Prius +
Re: Prius +
Update map jsem dělal loni. Měl jsem něco jako 1.73... A teď mám 2.15 tuším. Normálně přes jejich appku
Back in Czech.
jejich apku jsem nenašel, přes portál to taky nejde... objednáno v servisu...
Ano, plusko je pryč. V současnosti nemám žádný Prius. A upřímně- nemám teď náladu na Toyotu.
Víš jak jsem psal, že pojedu na tu svolávačku? Tak jsem na ni jel, ač jsem jet nemusel. Byli kupci, ale já byl hloupě aktivní. Měnili tam misky sání paliva a hrdlo nádrže. Jenže po pár hodinách jsem s autem odjížděl a jeho motor zlobil. Škubal. Tak jsem jim zavolal z dálnice a zase se vrátil zpět. Ten den jsem v té Toyotě strávil 7,5 hodiny. Odjel jsem, ale auto stejně škubalo.
Druhý den jsem jel s kolegama točit reportáž za Brno (dnes večer bude v Gejzíru "Švec") a plusko zůstalo doma v garáži. Hned dopoledne mi volala žena, že je v autě cítit benzín. Tak jsem to zavolal do Toyoty. Přijel jsem domů večer a šel hned do garáže. Skutečně smrad. Tak si ráno pro auto přijeli a odtáhli jej.
Kolem čtvrté hodiny mi auto přivezli. Jako omluvu jsem dostal plnou nádrž, roční asistenci s nárokem na náhradní vozidlo a flašku vína. Prý celý postup udělali znovu. Smrad ustal Jenže auto škubalo dál...
A tak jsem tam po pár dnech zajel. To už se rozsvítila kontrolka motoru! Ale pan vedoucí mi řekl, ať tam klidně auto nechám, ale že se k tomu tak dva až tři týdny nedostanou. A na náhradní auto prý taky nemám nárok, že bych leda musel zůstat někde stát, abych ten nárok měl. Situaci zachránili zájemci, kteří auto i tak chtěli. Samozřejmě jsme se dohodli na jiné ceně. Problém teď prý auto nemá. Možná pomohla nějaká směs na motory, kterou jsem tam na rady kamaráda ještě nalil. Kontrolka prý dokonce sama zhasla (?).
Nenapsal jsem u jaké Toyoty to bylo. Mohla to být jejich chyba, ale mohla to být taky shoda okolností. Počítač hlásil chybu na prvním válci. Svíčka? Cívka? Ventil? Usazenina? Nejvíc mě ale naštval přístup toho servisu. Neochota to okamžitě řešit, když důvod poruchy nebyl jasný. A tím se autorizovaný servis Toyota zařadil do fronty těch, se kterými nemám dobrou zkušenost. Vedle Renaultu, Land Roveru a Porsche.
Vybírám si úplně jiné auto. A s tou svojí letitou reklamou na hybridní Toyoty prozatím končím...
Víš jak jsem psal, že pojedu na tu svolávačku? Tak jsem na ni jel, ač jsem jet nemusel. Byli kupci, ale já byl hloupě aktivní. Měnili tam misky sání paliva a hrdlo nádrže. Jenže po pár hodinách jsem s autem odjížděl a jeho motor zlobil. Škubal. Tak jsem jim zavolal z dálnice a zase se vrátil zpět. Ten den jsem v té Toyotě strávil 7,5 hodiny. Odjel jsem, ale auto stejně škubalo.
Druhý den jsem jel s kolegama točit reportáž za Brno (dnes večer bude v Gejzíru "Švec") a plusko zůstalo doma v garáži. Hned dopoledne mi volala žena, že je v autě cítit benzín. Tak jsem to zavolal do Toyoty. Přijel jsem domů večer a šel hned do garáže. Skutečně smrad. Tak si ráno pro auto přijeli a odtáhli jej.
Kolem čtvrté hodiny mi auto přivezli. Jako omluvu jsem dostal plnou nádrž, roční asistenci s nárokem na náhradní vozidlo a flašku vína. Prý celý postup udělali znovu. Smrad ustal Jenže auto škubalo dál...
