Svezl jsem se jen jednou, ale baví mě (jako každý hybrid) a chtěl bych si jí jednou pořídit. Moje krátká zkušenost, že je to o třídu větší auto, než člověk u označení Rav očekává, výkon bohatě stačí, prostor i na rodinné ježdění. Priusem bych na dovolenou nejel, Ravkou i na kraj světa (toť můj pohled a nehaním Priuse). A spotřeba, když se bavíš, mě přijde parádní....
Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Bože a za kolik by to mělo jezdit, míň než Prius
Hrušky a jablka.......
Svezl jsem se jen jednou, ale baví mě (jako každý hybrid) a chtěl bych si jí jednou pořídit. Moje krátká zkušenost, že je to o třídu větší auto, než člověk u označení Rav očekává, výkon bohatě stačí, prostor i na rodinné ježdění. Priusem bych na dovolenou nejel, Ravkou i na kraj světa (toť můj pohled a nehaním Priuse). A spotřeba, když se bavíš, mě přijde parádní....
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Ahoj, toto je má cesta do Plzně když nepospíchám. Jinak průměr 5,7L. Jsem max spokojen.quaero píše:RAV hybrid se mi líbí fakt dost, ale docela mě překvapuje ta spotřeba. Dle sprintmonitoru průměr 6,83. Za kolik jezdíte vy? Platí že ve městě klesá? Prius jezdí za 5 ne? (Vím je to lehčí auto.)
- Přílohy
-
- IMG_20170425_161137.jpg
- (53.78 KiB) Staženo 743 x
Naposledy upravil(a) Honzakaca dne stř 26.04.2017, 13:11, celkem upraveno 1 x.
Rav4 Hybrid
A jinak ve městě to klesá. Před městem tam mám třeba 6,2 a než projedu město padá to většinou k 5LHonzakaca píše:Ahoj, toto je má cesta do Plzně když nepospíchám. Jinak průměr 5,7L. Jsem max spokojen.quaero píše:RAV hybrid se mi líbí fakt dost, ale docela mě překvapuje ta spotřeba. Dle sprintmonitoru průměr 6,83. Za kolik jezdíte vy? Platí že ve městě klesá? Prius jezdí za 5 ne? (Vím je to lehčí auto.)
Naposledy upravil(a) Honzakaca dne stř 26.04.2017, 13:58, celkem upraveno 1 x.
Rav4 Hybrid
To je pekny, Honzo. A jakou.mas spotrebu zpatky stejnou trasu? Na okresce z Prahy jedu za 5, ale do Prahy se pod 6 nedostanu.
RAV4 HSD FWD
Zpátky kolem 6,2 L hodně záleží na profilu a myslím že jezdím trasy přesně takové na co bylo to auto dělané. Dálnice skoro vůbec.kadel píše:To je pekny, Honzo. A jakou.mas spotrebu zpatky stejnou trasu? Na okresce z Prahy jedu za 5, ale do Prahy se pod 6 nedostanu.
Rav4 Hybrid
Pánové, to jsou spotřeby, to hlava nebere
Jinak Honzakaca, předpokládám že máš také FWD?
RAV4 HSD AWD
najeto cca 2300 km, průměrná spotřeba 6,36. dálnice 60% a nijak to už od 1500 nešetřím. za mě super
mějte se
mějte se
Toyota RAV4 HSD FWD 2017
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
Ano mám FWD. Jinak jsem si říkal jestli AWD nebude lepší, jelikož 2 motory by mohli rychleji dobíjet baterku.? Ale nevim.msp píše:Pánové, to jsou spotřeby, to hlava nebereJinak Honzakaca, předpokládám že máš také FWD?
Rav4 Hybrid
Asi jezdis po blbych trasach.msp píše:Pánové, to jsou spotřeby, to hlava nebereJinak Honzakaca, předpokládám že máš také FWD?
RAV4 HSD FWD
Asi, trasa Albrechtice n. Orl.- Hradec Králové(rovina jak u Kolína) a zpět, pod 6,4 se nedostanu a to jezdím ráno 5:05, tedy relativně bez vlivu okolního provozu
Já věřím, že si to časem sedne, najeto pouhých 750km.
