Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
K tomu bych se připojil, pokud bys ty fotky sdílel, rád se podívám. Docela mě to děsí, protože ostravský AutoBond je pro mě taky nejbližší autorizovaný servis.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
- buckyskentucky
- Řidič
Vydržte snažím seIntri píše:K tomu bych se připojil, pokud bys ty fotky sdílel, rád se podívám. Docela mě to děsí, protože ostravský AutoBond je pro mě taky nejbližší autorizovaný servis.

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Zdar, tak jsem včera nakonec taky objednal (Tsuscho Modřany). Díky tady za rady a názory, celkem pomohlo.
Nakonec Active Trend+ LED 1.6 Multidrive 1G3 tak jsem zvědavej a doufám že to bude bezproblémové auto "na furt"
Jakože k tomu prodejce dává pouze pov. výbavu ale koberečky ne?? Ty jsem si do novýho auta ještě nikdy nemusel kupovat
Nakonec Active Trend+ LED 1.6 Multidrive 1G3 tak jsem zvědavej a doufám že to bude bezproblémové auto "na furt"

Jakože k tomu prodejce dává pouze pov. výbavu ale koberečky ne?? Ty jsem si do novýho auta ještě nikdy nemusel kupovat

Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:13, celkem upraveno 1 x.
Já si musel kupovat jak povinnou výbavu (krásně předraženou, pokud jde o to, za 8 stovek) i koberečky... Nevím, jak velký přesně prostor mají ti prodejci k jednání o ceně, ale podle mě si opravdu šikovný "vyjednávač" dokáže srazit cenu tak o 20 tisíc, ať už příslušenstvím zdarma, nebo prostě slevou. V Olomouci mi třeba nabízeli bez příplatku ProTect a koberečky, v Třinci vysloveně částku jako slevu.rogerer píše:Zdar, tak jsem včera nakonec taky objednal (Tsuscho Modřany). Díky tady za rady a názory, celkem pomohlo.
15tis, podobně to ale nabizel i jiný prodejce.
Chapu ale ze vic prostoru asi nemaji, konkurence neni tak velka jako treba u koncernu, kde jsou ty slevove castky vyssi a k tomu tyhle prislusenstvi vesmes jako standard....navic pokud je tam uz nejaka akční cena...
Chapu ale ze vic prostoru asi nemaji, konkurence neni tak velka jako treba u koncernu, kde jsou ty slevove castky vyssi a k tomu tyhle prislusenstvi vesmes jako standard....navic pokud je tam uz nejaka akční cena...
buckyskentucky:
"Při výměně oleje jsem zjistil,že značkový servis si ve spodním zadeklování vyřízl plast,aby šel vyhnout a bylo možno dostat se k vaně a filtru.Pak tu část zacvakli kolíky.Vše mám nafocené a seznámím s tím TOY Praha"
Moja otázka:
Vymena olejoveho filtra sa neda zrealizovat bez vyrezania plastu ?????
"Při výměně oleje jsem zjistil,že značkový servis si ve spodním zadeklování vyřízl plast,aby šel vyhnout a bylo možno dostat se k vaně a filtru.Pak tu část zacvakli kolíky.Vše mám nafocené a seznámím s tím TOY Praha"
Moja otázka:
Vymena olejoveho filtra sa neda zrealizovat bez vyrezania plastu ?????
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Tak jsem se šel pro jistotu podívat, jak to vypadá zespodu našich corollek. V minulém roce jsem měnil olej po 5 tis. km., takže jsem zajel do domácí dílny a zde jsem našel v plastovém krytu motoru otvor obdélníkového tvaru. Po odjištění přední části tohoto otvoru jsem se dostal k olejové vaně. Za pomocí háčku z drátu jsem vyhnul obdélníkový otvor do polohy, aby mi nepřekážel při výměně olejové vložky filtru oleje. Tento obdélníkový otvor mi však připadal vytvořený jak od výroby. Zasílám foto z doby výměny oleje. Teď krátce vlastním novou faceliftovou corollu 1.6 s CVT převodovkou. Jediná změna o proti původní corollce, že se jedná o faceliftovou verzi a dále s CVT převodovkou. Záměrně zmiňuji uvedenou změnu, neboť dnes jsem si najel na nájezdy a zjistil, jak je se zmiňovaným otvorem u nové verze corollky. Zjistil jsem však, že motor už není vůbec chráněn plastovým krytem...
Chtěl bych Vás poprosit, co máte faceliftovou verzi, zda by jste se mi nepodívali, zda tam máte či nemáte, jako v mém případě, plastový kryt motoru, předem díky! Přidávám foto.

