Nouzový režim

vše ohledně modelové řady Avensis
MatGO
Věčnej rejpal

Re: Nouzový režim

Příspěvek od MatGO »

Podla mojho nazoru treba klapku vycistit a skontrolovat kabelaz, nie je to vec, ktora sa zvykne kazit. Ak si z Prahy alebo okolia, skus kontaktovat uzivatela "servis tomas", mylsim, ze by ti mohol pomoct. Ma s tymito motormi skusenosti
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Robin159
Člen Týmu

Příspěvek od Robin159 »

Zdravím, jsem kamarád, který pomáhal najít tu chybu. Nechci vylučovat tu klapku, ale je mě divný, že servis a Google tvrdí shodně to samé, stačí zadat do vyhledávače a zobrazí se vám plno odkazů na závadu EGR..

Rád bych vyzkoušel diagnostikovat tu klapku. Rozebrání není tak snadné, tak nejdříve pomocí PC.
Chci se zeptat, nevíte, jaké hodnoty má klapka ve volnoběhu a za jízdy ukazovat? Předpokládám, že diagnostika bude ukazovat polohu otevření v % ?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

ochvilu poslem spravu..

Obrázek
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Tak právě jsem mluvil se servisem a věc se má tak.Dán nový egr spárován z řídící jednotkou,autu nesvítí žádná kontrolka diagnostika nehlásí chybu nepadá do nouzáku táhne krásně od spodu ale prý vůbec nejede nahoře nejde vytočit motor nyní si neví rady a já taky ne.Dokonce provedli nucenou regeneraci filtru a bez úspěchu.Je nějaký nápad?
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Egr sa na toyote nikdy neparuje s ecu. Vypravaju ti bludy, nedokazem ti viac pomoct na dialku. Chyba, ktoru si mal indikuje skrtiacu klapku
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Robin159
Člen Týmu

Příspěvek od Robin159 »

Zvláštní tedy je, že zhasly kontrolky po výměně EGR, když ta závada podle všeho měla být v klapce..
A ještě divnější je, že se po výměně EGR objevila závada nová.
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Kontrolky zhasly,protože v servisu vymazali paměť,já bych to typoval taky na tu klapku,třeba stačí vyčistit.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ak chces, urob zaznam dat cez techstream s pokusom vytocit motor a posli mi ho.

vymena egr je robota na 10 minut, daj tam znova stare, porovnaj stav a daj si tam zase nove.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

MatGO píše:Egr sa na toyote nikdy neparuje s ecu. Vypravaju ti bludy, nedokazem ti viac pomoct na dialku. Chyba, ktoru si mal indikuje skrtiacu klapku
Ale znie to fantasticky pre neznaleho majitela, to musis uznat. Urcite sa parovali manualne :twisted:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Tak závada nalezena ,odešla řídící jednotka 3x nahrán nový software a nepomohlo to,původní EGR funkční včetně škrtící klapky funkčnost ověřena na jiném autě.Postup dle servisu,bude dána jiná řídicí jednotka odpojen EGR včetně škrtící klapky filtr částic bude ponechán v aktivovaném stavu a bude nová mapa spalování asi tak jsem to pochopil.Otázka bude výfuk čistej a projdu emisemi?Oni říkají že ano vše bude jak dřív mě se to teda nezdá pokud by to tak bylo už by to výrobce dělal.Dále filtr DPNR je zcela nový originál nezničí se dříve stál dost peněz?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ked raz odide ecu, nepomoze prepalovat dokola soft (to by mohli vediet aspon v servise)
Ak chcu odpojit klapku uplne, naco chcu menit ecu? Ved ten odpaleny port sa aj tak nebude pouzivat.
Ked je problem v ecu, naco chcu po jej vymene vyhadzovat funkcnu klapku?!
Aka nova mapa spalovania? Idu ti ladit vykon?
Ty kde hladas takychto odbornikov?! Toto su rozpravky starej matere.

Ja uz s tymto koncim... Mozem napisat cokolvek, nikam to nevedie, nemam z toho ani cent a nedokazem nic usetrit ani tebe lebo sa aj tak radsej nechas od nejakeho mamrda odrbat o tisice

edit: Mazem odpovede na otazky, ci sa moze poskodit DPNR po odpojeni klapky a EGR. Stalo ma to hodne casu, usilia a aj penazi aby som sa dostal technicky a vedomostne na uroven, ktora mi da odpovede na tvoje otazky. Vidim, ze nemas problem vyhadzovat peniaze do luftu. Ak mas zaujem poslem cislo uctu a nasledne ti problematiku vysvetlim
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Bohužel ty jsi v Bratislavě a já v Praze auto mám zde.
http://www.autoservis-garant.cz/autoelektrika/
Víc bohužel dělat nemůžu peníze samozřejmě tahají ze mě rádi.Příspěvky jsem od tebe četl všechny ale když se zeptám v servisu a oponují tvými názory tak na mě koukají jak na blba.Těžko jim vysvětluji že se tím také někdo zabývá.Za svůj život jsem měl x nafťáků ale ten to je nejproblematičtější na servis.Někdy mám pocit že mám pod kapotou jadernou elektrárnu.Pokud jsem tě nějak urazil či naštval nezlob se neměl jsem to v úmyslu jen jsem chtěl slyšet jiný názor.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Moj osobny nazor je, ze z teba iba tahaju peniaze. Riesenia, ktore ti ponukaju je mozne logicky vyargumentovat, bez toho aby si musel mat akekolvek znalosti o autach alebo elektronike.
Ak si z Prahy, ako som uz spominal, skus sa nakontaktovat na uzivatela "servis tomas". Neviem, ci bude schopny riesit tvoj problem, no je to clovek, ktory ma skusenosti a subjektivne ho vnimam ako seriozneho mechanika.
Uz som cestoval za servisom aj do Prahy, no za sucastnych okolnosti sa to nemusi oplatit tebe ani mne.

Staci sa pozret na portfolio servisu. "Rozumeju" sa snad do vsetkych znaciek. Aj skoleni mechanici v Toyote maju casto problem odhlait zavadu. Riesenie, ktore sa ti pokusaju natlacit, je prilis silna kava aj keby islo o servis, ktory sa specializuje vyhradne na Toyota

Ak sa odpoji EGR, filter DPNR sa po case znici.
Ak sa odpoji aj klapka, niesom si isty, ci motor vobec dokaze korektne pracovat, no regeneracie DPF nebudu urcite prebiehat korektne.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Tomáše taky doporučuju,byl jsem za ním sice jenom jednou,ale pomohl mi.Tady na klubu uvádí na sebe kontakt :
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Tak píšu závěr a konec problému.Auto jsem dal odborníkům a musím říct že na 100% měl pravdu zde člen MatGO vadná klapka.Anabáze trvala měsíc keců plno,faktura je na 35 tis,... měněn EGR a škrtící klapka včetně řídící jednotky dál to nemá cenu asi rozvádět. Nemám sílu se hádat jsem rád že můžu jezdit.Jen jsem mohl auto poslat letadlem do Bratislavy a ještě by zbyli peníze,
Odpovědět

Zpět na „Avensis“