Koupě avensisu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
tonicek
Navigátor

Koupě avensisu

Příspěvek od tonicek »

Zdravím všechnykoketuji s výměnou...chci svého Avíka vyměnit za mladšího,,chtěl jsem klasickou 1.6 jako mám,ale našel jsem pěkného v německu ,jenže 1.8 ty neměly dobrou pověst:-( on má ale vše co hledám včetně navi....r.v 06 2008 najeto 63000....kdo má dlouhodobé zkušenosti s tímto motorem???a od kdy skončily problémy s nadměrnou spotřebou oleje???uvítám někoho s vlastními zkušenostmi díky
kadel
Věčnej rejpal

Re: Koupě avensisu

Příspěvek od kadel »

Tenhle uz by mel byt v cajku. Jak je to facelift, tak uz dobry.
RAV4 HSD FWD
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

No ak je to z roku 2008 po facelifte a ma len 63000 km (az sa mi nechce verit) a cena je dobra, tak nevahaj.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Hm, až se mi nechce věřit, vypotit po skoro 11-cti letech registrace na foru takový dotaz :shock:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
ESET
Člen Týmu

Příspěvek od ESET »

tonicek píše:Zdravím všechnykoketuji s výměnou...chci svého Avíka vyměnit za mladšího,,chtěl jsem klasickou 1.6 jako mám,ale našel jsem pěkného v německu ,jenže 1.8 ty neměly dobrou pověst:-( on má ale vše co hledám včetně navi....r.v 06 2008 najeto 63000....kdo má dlouhodobé zkušenosti s tímto motorem???a od kdy skončily problémy s nadměrnou spotřebou oleje???uvítám někoho s vlastními zkušenostmi díky

u exemplárov vyrobených do augusta 2005 sa vyskytovala vyššia spotreba motorového oleja, zavinená nevhodne navrhnutými piestami a piestnymi krúžkami. Pri väčšej záťaži staršie štvor-otvorové piesty nestíhali odvádzať nahromadený motorový olej spod piestnych krúžkov, čo malo za následok zvyšovanie teploty a postupné karbonizovanie - spekanie oleja na piestoch a piestnych krúžkoch. Následne dochádza k nadmernému opotrebeniu piestnych krúžkov a tiež stien valca -vložky čo vo výsledku spôsobilo zvýšenie spotreby oleja takže ak máš vo výhľade r.v 2008 je to už ok pretože
od r.v 2006 číže po facelifte už obsahuje avensis 1.8vvt-i modifikované diely
DiFazz
Člen Týmu

Příspěvek od DiFazz »

Ahoj,
vybiram svoje prvni auto a oko mi padlo na Avensis t25...
Jedna o ojetinu zakoupenou u nas v TrendCar v Senove u Noveho Jicina.. .coz byl do roku 2016 autorizovanej prodejce i Toyoty...
Koukal jsem na Appku historievozu.toyota.cz a sedi autosalonem/bazarem uvedene informace.
Mate s nimi nekde zkusenost?
Pripadne na co si dat pozor u T25 , combi, po facu... je to rok 2007.
Mela by mit najeto 127 000 a byla servisovana u nich az do ted. Majitel ji tam udajne nechal jako protiucet vuci novemu autu.
Jedna se o 93kw SOL s vyhrivanim sedacek...
Neco k tomuto motoru?
Myslite ze se pujde domluvit na cene kdyz se jedna o bazar pri autosalonu?
Pripadne byl nekdo z vas tak ochotnej se mnou se tam na to podivat - planuji Ct / Pa. Samozrejme se odmenim ;)

Diky za vase rady .. a vsem preju hezky den
Adam
DiFazz
Člen Týmu

Příspěvek od DiFazz »

http://www.cars.cz/xchanger/custom/toyo ... 8255143123

Tady je ;)

Jo a jeste mam dva amaterkse dotazy... klidne me prosim odkazte nekam tady na foru
1)... mohl bych se zeptat na svitivost a celkove svetla Avensisu? nekde jsem cetl ze to svii naprd bez xenonu a ze se mlzi svetla.. vcera jsem se byl podivat na dve do nejakyho autobazaru a obe mely mokre ty zadni mala kulata svetla (tusim parkvoacka a druhe mlhovka?) Je s tim problem obecne nebo se jednalo o nejaky pochybny kusy?
Pokud je to nutne (nizka svitivost) daji se pridelat xenony?

