zkušenosti Jaguár

Tlachání o všem - bez zaměření!
Ladahori
Řidič

zkušenosti Jaguár

Příspěvek od Ladahori »

Ahoj chlapi,
moc se mě líbí Jaguár F-Pace (suv). Máte někdo zkušenosti s jaguárem? Kvalita, poruchovost, servis atd.?
Já se s tím svezl a pocit moc fajn. Větší než RAV, měkčí, pohodlnější. Se svojí Rav hybrid jsem samozřejmě max. spokojený, ale hledám druhé větší auto rodiny. S výbavou na hory ve 4 lidech se nějak nemůžeme vejít i když na střeše je rakev.
Díky za vaše názory.
Láďa
udo
Manager Týmu

Re: zkušenosti Jaguár

Příspěvek od udo »

Osobně ne... Co se tak doslechneš a dočteš, tak Jaguar je typické auto, co se kupuje po dvou. Aby aspoň jedno z nich nebylo zrovna v servisu. Kvalita konstrukce a výroby řekněme průměrná, úroveň servisní sítě v ČR tragická. Ve výsledku značka, u které zůstanou srdcaři a šťastlivci, většina se časem poohlédne jinde. Ale mohly se časy změnit, od stavu před 5-10 lety.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Ahoj, tak mne stačí pohled zvenci. Je to divne lakované, nespasovane nárazníky s kapotou atd atd. Celkem nic moc. Ale jinak samozřejmě je to hezké, protože to není okoukane. Je to uslechtila znacka s tradici a.. tim to asi konci. Radši bych sáhnul po NX nebo spíše RX kvůli velikosti. Ale je to jen muj laicky názor.
Pakliže to bude stejně spolehlive, jako Range Rover, tak potěš koště :D
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Tak, tak, Lexus bude spolehlivější nebo Land :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

m5t píše:Tak, tak, Lexus bude spolehlivější nebo Land :wink:
Land Cruiser, ne Rover. ;-) To by bylo z deště pod ... vlastně spíš zpod okapu do deště.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Jiný ani nebyl myšlen když jsme na toy foru :) nevím proč se všechny značky serou do SUV, pak z toho vylezou tzv. pseudoSUV a různé imitace.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Asi tak. Ale doba a zakaznici si to žádají. Moc nevidím smysl ani v suv s pohonem predni napravy. Ale opet - vypada to dobre a vlastne to i funguje.

Jinak NX/RX jsem psal kvuli tomu, ze je to oproti LC fakt pohodlne a funguje to na normalni jezdeni jako fik. Navic - hybrid, oproti 3.0, 2.8 a 4.5 D4D, je nekde jinde jak spotrebou, tak hlidanim kvalitni nafty, že jo.

Co se LC tyce, tak 120 uz jsou dnes trochu mimo hru, 150 jsou fajn a 200 jak by smet, ale to, co je pro lidi, co to pouzivaji na praci, vyhoda (RÁM :blush: ), tak muze byt na ceste pro nekoho spis obtezujici. Ale samozrejme - LC jsou famozni auticka a jezdily by s tim jeste nase vnoucata, ze jo :D

Srdcar si koupi LC100 po faceliftu s 5AT (nebo manuálem) a bude jezdit. Bude jezdit za 9.5-12l nafty, ale bude jezdit furt a všude :bigups: Žádné DPF a podobné věci :wink:

Z Jaguaru a Range už budou podruhe PET lahve a tyhle auta budou porad jezdit. Ale je to jen nazor.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Indy si necháme na Indy :biggrin: :biggrin: Jako Indů je tolik, že by se měli začít prostě jíst... v konzervách --- indka 20-30 zachovalá v nálevu s nakládaným hermelínem atd... :biggrin: a na plechovce by mohlo bejt logo jaguar... dal bych si :biggrin: Japonci maj perverzní choutky... to je jasný ne? :biggrin: No musela by bejt ale kvalitně naložená ta Indka... sem zase vybíravej :biggrin:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

udo píše:Osobně ne... Co se tak doslechneš a dočteš, tak Jaguar je typické auto, co se kupuje po dvou. Aby aspoň jedno z nich nebylo zrovna v servisu. Kvalita konstrukce a výroby řekněme průměrná, úroveň servisní sítě v ČR tragická. Ve výsledku značka, u které zůstanou srdcaři a šťastlivci, většina se časem poohlédne jinde. Ale mohly se časy změnit, od stavu před 5-10 lety.
Kupovat po dvou nestačí....
Už vím o jednom co koupil jedno sobě, druhé synovi a v servisu obas parkují oba. Výměna převodovky, problémy s elektronikou apod. Servis v Praze katastrofa (prý Neználci co konzultují i s Rakouskem) - to je z více zdrojů. Ale aspoň dávají náhradní vozidlo zdarma.
Láďa
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

