Zajíždění C-HR

Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Zajíždění C-HR

Příspěvek od Kocúr »

Unicorn: "Na zaver, vysvetlenie preco v hybridoch musi byt mod "B". V Kalifornii a dalsich US statoch maju zakon, ze vodic nesmie ist dole z kopca bez zaradenej rychlosti. Dovodom je bezpecnost, ochrana brzd, nizsia spotreba, atd. Z toho vyplyva, ze vsetky auta s automatickou prevodovkou na US trhu musia mat mod "B" (Braking/Brzdenie). :idea: "

To akože pri zjazde z kopca so zaradeným D na automate motorom nebrzdíš?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
PaMi
Člen Týmu

Příspěvek od PaMi »

Kocúr píše: To akože pri zjazde z kopca so zaradeným D na automate motorom nebrzdíš?
Správně píšeš. Nebrzdíš.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

U klasického automatu. Ale jiné převodovky, které se uživatelsky chovají jako automat, to můžou mít jinak. Například aktuální toyoťácké CVT (Verso) vyhodnocuje sešlápnutí brzdového pedálu, podélný sklon vozu a možná i něco dalšího, a často právě zejména ve sjezdu těm kotoučům pomůže motorem vytočeným do otáček. A to normálně v automatickém D režimu.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 06:49, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Presne tak, je vyslovene cítiť ako brzdí a schválne sama v D podradzuje. Nerobí to ale vždy, závisí to napríklad aj od toho, či a ako zatlačíš brzdový pedál.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 06:50, celkem upraveno 1 x.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Zlatý manuál.
To už nie je ďaleko od toho aby mi zaviedli do prdele sondu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

...zaviedli do prdele sondu.
Rektoskopia a kolonoskopia manual je...
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ty a to vážne?
A dáke video z yt nemáš? :-D
Nič menej v tých autách je už nasraneho tolko, že ak by som tu sondu do prdele dostal tak sa vôbec nebudem čudovať...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
VADER_DA
Člen Týmu

Příspěvek od VADER_DA »

Já mám CH-Rko hybrid už od února - aktuálně najeto 10 000 km a zatím NAPROSTÁ spokojenost - kromě toho, že někdy kolem 2000km začala hodně nepříjemně drnčet palubka, ale to pak samo zmizelo a teď se občas ozve takové jemné povrzávání od pravých zadních dveří - ale to jenom občas a není to nic strašného. Někdy na podzim nás čeká první garančka, tak jsem moc zvědavý jak to dopadne. Jezdíme s ním denně - většinou tedy po městě - manželka s ním jezdí hlavně do práce krátkou trasu, ale dobře zvládá i okresky a dálnici. Hlavně na těch okreskách sedí perfektně - není problém s ním pořádně "říznout" i ostrou zatáčku - vůbec nemám strach, že mi ustřelí prdel, nebo že bych dostal hodiny. Nicméně je to auto dělané hlavně na klidnější a PLYNULOU jízdu - opravdu se vyplatí mít na plynu lehkou nohu a nesnažit se závodit. A pořád se za ním lidi otáčejí - jeho design stále budí pozornost :D
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jak jsme se tady bavili, jestli poloha B rekuperuje nebo ne. Koupil jsem diagnostiku a jen potvrdim to, co uz tady padlo. Ravka nema polohu B, ale polohu S, kde je + a -, s kterym si rucne radim a taky rucnim podrazovanim reguluju brzdny ucinek motoru. Takze obdoba vasi polohy B. A ted k veci. Kdyz jedu a pustim plyn v poloze D, rekuperuju asi 7A. Pokud nahazim rucni volic na co nejvertsi brzdny ucinek, rekuperuju asi 19A a rucicku mam tak na 1/4 CHG. Kdyz brzdou nastavim rucicku CHG prave na tu 1/4, tak rekuperuju 40A. Takze vysledek je ten, ze B neco malo rekuperuje, ale brzda rekuperuje 2x tolik. Samozrejme zalezi na rychlosti auta. Zkousel jsem to 5 minut, az bude cas, tak to jeste vic probadam :).

Vaderda: taky mi ravka klepe v PZ dverich a vzdycky pri rychlosti 70 az 80. Budu resit na servisce tak za mesic pocitam
RAV4 HSD FWD
Mape
Člen Týmu

Příspěvek od Mape »

Díky, super informace.
Jaris
Člen Týmu

Příspěvek od Jaris »

Kdyby jste si pořádně přečetli návod k obsluze, tak tam je jasně napsáno, že režim "B" je brzdění spalovacím motorem. Normální režim brzdění je rekuperace, ale z důvodů ochrany baterií před přebitím, pokud jsou nabity na cca 80%, tak se odpojí rekuperační režim, tj. odpojí se elektromotor, který v rekuperaci dobíjí baterie. V tomto okamžiku C-hr jede v podstatě na volnoběh, ale protože brzdy auta počítají s rekuperačním brzděním, tak nejsou dimenzovány jako v ostatních autech. Proto je zde režim "B", který zapojí do procesu motor spalovací, jako u "normálních aut, a tím uleví mechanickým brzdám. Toť je celé tajemství modu "B"!
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

PaMi píše:
Kocúr píše: To akože pri zjazde z kopca so zaradeným D na automate motorom nebrzdíš?
Správně píšeš. Nebrzdíš.
- ale kdeže, každý automat brzdí pri zjazde - aj klasický, aj cvt, aj hsd. Každý jeden.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „C-HR“