Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Palubky v corolle a aurise rovnaké niesu. Rozsiely sú síce v detailoch ale sú. Aspoň v predfejsliftových verziách boli - krajné výduchy klimatizácie, umiestnenie a prevedenie hodín a tak podobne. Inak pri týchto predfejsluftovkách auri spočiatku nemal senzory tpms.
Každopádne u mňa vyhrala corolla jednoznačne dizajnom a podstatne väčším priestorom na kolená vzadu.
Každopádne u mňa vyhrala corolla jednoznačne dizajnom a podstatne väčším priestorom na kolená vzadu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
design je fajn hlavně zepředu (s LED paketem) je to bomba, reálně to auto vypadá mnohem lépe a větší než na fotkách, videích apod. Nicméně taková ta novodobá sedanovská disproporce od B sloupku dozadu mně prostě vadí (a to sedany mám rád), měli udělat delší kufr a neutopit tak to kolo. Ale jsem zjevně pod tlakem toho evropskýho a zejména českýho "potřebuju kufr kua", šijou to do mě ze všech stran, že kdo si dnes koupí sedan, když za půl míče mužů mít oktu v kombajnu (ale 1.0 TSI v holotě)
Zpracování mi na showroomové corolle přišlo celkem slabý ale spíš to přisuzuju tomu ,že to tam bylo dost omakaný - vrzající zadní sedačka (ač pohodlná), poměrně volný panel palubky vlevo od klimatizace, odklápěcí podlaha v kufru byla vypouklá a lítala tam, vytahaný nějaký švy na spolujezdcově sedačce apod...
Nicméně v jiném showroomu jsem s ní jel a přišlo mi že to jede úplně stejně jako avensis 1.8 jen se sedí níž u země, tak holt uvidíme
Palubky na první pohled úplně stejný

Zpracování mi na showroomové corolle přišlo celkem slabý ale spíš to přisuzuju tomu ,že to tam bylo dost omakaný - vrzající zadní sedačka (ač pohodlná), poměrně volný panel palubky vlevo od klimatizace, odklápěcí podlaha v kufru byla vypouklá a lítala tam, vytahaný nějaký švy na spolujezdcově sedačce apod...
Nicméně v jiném showroomu jsem s ní jel a přišlo mi že to jede úplně stejně jako avensis 1.8 jen se sedí níž u země, tak holt uvidíme

Palubky na první pohled úplně stejný
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
No hej, keď je prvý kontakt s autom na šourúme taký, že vrzajúca sedačka, uvolnená podlaha kufru, vyťahané švy, tak to hodne človeka odradí, to sa ti vôbec nedivím.
Ohľadom kufra resp. karosárskeho prevedenia sedanu - no to si musíš zrovnať v hlave sám, ty budeš auto užívať, to že sused jazdí denne s kočiarom pre dvojčatá v kombíku a bratranec vo svojom aute na víkendy na chatu vozí žene kuchyňu so šatníkom a sebe tri basy piva neznamená, že nutne tak budeš jazdiť aj ty. To som myslel obrazne. Ja napríklad veľmi batožinu nevozím, tak akurát raz za čas nejaké nákupy či raz ročne dovča v HR. Ale takmer denne vozím otca s mamou do práce a z nej, obaja sú korpulentnejší - takže corolla s väčším rázvorom a tým aj oproti aurisu s väčším priestorom na kolená vzadu sa mi zdala rozumnejšou voľbou. Automat zas je super na mestské zápchy, to absolvujem denne.
A mne corolla absolútne disproporčná nepríde, javí sa mi tvarovo aj po tých rokoch dokonalá, radosť pozrieť. Možno by to chcelo trošku väčšie kolesá ako 16ky, ktoré mám, ale tie ,vravím si, by boli asi na úkor pohodlia. Moja skúsenosť ale je, že keď ti niečo na aute vyslovene vadí, tak po jeho prípadnej kúpe ťa to bude iritovať ešte viac. Je to na tebe.
Ohľadom kufra resp. karosárskeho prevedenia sedanu - no to si musíš zrovnať v hlave sám, ty budeš auto užívať, to že sused jazdí denne s kočiarom pre dvojčatá v kombíku a bratranec vo svojom aute na víkendy na chatu vozí žene kuchyňu so šatníkom a sebe tri basy piva neznamená, že nutne tak budeš jazdiť aj ty. To som myslel obrazne. Ja napríklad veľmi batožinu nevozím, tak akurát raz za čas nejaké nákupy či raz ročne dovča v HR. Ale takmer denne vozím otca s mamou do práce a z nej, obaja sú korpulentnejší - takže corolla s väčším rázvorom a tým aj oproti aurisu s väčším priestorom na kolená vzadu sa mi zdala rozumnejšou voľbou. Automat zas je super na mestské zápchy, to absolvujem denne.
A mne corolla absolútne disproporčná nepríde, javí sa mi tvarovo aj po tých rokoch dokonalá, radosť pozrieť. Možno by to chcelo trošku väčšie kolesá ako 16ky, ktoré mám, ale tie ,vravím si, by boli asi na úkor pohodlia. Moja skúsenosť ale je, že keď ti niečo na aute vyslovene vadí, tak po jeho prípadnej kúpe ťa to bude iritovať ešte viac. Je to na tebe.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Zkusil jsem se dneska zaměřit na to automatické nastavování světlometů a vypadá to, že to Corolla dělá průběžně po změně zatížení. Když spolujezdec vystoupil, světla se mírně pohnula. Velmi málo, sotva se to dá postřehnout, ale bylo to tam. Takže pokud to člověk nepozoruje, je to asi vážně kvůli neměnnému zatížení.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
@Kocúr
to tak neni ze by mi neco vyslovene vadilo, to bych neobjednal. Holt jsem nerozhodny kupující, který s emusi pořád ujišťovat že udělal dobře
Navíc když se vyrojily nové ceníky aurisů, rapidů apod
Ale myslím že to bude i tak supr.
Za pár tejdnů se tu budu už chlubit
Větší kola by ti nepomohly, o to bys měl nižší profil pneu. Musely by být větší jakoby obvodově tzn. vetsi disk ale nezetnčovat profil pneu
to je fuk...
První věc co plánuju je výměna interiérového osvětlení do LED vč. kufru, a instalace šnekových klaksonů, jestli to má stejnou píšťalu jako avensis, kterej není schopnej udržet 3 sekundy stálý tón
edit: a disproporce to prostě v zadní polovině jehttp://img3.auto.cz/auto/base/2016-49/t ... e57b0d.jpg
to tak neni ze by mi neco vyslovene vadilo, to bych neobjednal. Holt jsem nerozhodny kupující, který s emusi pořád ujišťovat že udělal dobře

