Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Ladahori
Řidič

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od Ladahori »

xmirekp píše:
msp píše:Ahoj,pokud reagujes na Mirka,pak vez,ze v manualnim rezimu ze sebe auto vyda vice a pozor v tomto rezimu se nerekuperuje,pokud jsem cetl navod dobre. Pri jizde je to dobre na predjizdeni nebo na brzdeni,podrazovanim s tezkym vlekem.
ANo přesně tak je to dobré např. Pokud pojedeš z prudkého kopce a už by si musel více brzdit na to aby si auto ubrzdil a více opotřebovával brzdy, tak si jakoby podřadíš a tím si auto zpomalíš.... Jinak zkus udělat to že jedeš třeba 80 km a potřebuješ předjet tak to dej do sekvence dej to co nejvíce jde dolů podřadit, počkej 2 sek a pak na to šlápni a uvidíš ten rozdil...
Jenom nazapomenout, že při sekvenci se vyřadí i tempomat.
Láďa
Honzakaca
Člen Týmu

Příspěvek od Honzakaca »

xmirekp píše:
msp píše:Ahoj,pokud reagujes na Mirka,pak vez,ze v manualnim rezimu ze sebe auto vyda vice a pozor v tomto rezimu se nerekuperuje,pokud jsem cetl navod dobre. Pri jizde je to dobre na predjizdeni nebo na brzdeni,podrazovanim s tezkym vlekem.
ANo přesně tak je to dobré např. Pokud pojedeš z prudkého kopce a už by si musel více brzdit na to aby si auto ubrzdil a více opotřebovával brzdy, tak si jakoby podřadíš a tím si auto zpomalíš.... Jinak zkus udělat to že jedeš třeba 80 km a potřebuješ předjet tak to dej do sekvence dej to co nejvíce jde dolů podřadit, počkej 2 sek a pak na to šlápni a uvidíš ten rozdil...
Aha. Děkuji za info, hned zítra to vyzkouším. Mě totiž prodejce řekl že to slouží výhradně k rekuperaci a abych nemusel stát na brzdě z delšího kopce. A i když jsem se na to ptal jak to funguje tak prý k "podrazeni" určitě ne.
Rav4 Hybrid
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Nj vybral si si prodejce který nemá zkušenosti jako my. U nás bychom ti všechno vysvětlili..
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mirek: Trochu mimo tema. Pan Randula uz Vas nepracuje? Pres nej se vyborne resily pojistny udalosti, odevzdal jsem auto, podepsal plnou moc a o nic jsem se nestaral. Posledne uz to tak bohuzel nefungovalo, i kdyz teda zadny problem nebyl, jen jsem se uz musel trochu zapojit do reseni s pojistovnou. :)
Naposledy upravil(a) kadel dne stř 26.04.2017, 20:34, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

xmirekp píše:
msp píše:Ahoj, kluci, vím že Mirek má FWD, co máš ty KADEL? Já se zatím nechci moc ke spotřebě vyjadřovat, ale mám takový pocit že AWD na tom bude výrazně hůře a nemluvím jen o rozdílu hmotnosti 80kg. První nádrž vyjeta 6,6. Auto zatím značně letargické a je cítit, že se mu moc nechce, trochu to zlepšuje režim SPORT (proč sakra nemůže zůstat nastaven po vypnutí motoru, stejně jako tempomat a další!!!), kde se dá vyloudit lepší odezva na pedál plynu. Jinak pohodová jízda, ticho v kabině i když, jízda do hor naposledy do Jánek, to je docela boj, protože auto je skoro stále v posledních dvou políčkách ukazatele výkonu :-)

