Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
rogerer
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od rogerer »

@hanes73 : s tím spodním krytem ti nepomůžu, auto ještě není. Nicméně právě kvůli té "cenné" převodovce bych chápal kdyby se tam nějaké kryty dávaly, zejména u automatů :-)
Pokud se spodní kryty už nedávají je to holt škoda, ale úspory jsou u všech značek...u rapida dokonce chvíli přestali dávat i vrchní kryt (plastovej dekl) motoru :D
Tlumení kapoty zespod se dá určitě lehce a za relativně málo sehnat, jestli to má ale vůbec nějaký účel (hluk/teplo?)
Někde jsem tady četl o chybějící izolaci v blatnících?Týkalo se to tuším před-faceliftové verze...
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ten tekutý stierač ma neprestáva udivovať. Aplikoval som ho na všetky okná a čo teraz tak prší, cyklovač stieračov stačí mať na najnižšiu frekvenciu a ak idem rýchlejšie ako takých 70-80km/h tak stierače môžu byť úplne vypnuté, voda sa na čelnom skle chová tak, že ich proste netreba.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Rudolf
Člen Týmu

Příspěvek od Rudolf »

Kocúr píše:Ten tekutý stierač ma neprestáva udivovať. Aplikoval som ho na všetky okná a čo teraz tak prší, cyklovač stieračov stačí mať na najnižšiu frekvenciu a ak idem rýchlejšie ako takých 70-80km/h tak stierače môžu byť úplne vypnuté, voda sa na čelnom skle chová tak, že ich proste netreba.
Souhlas. Používám už řadu let RAIN OFF od Sheronu za cca 80,- Kč a chovají se přesně tak, jak píšeš. Gumičky stěračů jsem u předchozího auta snad za 7 let ani neměnil.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Tak postup nahrání IDček ventilků stále funguje i po faceliftu. Fakt stačí jenom 3x stisknout tlačítko a chvíli počkat. Ušetřený čas a prachy za servis...
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

zdar, dotaz pro multidrajvisty :-)
Jaký je v tomhle rozdíl (zvuk nutný)? V tom prvním kickdown a v tom druhém plyn "jen" na max? To první video je šílěný :-D takhle jsem snad nikdy žádnou manuální atmosféru netočil ani ted avensisovej 1.8:-)

https://www.youtube.com/watch?v=0Z6yp13RMKw
https://www.youtube.com/watch?v=BlQi1xQqhXM
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

A čo presne chceš vedieť? Rozdiel je zrejme v tom ako si uviedol - kickdown (s prekopnutým akcelerátorom) v prvom videu a "normálny" šprint z nuly. Tak ako je to v prvom videu som ešte nešiel, srdce mi plakalo keď som ho pozeral.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

rogerer píše:@hanes73 : s tím spodním krytem ti nepomůžu, auto ještě není. Nicméně právě kvůli té "cenné" převodovce bych chápal kdyby se tam nějaké kryty dávaly, zejména u automatů :-)
Pokud se spodní kryty už nedávají je to holt škoda, ale úspory jsou u všech značek...u rapida dokonce chvíli přestali dávat i vrchní kryt (plastovej dekl) motoru :D
Tlumení kapoty zespod se dá určitě lehce a za relativně málo sehnat, jestli to má ale vůbec nějaký účel (hluk/teplo?)
Někde jsem tady četl o chybějící izolaci v blatnících?Týkalo se to tuším před-faceliftové verze...

Tak jsem zajel do Toyoty, abych se přesvědčil, jak je to s tím spodním krytem motoru. Servisní technik mi řekl, že je v mém případě všechno v pořádku, tj. s CVT převodovkou. Nedalo mi to, a šli jsme se přesvědčit pohledem zespodu jak u nového modelu s manuální převodovkou, tak mého modelu s CVT. Výsledek překvapil i technika:-) Motor s manuálem je kompletně zakrytován, motor s CVT převodovkou nikoliv, jsou vpředu jenom menší dva plasty, ale drtivá většina prostoru je volně přístupná. Důvod? Nebyli schopni uvést... Asi potřebuje CVT převodovka lepší přívod studeného vzduchu, aby byla lépe chlazena, díky většímu teplu, vznikajícímu při práci převodovky. Alespoň takto jsme si to všichni na místě zdůvodnili a rozjeli se domů.

Co se týká chybějící izolace v blatnících, tak situace je obdobná jak u předfaceliftové verze, tak i u nové. V oblasti kolem uložení tlumiče je pořád jenom plech bez jakékoliv ochrany (kromě nástřiku barvy). Není to velké místo, neboť dále už jsou krycí plasty podběhu, ale v té chvíli jsem pomyslel na Kocoura, jak před lety tyto nechráněná místa natíral izolační vrstvou, čímž se vylepšila nejenom ochrana těchto částí, ale značně i hluk od odlétávajících kamínků-hlavně v zimě je radost jezdit, to je hluk z podběhů:-(
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Kocúr: jo přesně to jsem chtěl vědět, já si to jen odvodil, představa že při jakýmkoliv prudším zrychlení to bude takhle řvát by byl mazec :-) To druhý video je v pohodě. Taky jsem nikdy nic tkahle netočil, včera jsem teda zkusil na pár sekund 1.8 na avensisu na 6500 no stejně to jen řve a nejede :-D

hanes73 - no to je zajímavý, tzn že asi i předfacelift verze s cvt nebyly zakrytovaný. To bude sajrajtu zespod :-) izolace taky zajímavý tak snad to něco vydrží i bez toho....

