Otacky + zvuk motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Mortician
Člen Týmu

Otacky + zvuk motoru

Příspěvek od Mortician »

Zdravím, procetl sem tu par témat, nasel i par který by se me tykaly, zkusil sem rady, ale nepomohlo nic. Tak zkusím napsat primo problém, třeba se najde někdo kdo bude presne vedet. Nedávno sem pořídil Avensise 1.8 vvt-i, rv. 2005, sem nadmíru spokojenej, jen me zarazí, ze po nastartování mam otáčky na 2 000, po nějaký dobe klesnou na 900 - 800 v servise mi rekli, ze pry to je normalni - sytic, ale nezdá se mi, ze by to bylo az do tak vysokých ptáček syticem. Potom když pridam trochu ostreji plyn z nizsich otacek, ozve se takový divný zvuk,jak sem tu nasel, tak takové ,,cvrlikani,, jenomže rady tam moc nepomohly, po chvíli to přestane, ale znervózňuje me to. Nevíte někdo co s tim? Nebo je ten sytic u toy fakt takhle nastavenej? A hučení normalni? Předtím sem jezdil citronem c4 a s ničím podobným sem se nesetkal. Auto jinak jezdi hezky, az sem se nestacil divit.
Ps. Malem sem zapomel, když otočím klic do prve polohy (rozsvítí se budiky, začne hrát radio), tak se ozve od motoru taková ,,rana,, vyzjistili sme ze to jde z ,,krabičky,, abs, žádný kontrolky nic po nastartování nesviti, za kazdej tip dam pul princezny a cele království.
m_novot
Člen Týmu

Re: Otacky + zvuk motoru

Příspěvek od m_novot »

otáčky jsou myslim dost vysoko, kdyžtak to ještě okouknu na autě, dělá to jen při opravdu prvním startu a opravdu studeném motoru? Jinak co se týká divného zvuku motorového prostoru, systémy ABS, TRC VSC provádějí vlastní zkoušku systému a mělo by se to ozvat vždy po nastartování a ujetí krátké vzdálenosti cca 1 až 5metrů. Alespoň něco takového se píše v manuálu. Sám bych ten zvuk popsal jako kdyby se pravé přední kolo vteřinu dřelo o podběh. Mohlo by to být ono?
Avensis T25 FL 1.8 2006
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Je to normální,měl jsem 1,8 a dělalo to od novoty. Po startu tak 1900-2000 a pak to klesne na 1600. Po zahřátí asi 650 Aspon nemusíš při rozjezdu přidávat plyn :))
avensis T27 1.8 valvematic
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ešte by som sa zameral na batériu.
Hlavne na napätie a kapacitu.
Mne sa stalo, že bývalý majiteľ tam miesto 65Ah dal lacnejšiu 60ku.
Poslednú dobu to bolo poznať na otáčkach hlavne ak bolo zapnutych viac spotrebičov a pri klíme už alternátor bolo počuť aj hlasnejšie ako obvykle.
Po výmene batérie za novú so správnou kapacitou je už poznať, že to bolo v najvyšší čas
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Odpovědět

Zpět na „Avensis“