No a co se mého přechodu od VW týče, je to vnitřní boj. Měl jsem OIII 1,4 TSI 2014 v Eleganci a byl jsem zvyklý na tolik věcí, které prostě Toyota neumí, jako automatické stažení všech oken (nejen řidič), poslední zvolený jízdní režim včetně tempomatu a spousty jiných věcí je po následovném startu opět k dipozici. Nač je mi dálkové se třemi tlačítky, když nejde kufr odemknout aniž bych odemknul celé auto, to je základní bezpečnostní prvek na parkovišti-proti vykradení když nakládám kufr :-(, opačný postup je opět stejný, nelze zamknout auto, když nejsou zavřené všechny dveře. Dále dlouhým stiskem na ovladači jak otevření všech oken(vyvětrání v létě) tak opačně zavření všech oken (bezpečnost). Funkce jako Coming a a Leaving Home. Propracovanost veškerého managementu jak na Maxidotu tak na Multimediálním systému (Toyota absence slotu na kartu...) A je toho mnohem více...

To vše jsou sice chybičky/absence nastavení ale to se nedá nic dělat, s čím zatím ale nejvíc bojuji, je poloha za volantem, nevím proč, ale stále mě z Active sedaček bolí zadek a kejty a tak nějak se tam prostě nemohu složit. Absence bederní opěrky mě kupodivu vůbec netrápí (i když v autě za ty peníze...)

Kluci, budu dál sbírat postřehy a pokusím o ně zde s vámi podělit

Přeji všem mnoho najetých km v pohodě a bez nehody

Ahoj ze sedaček mě taky bolala prdel musíš si na ně zvyknout pak to bude dobré. Jinak mě třeba režim EKO zůstává pořád zapnutý i po vypnutí motoru, nevím jak sport. Auto máš syrové až najedeš cca 17. tis jako já pojede to úplně jinak věř tomu. Pokud si chceš více jízdu užít přepni si páku na manuální volič :)
Ahoj, máš pravdu, ECO nebo žádný to drží, SPORT nikoliv, to mi hlava nebere :-)
RAV4 HSD AWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

kadel píše:msp: To je tim, ze jsi pred tim nemel Toyotu, zvykl by sis, ze je Toyota proste takova zaostala. :)

Otevreni kufru bez odemknuti auta me taky vytaci. Chtel bych vedet, jak to ma nejvyssi vybava, ktera ma senzor na nohu. Jestli se taky musi nejdriv odemknout, tak potes koste.

Zamknuti bez zavreni kufru mi jde, mam otevrenej kufr, na tlacitku zmacknu zamknuti a az se zavre kufr, zamkne se i ten.

Rozsviceni svetel pri zamknuti, muzes si nastavit, jak maji dlouho svitit a aktivujes to tim, ze kdyz lezes z auta, tak zatahnes za svetelnou houkacku. Rozsviceni svetel pri odemknuti asi nejde.

Dojezdy oken, taky nechapu. Corolla to ma a stoji pulku, co ravka.

Na ravce je videt, jak se na ni setretilo, v motorovym prostoru zadny dekl, i kdyz to mi teda vubec nechybi, tam moc nelezu, tvrdy plasty v interieru. Japonci, borci na elektroniku a ten jejich touch je des. Hrozne pomaly, dokonce jsem odinstaloval vsechny mapy a nechal tam jen okolni staty CR, ale je to pomaly porad stejne.

Tou lenosti mas taky pravdu, ono to teda liny neni, ale trva kdyz das kick down nez se to probudi.

Jinak ja mam taky predokolku a spotreba 6,6 se mi zda v poho, tak proc se nechce vyjadrovat? :)
Ahoj, s tím kufrem, který mám v elektrice, jsem to nyní zkoušel, pokud je kufr otevřený a já se pokusím zamknout vůz, ozve se dosti nepříjemný akustický zvuk a nic se nestane, auto mohu uzamknout až po zavření všech dveří vozu...
RAV4 HSD AWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

msp píše:
kadel píše:msp: To je tim, ze jsi pred tim nemel Toyotu, zvykl by sis, ze je Toyota proste takova zaostala. :)

Otevreni kufru bez odemknuti auta me taky vytaci. Chtel bych vedet, jak to ma nejvyssi vybava, ktera ma senzor na nohu. Jestli se taky musi nejdriv odemknout, tak potes koste.