A tak jsem tam po pár dnech zajel. To už se rozsvítila kontrolka motoru! Ale pan vedoucí mi řekl, ať tam klidně auto nechám, ale že se k tomu tak dva až tři týdny nedostanou. A na náhradní auto prý taky nemám nárok, že bych leda musel zůstat někde stát, abych ten nárok měl. Situaci zachránili zájemci, kteří auto i tak chtěli. Samozřejmě jsme se dohodli na jiné ceně. Problém teď prý auto nemá. Možná pomohla nějaká směs na motory, kterou jsem tam na rady kamaráda ještě nalil. Kontrolka prý dokonce sama zhasla (?).
Nenapsal jsem u jaké Toyoty to bylo. Mohla to být jejich chyba, ale mohla to být taky shoda okolností. Počítač hlásil chybu na prvním válci. Svíčka? Cívka? Ventil? Usazenina? Nejvíc mě ale naštval přístup toho servisu. Neochota to okamžitě řešit, když důvod poruchy nebyl jasný. A tím se autorizovaný servis Toyota zařadil do fronty těch, se kterými nemám dobrou zkušenost. Vedle Renaultu, Land Roveru a Porsche.
Vybírám si úplně jiné auto. A s tou svojí letitou reklamou na hybridní Toyoty prozatím končím...
Naposledy upravil(a) švihák dne čtv 27.04.2017, 12:12, celkem upraveno 1 x.
Námořníku,divím se Tobě,že jsi byl tak aktivní a řešil jsi tu svolávačku.Měl jsi to prodat tak jak to stálo a nový si to měl zajistit někde tam kde bydlí.Já mám též neblahé zkušenosti se servisem Toyoty a nebudu též jmenovat tu společnost,ale myslím si ,že se jedná o stejnou jako u Tebe.Jen tak na okraj. Nyní je akce v rámci celostátních dealerstvích toyoty sleva na originální díly 20%. Chtěl jsem si zařídit do své P III závěs na 2 jízdní kola. Muselo by to být včetně základního rámu a elekroinstalace.Cena práce je dle normohodin centrály 3 hodiny,ale společnost u které jsem to chtěl zadat tak mi napočítaly 5 hodin po 1150 Kč.Přitom jsou tu v rámci republiky i dealerství ,kteří mají hodinu práce 690 Kč.Tak si to spočítejte ty rozdíly.Když jsem té společnosti oznámil,že musí jako autorizovaný servis dodržet normohodiny centrály,tak tu cenu skutečně opravily,ale nedám to tam neboť mají v rámci republiky nejdražší hodinu práce.
Mám svůj oblíbený servis ve Slaném. Pan mechanik mi na to řekl: „Proč furt jezdíte na ty svolávačky? Vždyť se to auto vůbec nezmění! Nebo změní, ale tak jako teď vám!"
Na Prius je tohle neobvyklá fotka, co?

Na Prius je tohle neobvyklá fotka, co?
- Přílohy
-
- image.jpeg
- (209.06 KiB) Staženo 3429 x
Nějak to nechápu, to není přeci problém Toyoty, ale dealerství, je jen smutné, že se nedozvíme kterého...... No nevadí, třeba na to přijde někdo další, až si také "naběhne".....

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
A to jen kvůli tomu, že málo natlakuji zpětný tok paliva do nádrže... Smutné... Ja to řešil přes dva měsíce.. Ale vyřešil a nezanevrel... Toyota jezdí a já se stále usmivam...
Back in Czech.
aczasa, jak zpětný tok paliva? 

Smutne skončil príbeh osm Priusú...a teraz som zneistel či mám ísť do autorizaku na tú výmenu v palivovom systeme.
Prius Plus 2012
Fabia Combi 1,4 ,74kW
Fabia Combi 1,4 ,74kW
DavidDDD: No, pickup napoví...