2) chtel bych aux nebo bluetoohth pro poslech hudby z telelfonu ... jak a to nejlio abych neztratil moznost ovladani z volantu?

Diky moc
Adam
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím,

sám za sebe mohu říct, že Avensis svítí velmi dobře (halogeny). A co se týče toho rádia, tak se tu dají dohledat možnosti. Já to provizorně vyřešil Transmitterem.

https://www.google.cz/search?q=bluetoot ... 0.95#spf=1
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
DiFazz
Člen Týmu

Příspěvek od DiFazz »

Ahoj,

ted jsem volal do aurizovanýho servisu a ptal se, co všechno se může na Avíkovi 2007 fc 110kw diesel posrat a vyjmenoval mi:
katalyzátor - 25 000
těsnění pod hlavou 30 000
vstřiky - á 10-12 000

Někdo nějaký lepší zprávy? Zkušnosti? Slyšeli jste, že se to děje nebo kolik stojí oprava? :)
A.
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

No, myslím si, že to tě může potkat i u jiného typu/modelu. Spíš bych se zaměřil, aby ten kousek byl ve velmi dobrém stavu. Možná můžeš být více náchylnější než slabší verze. Ale není to podmínkou. Mí dva kolegové mají T27 v D-CATU a kupodivu ani jeden s ním nemá problém. A to jsou hodně obávané motory. Takže, co se může a nemusí pokazit je i hodně ovlivněno majiteli = správný způsob ježdění, cit, pravidelné výměny kapalin a myslím si, že lze předejít zbytečným problémům.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

DiFazz píše:Někdo nějaký lepší zprávy? Zkušnosti? Slyšeli jste, že se to děje nebo kolik stojí oprava? :) A.
Koupě ojetiny bude vždy loterka, původní majitel se chlubit nebude co už je načnuté nebo jen provizorně zprovoznil, těžko pak něco dokazuješ když se to projeví opět po několika tisících, kupuj tak aby ti zůstala nějaká rezerva řekněme 20 až 30 tisíc.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

DiFazz píše:Ahoj,

ted jsem volal do aurizovanýho servisu a ptal se, co všechno se může na Avíkovi 2007 fc 110kw diesel posrat a vyjmenoval mi:
katalyzátor - 25 000
vstřiky - á 10-12 000

Někdo nějaký lepší zprávy? Zkušnosti? Slyšeli jste, že se to děje nebo kolik stojí oprava? :)
A.
Kup si benzín a o tomto si nech jenom zdát ve špatným snu....
Naposledy upravil(a) Roman Jašek dne úte 02.05.2017, 14:37, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

tonicek píše:Zdravím všechnykoketuji s výměnou...chci svého Avíka vyměnit za mladšího,,chtěl jsem klasickou 1.6 jako mám,ale našel jsem pěkného v německu ,jenže 1.8 ty neměly dobrou pověst:-( on má ale vše co hledám včetně navi....r.v 06 2008 najeto 63000....kdo má dlouhodobé zkušenosti s tímto motorem???a od kdy skončily problémy s nadměrnou spotřebou oleje???uvítám někoho s vlastními zkušenostmi díky
Zdarec,
mám tento motor, rok výroby druhá půle 2006. Výměna oleje buď cca 2 roky nebo 15 tkm. Nepozoruji nějaký úbytek oleje nebo že bych za těch 6 let co auto mám dolíval olej.
Kdyby něco, napiš...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Roman Jašek píše:
DiFazz píše:Ahoj,

katalyzátor - 25 000
vstřiky - á 10-12 000

A.
Kup si benzín a o tomto si nech jenom zdát ve špatným snu....
To jsou rady, škoda mluvit ?

Ten 2.0 D-4d co si vybral je nejlepší diesel co v tom autě byl.
Plno lidí má bez problémů a velkých investic přes 300tKm. Ano benzin je spolehlivější, ale také ty auta mají někdy sotva poloviční nájezdy.
Neměl by mít filtr, vstřikovače jsou ještě bezproblémový solenoid ( používej kvalitní naftu a aditiva) a i kdyby nějaký odešel, tak nestojí raketu, hlava se u něj nekroutí tak že by se musela měnit, maximálně podfoukne těsněni - hlídat chladící kapalinu.
Žádná tragédie.
Tady je zažitý názor, když máš u Toyoty diesel, tak tě zruinuje.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“