Za pár tejdnů se tu budu už chlubit

Větší kola by ti nepomohly, o to bys měl nižší profil pneu. Musely by být větší jakoby obvodově tzn. vetsi disk ale nezetnčovat profil pneu

První věc co plánuju je výměna interiérového osvětlení do LED vč. kufru, a instalace šnekových klaksonů, jestli to má stejnou píšťalu jako avensis, kterej není schopnej udržet 3 sekundy stálý tón

edit: a disproporce to prostě v zadní polovině jehttp://img3.auto.cz/auto/base/2016-49/t ... e57b0d.jpg
LED osvětlení do kufru určitě, to, co tam dodávají, se fakt nepovedlo. Velmi malá svítivost. Klaksony, okamžitě vyměněny za šnekové, u executivu jsou dva, výškové, takže jsem jeden nechal a druhý vyměnil za šnekový, který doplňuje výšky o basy. Jinak mi přišla stavitelná pružina, nainstaloval a víko kufru se otvírá samo pěkně až nahoru, prima.
S corollkou jsi udělal dobře, uvidíš, já jsem dokonce po roce udělal upgrade a zase corollka, nejvyšší výbava a hlavně CVT. Já a hlavně manželka je naprosto spokojená s variátorem, fakt maká pěkně.
S corollkou jsi udělal dobře, uvidíš, já jsem dokonce po roce udělal upgrade a zase corollka, nejvyšší výbava a hlavně CVT. Já a hlavně manželka je naprosto spokojená s variátorem, fakt maká pěkně.
- Přílohy
-
- IMG_20170503_115605.jpg
- (130.26 KiB) Staženo 980 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
tak ohledně klaksonu tě pak požádám o radu, protože jsem v těhlech elektro věcech naprostej retard a pokud to není tak že jen vystrčím konektor, odšroubuju, našroubuju šnek a zastrčím konektor tak mám problém
Je tam nějakej spešl konektor jako VBA, uscar apod?
Vyměnil bych ale oba za šneky (vysoký i nízký tón) A pokud u TRend+ bude jen jeden diskovej tak nevím
Masku si sundávat nemusel ne?
Tu pružinu, Ledky, nástroje na to, koberce, vanu, to vše plánuju

Vyměnil bych ale oba za šneky (vysoký i nízký tón) A pokud u TRend+ bude jen jeden diskovej tak nevím
Masku si sundávat nemusel ne?
Tu pružinu, Ledky, nástroje na to, koberce, vanu, to vše plánuju

Masku jsem nemusel sundavat, je k nim slušný přístup ze shora. Originál diskový klakson má speciál jednopinový konektor, takže jsem vyrobil propojovací kablíky, jeden na kostru přes upevňovací šroub na karoserii, druhý mezi originál jednopinový konektor a konektor šneku. Asi Jsem Tě nepotěšil, ale trochu zručný kutil Ti s tím určitě pomůže.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
jo to je přesně to co nesnáším. Ale nejvic nesnáším cokoliv se slovem relé

Naštěstí se dají sehnat už hotový, co by měly jít zastrčit do origo konektorů zde
Nebo pro takový retardy jako jsem já existujou různý redukce
něco jako zde

Naštěstí se dají sehnat už hotový, co by měly jít zastrčit do origo konektorů zde
Nebo pro takový retardy jako jsem já existujou různý redukce

