Hlavní výstražná kontrolka

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
honzav
Člen Týmu

Hlavní výstražná kontrolka

Příspěvek od honzav »

Zdravim vsechny,

po 2 letech bezstarostneho provozu na me zacina blikat hlavni vystrazna kontrolka /tak velkej cervenej trojuhelnik s vykricnikem/. Blikne to cca po ujeti 50-70km a vzdy 1x-3x a take na zuznou dobu od cca 1s -5s

mam pocit, ze vcera se i na sdruzenem displayi objevil napis FAIL ale to jsem presne nestihl zaregistrovat :)

Nemate nekdo zkusenost, abych se zbytecne nedesil? Predem dekuji, Honza
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Hlavní výstražná kontrolka

Příspěvek od aczasa »

12V baterie?
Back in Czech.
honzav
Člen Týmu

Příspěvek od honzav »

Ta asi ne, ta je tam 2 roky a kdyz jsem jezdil s uplne mrtvou, nic to nehlasilo... jinak je to rok 2005
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

honzav píše:Zdravim vsechny,

po 2 letech bezstarostneho provozu na me zacina blikat hlavni vystrazna kontrolka /tak velkej cervenej trojuhelnik s vykricnikem/. Blikne to cca po ujeti 50-70km a vzdy 1x-3x a take na zuznou dobu od cca 1s -5s

mam pocit, ze vcera se i na sdruzenem displayi objevil napis FAIL ale to jsem presne nestihl zaregistrovat :)

Nemate nekdo zkusenost, abych se zbytecne nedesil? Predem dekuji, Honza
Já osobně bych šel na diagnostiku, to je nejrychlejší řešení.
Zkontroloval bych si hladinu oleje, vody - nízká hladina vyvolá taky toto hlášení.
Svítí zároveň s trojuhelníkem kontrolka motoru?
honzav
Člen Týmu

Příspěvek od honzav »

no, jeste mesic musi vydrzet :) pak bude cas... nesviti s tim prave nic, ale uz je ted nekdy i servisni interval, tak se dneska kouknu na ten olej... mam pocit, ze nejvic to delalo prave pri ostrejsim prujezdem zatackou, tak je dost mozne, ze nejaka hladina to je, ale chladici ne, te mam dost... dekuju
priusek plusek
Navigátor

honzav píše:no, jeste mesic musi vydrzet :) pak bude cas... nesviti s tim prave nic, ale uz je ted nekdy i servisni interval, tak se dneska kouknu na ten olej... mam pocit, ze nejvic to delalo prave pri ostrejsim prujezdem zatackou, tak je dost mozne, ze nejaka hladina to je, ale chladici ne, te mam dost... dekuju
Mě se to taky stalo a myslím že na vině byl právě olej. Nicméně je to poslední varování :-)
honzav
Člen Týmu

Příspěvek od honzav »

Tak je to olej :) snad... trosku nelogicke, cekal bych spis kontrolku mazani, ale DEKUJI MOC :) doleju a poreferuju, at vedi ostatni :)
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Vystrazny trojuholnik svieti kvoli oleju az pokial je ho menej ako minimum, co moze mat trvale nasledky pre motor. Olej kontrolujem cca kazde 2 mesiace prave kvoli tomuto. Dolievam cca 2dcl kazdy 4ty mesiac, tj 0,6l za rok resp 12 000km.
honzav
Člen Týmu

Příspěvek od honzav »

takže dolito, neco najezdeno a kontrolka neblika.... školácká chyba :( všem moc děkuji...
priusek plusek
Navigátor

honzav píše:takže dolito, neco najezdeno a kontrolka neblika.... školácká chyba :( všem moc děkuji...
Není zač, hlavně ať to jezdí dále :-)
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

po 2 letech bezstarostneho provozu na me zacina blikat hlavni vystrazna kontrolka

Malinko se v tom ztrácím.Není 2 roky trochu dlouhá doba na "bezstarostý provoz"?
Chceš říct,že jsi ani nezkontroloval olej,který se mění po roce,(či nájezdu 15000km)nebo cokli jiného???
Toyota Prius sice je dokonalá,ale tyhle procedury zvané "ÚDRŽBA" se provádějí snad u všech aut?!
PRIUS II.G 2008
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

milanos píše:

po 2 letech bezstarostneho provozu na me zacina blikat hlavni vystrazna kontrolka

Malinko se v tom ztrácím.Není 2 roky trochu dlouhá doba na "bezstarostý provoz"?
Chceš říct,že jsi ani nezkontroloval olej,který se mění po roce,(či nájezdu 15000km)nebo cokli jiného???
Toyota Prius sice je dokonalá,ale tyhle procedury zvané "ÚDRŽBA" se provádějí snad u všech aut?!
To jsou ty hlášky (neříkám že to je ten případ) . "Deset let to jezdí, nemusel jsem do toho dát ani korunu a teď se to posere, to je křáp" :)
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
honzav
Člen Týmu

Příspěvek od honzav »

milanos píše:

Tak samo, ze pravidelna serviska je dle intervalu a kazdy rok, ale pokud ctes vlakno od zacatku, psal jem to, jeste nez jsem tusil, co to je a servisku opravdu nepovazuji za neco jako zavadu :)
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Samozřejmě že čtu vlákno od začátku,proto také reaguji.Nezkontrolovat množství oleje alespoň 1x za dobu od výměny po výměnu je podle mě,slušně řečeno barbarské!Pokud bys to udělal,nemusíš řešit problém s kontrolkou!
Jestliže se ti tratí olej během roku na takové množství,až svítí kontrolka,tak s tím buďto,něco dělej,nebo aspoň hlídej.
Ja mám najeto přes 250 000 a během roku kontroluju olej několikrát.A jelikož motor už si něco vezme,tak včetně dolití.Kontrolka mi ještě nikdy nesvitila(v souvislosti s olejem)
PRIUS II.G 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“