RAV4 HSD AWD
msp píše:Ahoj, kluci, vím že Mirek má FWD, co máš ty KADEL? Já se zatím nechci moc ke spotřebě vyjadřovat, ale mám takový pocit že AWD na tom bude výrazně hůře a nemluvím jen o rozdílu hmotnosti 80kg. První nádrž vyjeta 6,6. Auto zatím značně letargické a je cítit, že se mu moc nechce, trochu to zlepšuje režim SPORT (proč sakra nemůže zůstat nastaven po vypnutí motoru, stejně jako tempomat a další!!!), kde se dá vyloudit lepší odezva na pedál plynu. Jinak pohodová jízda, ticho v kabině i když, jízda do hor naposledy do Jánek, to je docela boj, protože auto je skoro stále v posledních dvou políčkách ukazatele výkonu
No a co se mého přechodu od VW týče, je to vnitřní boj. Měl jsem OIII 1,4 TSI 2014 v Eleganci a byl jsem zvyklý na tolik věcí, které prostě Toyota neumí, jako automatické stažení všech oken (nejen řidič), poslední zvolený jízdní režim včetně tempomatu a spousty jiných věcí je po následovném startu opět k dipozici. Nač je mi dálkové se třemi tlačítky, když nejde kufr odemknout aniž bych odemknul celé auto, to je základní bezpečnostní prvek na parkovišti-proti vykradení když nakládám kufr, opačný postup je opět stejný, nelze zamknout auto, když nejsou zavřené všechny dveře. Dále dlouhým stiskem na ovladači jak otevření všech oken(vyvětrání v létě) tak opačně zavření všech oken (bezpečnost). Funkce jako Coming a a Leaving Home. Propracovanost veškerého managementu jak na Maxidotu tak na Multimediálním systému (Toyota absence slotu na kartu...) A je toho mnohem více...
To vše jsou sice chybičky/absence nastavení ale to se nedá nic dělat, s čím zatím ale nejvíc bojuji, je poloha za volantem, nevím proč, ale stále mě z Active sedaček bolí zadek a kejty a tak nějak se tam prostě nemohu složit. Absence bederní opěrky mě kupodivu vůbec netrápí (i když v autě za ty peníze...)
Kluci, budu dál sbírat postřehy a pokusím o ně zde s vámi podělit
Přeji všem mnoho najetých km v pohodě a bez nehody
Ahoj ze sedaček mě taky bolala prdel musíš si na ně zvyknout pak to bude dobré. Jinak mě třeba režim EKO zůstává pořád zapnutý i po vypnutí motoru, nevím jak sport. Auto máš syrové až najedeš cca 17. tis jako já pojede to úplně jinak věř tomu. Pokud si chceš více jízdu užít přepni si páku na manuální volič
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Mohu se prosím zeptat jak se da víc užít jízda se silnější rekuperací? Děkuji
Rav4 Hybrid
nějak nechápu otázkuHonzakaca píše:Mohu se prosím zeptat jak se da víc užít jízda se silnější rekuperací? Děkuji
Honzakaca:
Ahoj,pokud reagujes na Mirka,pak vez,ze v manualnim rezimu ze sebe auto vyda vice a pozor v tomto rezimu se nerekuperuje,pokud jsem cetl navod dobre. Pri jizde je to dobre na predjizdeni nebo na brzdeni,podrazovanim s tezkym vlekem.
Ahoj,pokud reagujes na Mirka,pak vez,ze v manualnim rezimu ze sebe auto vyda vice a pozor v tomto rezimu se nerekuperuje,pokud jsem cetl navod dobre. Pri jizde je to dobre na predjizdeni nebo na brzdeni,podrazovanim s tezkym vlekem.
Naposledy upravil(a) msp dne stř 26.04.2017, 17:43, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD AWD
ANo přesně tak je to dobré např. Pokud pojedeš z prudkého kopce a už by si musel více brzdit na to aby si auto ubrzdil a více opotřebovával brzdy, tak si jakoby podřadíš a tím si auto zpomalíš.... Jinak zkus udělat to že jedeš třeba 80 km a potřebuješ předjet tak to dej do sekvence dej to co nejvíce jde dolů podřadit, počkej 2 sek a pak na to šlápni a uvidíš ten rozdil...msp píše:Ahoj,pokud reagujes na Mirka,pak vez,ze v manualnim rezimu ze sebe auto vyda vice a pozor v tomto rezimu se nerekuperuje,pokud jsem cetl navod dobre. Pri jizde je to dobre na predjizdeni nebo na brzdeni,podrazovanim s tezkym vlekem.