- Přílohy
-
- corolla faceliftovaná 2.jpg
- (60.94 KiB) Staženo 1023 x
-
- corolla faceliftovaná 1.jpg
- (62.14 KiB) Staženo 1023 x
-
- corolla předfaceliftovaná.jpg
- (43.49 KiB) Staženo 1023 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
- buckyskentucky
- Řidič
Pánové dnes mi to nedalo a sjel jsem na kanál jako Hanes.Ten otvor jak jsem mylně uvedl není vyřezán,ale origo pro výměnu oleje a filtru.Jenže můj je tak zdevastovaný,že při pohledu vleže vypadal jako řezaný otvor.Ze 3 plastových kolíků držel jen jeden na kraji a tím se plast deformoval.Musel jsem o něco drhout,protože roh je zedřený.Kryt jsme narovnali co to šlo a přeplátovali 2x hlinikový tenký plech přes samořezy.Tímto se omlouvám .V první chvíli jsem zapochyboval a jak je vidět obavy nebyly na místě.To,že již nejezdím do autorizáku na tom nic nemění.Ůdržba
a výměny jdou opravdu provádět za min. ceny.Ještě jednou se vám omlouvám.

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Zdar, s tím spodním krytem to je zajimavy, možná to bude převodovkou nebo klasicky šetřej.
Celkem jsem byl překvapený že do nových coroll se nedává ani takové to tlumení kapoty zespod, pokud se nemýlím.
Chtěl jsem se zeptat jaká je v Corolle fixace koberečků (naklapávací nebo zámeček)? díky
Celkem jsem byl překvapený že do nových coroll se nedává ani takové to tlumení kapoty zespod, pokud se nemýlím.
Chtěl jsem se zeptat jaká je v Corolle fixace koberečků (naklapávací nebo zámeček)? díky
Ahoj, nová Corolla po FL predné šoférove koberce fixácia "zámeček" ostatné koberce bez fixácie.
Pekný deň..
Pekný deň..
Corolla 2017 1.6 MultidriveS
Tlumení kapoty zespodu opravdu není, alespoň ne pro benzínovou motorizaci a v našich krajích. Jinak budu rád, když se podíváš, stačí pohmatem, zda máš zespodu zmiňovaný plastový kryt motoru, opravdu by mě to zajímalo a upřímně, docela mě to mrzí. Jestli takto chtějí šetřit, no nevím....jestli tohle je správná cesta, auto v nejvyšší výbavě a není tam kus plastu? Předem díky (předpokládám, že máš novou faceliftovou verzi Corolly)
Jinak přední originál koberečky jsou na zámek, viz. foto
Jinak přední originál koberečky jsou na zámek, viz. foto
- Přílohy
-
- IMG_20170413_075410.jpg
- (305.07 KiB) Staženo 952 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Tak včera jsem si nechal vyměnit kola na letní (z 16" na 17") a vcelku podle očekávání se rozsvítila kontrolka TPMS. Ovšem nejen rozsvítila, ale předtím minutu blikala, což je podle návodu znamení závady v TPMS. Zkoušel jsem inicializaci, ale nepovedlo se, kontrolka neblikla třikrát, jak měla, prostě zůstala svítit.
Nemá někdo tip, co s tím, než začnu zjišťovat, proč originální kola s originální pneumatikou buď nemají zaregistrované ID ventilků, nebo tam ty ventilky nejsou vůbec (za což bych je opravdu sežral, protože jsem připlácel za druhou sadu ventilků do zimních kol)? Jediné, co mě napadá rozumného, je, že si auto nezapamatuje dvě sady ID ventilků a musí se to pro různé ventilky nastavovat pokaždé znovu. Což znamená každého půl roku jezdit do autorizovaného servisu... Nebo sehnat vercajk, kterým si to člověk udělá sám (zkušenosti s tímto taky velice vítány).
Nemá někdo tip, co s tím, než začnu zjišťovat, proč originální kola s originální pneumatikou buď nemají zaregistrované ID ventilků, nebo tam ty ventilky nejsou vůbec (za což bych je opravdu sežral, protože jsem připlácel za druhou sadu ventilků do zimních kol)? Jediné, co mě napadá rozumného, je, že si auto nezapamatuje dvě sady ID ventilků a musí se to pro různé ventilky nastavovat pokaždé znovu. Což znamená každého půl roku jezdit do autorizovaného servisu... Nebo sehnat vercajk, kterým si to člověk udělá sám (zkušenosti s tímto taky velice vítány).
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:12, celkem upraveno 1 x.
Můj omyl, zapomněl jsem na základní pravidlo fóra - nejdřív hledat.
Díky moc, vyzkouším a dám vědět, jestli daný postup stále funguje i po faceliftu.