IMHO je Jaguár (jel jsem jen kousek) příjemný auto, ale zkusil jsem si sednout dozadu a bída. Kufr jsem neviděl, ale jen tipuju, že oproti Ravce to o moc větší nebude (jen odhad), jinak souhlas s názory výše (nechtěl bych ho). K LR, kamarád měl RR (poslední model, silná nafta), nejlepší svezení co jsem jel (nerad to, co by zavilý Toyoťák, říkám), lepší než V8. ALE v 50tis.km. závady : rozbitá rozvodovka, přední tlumiče na výměnu, dif. v pánu, plus ještě něco, co už si nepamatuju. Vše v garanci nové, poté mu odešlo tažné ( cca 70tis) což ještě šlo na kulanci. Pro mě s pár set tisíci km s Landcruisrem nepředstavitelná hrůza. RR jde koupit nové a po garanci prodat, jinak je člověk finanční masochista :?

Naprostý souhlas s p.Tygrem, už jsem také jednomu říkal, že se těším na brzdové desky, které budou z jeho RR, koukal na mě sice blbě, ale už ho nevídám jezdit, tak kdo ví...... :mrgreen:
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

DavidDDD píše:IMHO je Jaguár (jel jsem jen kousek) příjemný auto, ale zkusil jsem si sednout dozadu a bída. Kufr jsem neviděl, ale jen tipuju, že oproti Ravce to o moc větší nebude (jen odhad), jinak souhlas s názory výše (nechtěl bych ho). K LR, kamarád měl RR (poslední model, silná nafta), nejlepší svezení co jsem jel (nerad to, co by zavilý Toyoťák, říkám), lepší než V8. ALE v 50tis.km. závady : rozbitá rozvodovka, přední tlumiče na výměnu, dif. v pánu, plus ještě něco, co už si nepamatuju. Vše v garanci nové, poté mu odešlo tažné ( cca 70tis) což ještě šlo na kulanci. Pro mě s pár set tisíci km s Landcruisrem nepředstavitelná hrůza. RR jde koupit nové a po garanci prodat, jinak je člověk finanční masochista :?

Naprostý souhlas s p.Tygrem, už jsem také jednomu říkal, že se těším na brzdové desky, které budou z jeho RR, koukal na mě sice blbě, ale už ho nevídám jezdit, tak kdo ví...... :mrgreen:
Místa vzadu je dost, víc než u Rav, vadí tam hlavně velký, širký středový tunel. Pro 5tého tak leda malé děcko. Kufr má taky větší a když má jen opravárenskou sadu na pneu, je víc 600lt. Pohodlí při jízdě jak v limuzíně - a tím výhody končí.
Láďa
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Láďo, já měl pocit u toho Jaguára, úzkých dveří dole, jako že blbej vlez. Ale asi máš pravdu, bude to větší, ale tím to fakt končí :wink: . Ono k pohodlnému cestování v 5ti lidech, je (IMHO) stejně SUV obecně nic moc, možná až RRlong, V8 a US "obludy" jako Expedition a pod. Kdybych měl jezdit často dálky, asi bych volil vany (Previa, Sienna, apod.). pohodlí a prostor bez kompromisů a není to dodávka jako Vito a pod. Ale záleží na vkusu každého soudruha. A že se nevozí do Evropy Previe 06 a výš a Highlander, je na žalobu na zastoupení Toyoty :mad: :mad:
petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

Já myslim, že moc dobře ví proč to do evropy nevozí.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

petrbk píše:Já myslim, že moc dobře ví proč to do evropy nevozí.
Jako že by se to neprodávalo :?: Highlander je prostornější (jak posez, tak kufr) než RX a tím, že Toyota, měl by být levnější. A RXka tu jezdí. Previe holt není v naftě (nebo je, ani nevím, ale hybrid snad je), ale pořád na naše silnice praktičtější, než Sienna (u té chápu, že na to kašlou). Ale je to jen můj názor... :)
petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

Já taky jenom filosofuju :biggrin: Ta Previe v Evropě podle mě nebyla žádný terno ani když se normálně dovážela. V poslední generaci diesel není a to je věc, na kterou Evropskej trh pořád hodně slyší. Hybrid tak netáhne. Nevim jestli je to strach z něčeho novýho, konzervativní postoj, strach z údržby. Vem si kolik aut se pořád prodává s klackem a pohonem na naftu. Nevim jestli to ty lidi tak chtěj nebo ne, ale tohle je věc co hybrid nenabízí. Pak se taky podívej na design poslední Previe. To už je sice hodně subjektivní záležitost, ale udělá to taky dost. Za mě teda nic moc. Highlander nekomentuju, tam se moc nevyznám co a jak. To auto spadá do kategorie, která sice je oblíbená, ale je tady taky dost silná konkurence. Taktéž absence nafty. RX jezdí, ale nejvíc jezdí asi deset let stará dvojka, ve který bývá často LPG.
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“