- priusek plusek
- Navigátor
Petře, já bych tak rychle Toyoty hybrid neodepisoval. Jako první hybrid jsem měl Prius I.generace 2001 a najezdila spoustu kilometrů a pak jsem ji prodal. Teď se mě vrátila zpátky se stavem tachometru 250 tis. kmšvihák píše:Ano, plusko je pryč. V současnosti nemám žádný Prius. A upřímně- nemám teď náladu na Toyotu.
Nic víc tomu autu není....
Potom používám ještě druhou generaci Priusu 2006, najeto 175 tis. km a taktéž žádný problém.
Jako poslední auto mám Prius plus, absolvoval jsem tu svolávací akci jako ty na palivovou nádrž a na nahrání nového software do motorgenerátoru MG2.
Neměl jsem žádný problém, vše proběhlo jak má tady v Brně Toyota CaK.
Zároveň mě montovali tažné zařízení na PLUSa a tam zapoměli upevnit poslední část výfuku po montáži na což jsem přišel až doma v garáži, když jsem si kleknul pod auto.. Tak dostali kartáč a následné akce včetně svolávačky už byly ok.
Myslím si že ta auta jsou skvělé a po technické stránce dotažené. Absolvoval jsem s nima hodně a ještě mě nenechali ve štychu. I ten Prius I.generace byl schopný jezdit s velkým vykřičníkem na displeji a vadnou baterií a elektronika ho neodstavila.
Tudíž ta auta tě nikdy nenechají ve štychu. Spíše je o to o lidech, servisech a následné péče.
Naposledy upravil(a) priusek plusek dne úte 13.06.2017, 18:07, celkem upraveno 1 x.
- priusek plusek
- Navigátor
Mám namontované tažné zařízení na Prius Plus, to bude tak zhruba stejné jako ten tvůj Prius III. generace, tak koukni na fakturu co to stálo. Odečti si žárovky,koberce a rohož....p1947 píše:Námořníku,divím se Tobě,že jsi byl tak aktivní a řešil jsi tu svolávačku.Měl jsi to prodat tak jak to stálo a nový si to měl zajistit někde tam kde bydlí.Já mám též neblahé zkušenosti se servisem Toyoty a nebudu též jmenovat tu společnost,ale myslím si ,že se jedná o stejnou jako u Tebe.Jen tak na okraj. Nyní je akce v rámci celostátních dealerstvích toyoty sleva na originální díly 20%. Chtěl jsem si zařídit do své P III závěs na 2 jízdní kola. Muselo by to být včetně základního rámu a elekroinstalace.Cena práce je dle normohodin centrály 3 hodiny,ale společnost u které jsem to chtěl zadat tak mi napočítaly 5 hodin po 1150 Kč.Přitom jsou tu v rámci republiky i dealerství ,kteří mají hodinu práce 690 Kč.Tak si to spočítejte ty rozdíly.Když jsem té společnosti oznámil,že musí jako autorizovaný servis dodržet normohodiny centrály,tak tu cenu skutečně opravily,ale nedám to tam neboť mají v rámci republiky nejdražší hodinu práce.
priusek plusek
děkuji za ukázku fakturace na tažné zařízení. To Ti prodaly bez nosiče na kola?Z té faktury je vidět jen základní nosník,elektroinstalace + montáž.Velmi dobrá cena .U nás i jinde v republice to nechtějí bez nosiče kol prodat.V Brně jsem to nezjišťoval. Jen na okraj.Ten nosník co je na autě má kouli nebo jen otvor pro nasazení nosníku na kola?Děkuji za další informaci.
děkuji za ukázku fakturace na tažné zařízení. To Ti prodaly bez nosiče na kola?Z té faktury je vidět jen základní nosník,elektroinstalace + montáž.Velmi dobrá cena .U nás i jinde v republice to nechtějí bez nosiče kol prodat.V Brně jsem to nezjišťoval. Jen na okraj.Ten nosník co je na autě má kouli nebo jen otvor pro nasazení nosníku na kola?Děkuji za další informaci.
To jako fakt na férovku odmítají? Nebo se vykrucují jako že to ještě nedělali a neví jestli ti ten tvůj pak bude pasovat a bla bla?