Zamknuti bez zavreni kufru mi jde, mam otevrenej kufr, na tlacitku zmacknu zamknuti a az se zavre kufr, zamkne se i ten.

Rozsviceni svetel pri zamknuti, muzes si nastavit, jak maji dlouho svitit a aktivujes to tim, ze kdyz lezes z auta, tak zatahnes za svetelnou houkacku. Rozsviceni svetel pri odemknuti asi nejde.

Dojezdy oken, taky nechapu. Corolla to ma a stoji pulku, co ravka.

Na ravce je videt, jak se na ni setretilo, v motorovym prostoru zadny dekl, i kdyz to mi teda vubec nechybi, tam moc nelezu, tvrdy plasty v interieru. Japonci, borci na elektroniku a ten jejich touch je des. Hrozne pomaly, dokonce jsem odinstaloval vsechny mapy a nechal tam jen okolni staty CR, ale je to pomaly porad stejne.

Tou lenosti mas taky pravdu, ono to teda liny neni, ale trva kdyz das kick down nez se to probudi.

Jinak ja mam taky predokolku a spotreba 6,6 se mi zda v poho, tak proc se nechce vyjadrovat? :)
Ahoj, s tím kufrem, který mám v elektrice, jsem to nyní zkoušel, pokud je kufr otevřený a já se pokusím zamknout vůz, ozve se dosti nepříjemný akustický zvuk a nic se nestane, auto mohu uzamknout až po zavření všech dveří vozu...
Musíš zmačknout čudlík zavírání a až pak ovládal zamknutí auta. Auto se zámkne hned a kufr až po docvaknutí...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Promin,nechapu,nejak polopaticky mi to vysvetli, dekuji.
RAV4 HSD AWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Zavres kufr u auta zmáčkneš čudlík a hned potom zmáčkneš dálkovým ovladačem zamknutí vozu auto se zamkne a kufr taky, nepůjde už pak otevřít.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mps: tak to se omlouvam, je to jak rika mirek. Auto jde zamknout az be chvili, kdy se da do pohybu kufr. Nenapadlo me, ze to nepujde i pri otevrenym
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

xmirekp píše:Zavres kufr u auta zmáčkneš čudlík a hned potom zmáčkneš dálkovým ovladačem zamknutí vozu auto se zamkne a kufr taky, nepůjde už pak otevřít.
Ahoj,vubec netusim o cem je rec.
Já jsem resil zakladni logiku ovladani dálkovým ovladacem v kombinaci s bezpečností např. na parkovisti, zde konstatuji,ze vuz nelze normálně uzamknout,pokud nejsou vsechny dvere uzavreny a nelze pate dvere otevrit fokud neotevres cele auto. Pokud mas na mysli,ze muzes v průběhu zavirani c i otevirani patych dveri tzv. na prasaka zmacknout na dalkovem ovladaci pokyn k zavření vsech dveri a toto se take po naslednem zavreni kufru stane,je sice hezke,ale ne standardní...
RAV4 HSD AWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Mužete mi někdo napsat jaké alu kola jsou v techničáku u Toyota Rav 4 HSD FWD, když tam jsou 18, šíře a jaké je tam ET?
Díky.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj, AWD
Přílohy
Výstřižek.JPG
(12.34 KiB) Staženo 933 x
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Plextor:
Na aute jsou: 18x7 1/2J ET45, 235/55 R18 100H
Alternativa: 18x7 1/2J ET45, 225/60 R18 100H

Mas objednano a zjistujes, jestli budes moc pouzit kola? :)

edit: tak mps byl rychlejsi
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jaky mate nastaveni senzoru na svetlech? Mne prijde, ze je to porad stejny at to nastavim, jak to nastavim. Na sluzebnim VW to fungujw perfektne, i pri desti ve dne se automaticky rozsviti svetla, ale RAVka porad v desti sviti jen dennima.
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“