Zdravím a přidávám pár postřehů k myšlence kvality...Intri píše:Jsou ty dva modely opravdu tak pevně srovnatelné, že se vyplatí je vybírat jenom podle vzhledu, potažmo ceny? Z toho, co jsem četl v zahraničních recenzích, je na tom Auris zpracováním i pohodlím proti Corolle relativně bídně. Třeba řemeslné zpracování interiéru má prý daleko lepší Corolla, s mnohem menšími problémy s vrzajícími plasty a tak.
Máme v rodině jedno z prvních Aurisů (r. v. 2007) a po těch 10 letech to není nějaká zásadní výhra. Pravda, Felicie v 10 letech vypadala daleko hůř... Ale i tak, od Corolly čekám více, pokud ji budu mít 10 let.
Mám doma Corollu 7/2013 i jeden z prvních Aurisů 12/2012...a za sebe můžu říct, že povrzává mi jen Corolla (asi pravá přední část u dveří, nebo někde z palubovky). V servise se nic nezjistilo, tak jsem se s tím smířil, že povrzávají auta i mnohonásobně dražší. Ale jak po mně v servise chtěli zadokumentování závady, tak jsem si za jízdy pustil záznam videa na telefonu....a pak jak jsem si to doma přehrál v PC, tak jsem byl udiven sám, jaké zvuky tam jsou slyšet....však si to někdy zkuste a uvidíte:)
Ale to jsou spíše jen prkotiny, jako je vibrující palubovka, o které jsem už tady dříve psal... a jinak můžu říct, že obě auta jsou naprosto bez problémů a v pohodě a jsme s manželkou oba spokojeni!!! Rovněž jak jsem díval teď při výměně kol na spodky aut, tak pohoda, i když jsem to ničím nestříkal proti korozi, tak jsem rád, protože s mám špatné zkušenosti s dřívější Mazdou.
Tak uvidíme dál...
každý auto drnčí. Ono hodně záleží na typu nerovností.
Ale nic nedrnčí tak jako drnčel rapid (rv 2013) resp. jeho palubní deska. Přikládám video. Bohužel na něm není slyšet pak ještě drnčící pátý dveře
ANo cesta je to hrozná, ale avensisu na ní drnčej jen b sloupky a něco vzadu v kufru občas, auris tam byl taky v pohodě víceméně. Yaris tam hodne drnčel taková ta vrchní část palubky.
(v reálu horší jak na videu). Bohužel se to pak začalo zhoršovat, z počátku to dělalo jen za zimy nezahřátý na jakékoliv nerovnosti, potom i za tepla na velkých nerovnostech apak už i na běžných kostkách...asi se tam něco povolovalo někde
https://youtu.be/SD8nZAkApmg
Ale nic nedrnčí tak jako drnčel rapid (rv 2013) resp. jeho palubní deska. Přikládám video. Bohužel na něm není slyšet pak ještě drnčící pátý dveře
ANo cesta je to hrozná, ale avensisu na ní drnčej jen b sloupky a něco vzadu v kufru občas, auris tam byl taky v pohodě víceméně. Yaris tam hodne drnčel taková ta vrchní část palubky.
(v reálu horší jak na videu). Bohužel se to pak začalo zhoršovat, z počátku to dělalo jen za zimy nezahřátý na jakékoliv nerovnosti, potom i za tepla na velkých nerovnostech apak už i na běžných kostkách...asi se tam něco povolovalo někde
Jo jo avik taky hezky umí drnčet a lupat. T25 sedan,něco hrozně lupalo kolem zadního skla. Video dokonce posiláno někam na centrálu do toyoty. T27 sedan,dělá něco podobného,ale ještě ne tak hrozně a prej že sedan je nejkomfortnější. Jestli ta corolla jezdi podobně,tak není duvod kupovat avika v sedanu:) bohužel to video sem neumim datrogerer píše:každý auto drnčí. Ono hodně záleží na typu nerovností.
avensis T27 1.8 valvematic
Kluci prosím Vás kolik je utahovací moment na alu kola u Corrolky r.v.2014 ? A kolik je utahovací na alu kola u Yarise Hybrid r.v.2016 ?? Předem díky za info. Nikde na netu jsem to nenašel?
Podle anglických manuálů k oběma autům je to u obou 103 Nm. Nijak se tam ale nerozlišují litá/ocelová kola.Lukynek píše:Kluci prosím Vás kolik je utahovací moment na alu kola u Corrolky r.v.2014 ? A kolik je utahovací na alu kola u Yarise Hybrid r.v.2016 ?? Předem díky za info. Nikde na netu jsem to nenašel?
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Pro upper9 a všechny, kterým se to hodí - foto pojistkové skříně v motoru vč. krytu:
- Přílohy
-
- Corolla 2017 motor pojistky kryt.jpg
- (346.71 KiB) Staženo 1794 x
-
- Corolla 2017 motor pojistky.jpg
- (330.7 KiB) Staženo 1794 x
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
IN IT TO WIN IT!