho stihl zamknout...), nepříjemná, proto se vždycky zamykám aspoň ručně. Automatické zamykání kufru bych určitě ocenil.Kocúr píše:Mne sa nezamkne kufor sám určite, no a keď zamknem všetky dvere tlačítkom, tak či sa zamkne aj kufor to vôbec netuším. Nikdy sa mi nikto nepokúšal otvoriť dvere či kufor na križovatke ani som sa nad tým nikdy nezamýšľal. Ale teraz už viem pochopiť, prečo na niektorých autách nieje možnosť otvoriť kufor tlačítkom na samotnom veku kufra. Len zvnútra auta či na dialkáči. Je to tak bezpečnejšie a lacnejšie.
Ono vzhledem k absenci automatického zamykání jsem vlastně ani pořádně nepochopil, proč je v kabině páčka na otevření kufru. Tím, že se víko (bez pružiny, jak už víme

Osobne používam páčku na otváranie veka kufra vo vnútri auta vždy keď z neho chce môj spolucestujúci niečo vybrať prípadne do neho niečo dať a ja sedím za volantom s naštartovaným motorom. Aby nemusel šmátrať, kde ten mikrospínač na otváranie veka vôbec je, keďže ho nieje vidieť. Typický príklad - prichádzam autom na parkovisko pred obchoďák, akurát ženička z neho vychádza s naloženým košíkom - len ku nej dôjdem a potiahnem za páčku, veko odskočí, ona ho otvorí úplne bez nahmatávania spínača. Palec hore, nie?
Každopádne plánujem doinštalovať tú fintu s pružinou od Freddyho. Že to nieje dotiahnuté už z výroby? No to je taká zlomyseľnosť od japoncov, za tie atomovky na Hirošimu a Nagasaki. Majú na to právo. Takých nedotiahnutých vecí je tu viac - neodhlučnenie podbehov, nepodsvietenie tlačítok na ovládanie späťákov a podobne. Čo ti budem hovoriť, držia nás v strehu.
Každopádne plánujem doinštalovať tú fintu s pružinou od Freddyho. Že to nieje dotiahnuté už z výroby? No to je taká zlomyseľnosť od japoncov, za tie atomovky na Hirošimu a Nagasaki. Majú na to právo. Takých nedotiahnutých vecí je tu viac - neodhlučnenie podbehov, nepodsvietenie tlačítok na ovládanie späťákov a podobne. Čo ti budem hovoriť, držia nás v strehu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)