dík hoši
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

je nejaky rozdiel medzi aurisom a corollou? ci corola je ako auris sedan. Ako ste spokojny s kvalitou auta, hluku, hudba...
Ja dost zvazujem teraz nove auto a do vyberu mi preslo tipo, auris, corolla. Skoda ze sa corolla nerobi aj s 1.2T.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 06:47, celkem upraveno 1 x.
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Auris TS mě vycházel o cca 35 tisíc dráž (než corolla) v ekvivalentní výbavě vč. multidrive (navíc měl ale sportovnější sedadla, IPA a elektricky sklopný zrcátka, a větší kola).
Na druhou stranu na zadních sedačkách je mnohem méně místa.
Doteď mě hlodá jestli jsem to neměl vzít za stejnou cenu s manuálem nebo připlatit, protože se mi taky líbí... ale jen kombi, hatbachk je fakt malý
masak_r
Člen Týmu

Příspěvek od masak_r »

tyma píše:je nejaky rozdiel medzi aurisom a corollou? ci corola je ako auris sedan. Ako ste spokojny s kvalitou auta, hluku, hudba...
Ja dost zvazujem teraz nove auto a do vyberu mi preslo tipo, auris, corolla. Skoda ze sa corolla nerobi aj s 1.2T.
Já mám Corollu a Auris bych si nevybral kvůli vzhledu (já vím, vzhled není všechno), kombíky ze zásady neberu a hatchback se mi prostě nelíbí. Koupil jsem Corollu, místa na rozdávání a 1,6 Valvematic mi bohatě stačí.
Co se týče kvality, tak naprostá spokojenost, neexistuje vrzání, klepání apod. Hluk je oproti nejmenovanému koncernu (nemůžu jim přijít na jméno:-D) větší, to je pravda, třeba v dešti na dálnici by to mohlo být lepší a z podběhů je občas slyšet trochu větší hluk, ale jinak OK.
Hudba a zvuk celkově za mě docela OK, samozřejmě záleží na každém, co mu vyhovuje a co mu vadí, ale podle mě v pohodě.
Pokud bych byl postavený před výběr Tipo nebo Corolla, potom je to jasně Corolla, Tipo je proti ní holobyt a jiná třída (vzhledově a pocitově). Jinak 1.2T bych si nikdy nekoupil, Toyotu jsem kupoval hlavně kvůli standardní atmosféře a ta 1,6 je naprosto super (samozřejmě 6T manuál).
Snad jsem trochu pomohl ve výběru.
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

Muže prosím ještě někdo potvrdit jestli je motor zakrytován zespoda u 1,6 M/T ?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

rogerer píše:Auris TS mě vycházel o cca 35 tisíc dráž (než corolla) v ekvivalentní výbavě vč. multidrive (navíc měl ale sportovnější sedadla, IPA a elektricky sklopný zrcátka, a větší kola).
Na druhou stranu na zadních sedačkách je mnohem méně místa.
Doteď mě hlodá jestli jsem to neměl vzít za stejnou cenu s manuálem nebo připlatit, protože se mi taky líbí... ale jen kombi, hatbachk je fakt malý
V oboch corollách mám aj IPA aj elektricky sklopné spätné zrkadielka, nesklopia sa však samé pri zamknutí auta ako pri aurise. Auris má vzadu na kolená zúfalo málo miesta, v oboch karosárskych verziách. Čo má ale auris lepšie je konštrukcia zadnej nápravy, je viacprvková. Jazdil som ju ale a musím povedať, že pri normálnej jazde ani v zákrutách som rozdiel v jazdných vlastnostiach oproti corolle nezaznamenal. Možno je to spôsobené tým, že corolla má o tuším 8cm dlhší rázvor.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Kocúr píše:V oboch corollách mám aj IPA aj elektricky sklopné spätné zrkadielka, nesklopia sa však samé pri zamknutí auta ako pri aurise.

To musí být asi předfaceliftová vlastnost. Moje Corolla sklápí zrcátka automaticky po zamknutí, jde to i ručně tlačítkem. Na druhou stranu, tuším, že se ta automatika dá vypnout i zapnout. Někde jsem to četl, měla by na to být nějaká kombinace tlačítek.

EDIT: Našel jsem to: "Tak automatické sklápění zrcátek se mi na Corollce 6/2015 podařilo rozchodit. Při vypnutém zapalování jsem stiskl tlačítko pro ruční sklápění a šipku nahoru pro nastavení zrcátek. Celkově jsem obě tlačítka držel cca 10 sec. Po vystoupení z vozidla a uzamčení přes DO, se zrcátka sklopí. Opačně to funguje při odemčení vozidla."
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“