Ahoj všem, prošel jsem celé forum, ale podobný problém jsem nenalezl. Nejsem majitelem Aurisu, takže to auto pořádně neznám, ale přítelkyni se vybila baterie. A po nabití nějak blbne ukazatel spotřeby. Při rozjezdu to ukazuje i 99L/100km. Pak se spotřeba pohybuje v rozmezí 9 - 15L. Ale předtím byla 6,9 max.
Ptám se tedy, jestli je možné, že se po vybití baterie nějak rozhašil palubní počítač a jestli je nutný nějaký konkrétní postup, aby se to srovnalo. Zkoušel jsem baterii odpojit (tím jí vyresetovat), ale problém přetrval. Pravda je, že jsem to potom dostatečně neprojel, ale ta spotřeba tam naskočila hned zase 99L, tak už jsem na to neměl, po celém odpoledni študování snad všeho, náladu. děkuji za odpovědi.
Toyota auris E15ut 1,6
99,9L spotřeba
- erwestquestworks
- Řidič
Re: 99,9L spotřeba
Podle toho co píšeš, tak motáš dohromady okamžitou a průměrnou spotřebu 

Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
okamžitá vyjede namaximum, přitom naskočí průměrná na 99,9L pak padá na 10 - 18L průměrný. (která byla před vybití baterie max. 6,9)
Tak, tak.
Ono tie japonské auta sa po odpojení batérie a po jej znovu zapojení "učia jazdiť na spotrebu".
Takže chvíľu trvá kým si RJ zapíše tieto hodnoty a tak ich potom ukazuje správne.
Má to Suzuki a má to aj Toyota.
A skutočne tá okamžitá spotreba môže takto vysoko "vyletiet". Stáva sa to hlavne pri akcelerácii "za studena".
Po určitom čase a zahriati motora sa aj táto hodnota zníži.
Takže bez paniky...
Ono tie japonské auta sa po odpojení batérie a po jej znovu zapojení "učia jazdiť na spotrebu".
Takže chvíľu trvá kým si RJ zapíše tieto hodnoty a tak ich potom ukazuje správne.
Má to Suzuki a má to aj Toyota.
A skutočne tá okamžitá spotreba môže takto vysoko "vyletiet". Stáva sa to hlavne pri akcelerácii "za studena".
Po určitom čase a zahriati motora sa aj táto hodnota zníži.
Takže bez paniky...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Však jsem si to myslel, takže nepanikařím. Jen jsem si to chtěl ověřit, protože u jiných aut jsem se s tím ještě nesetkal. Tak děkuji za názory, i když švejkem být opravdu nechci. Nicméně jsem to ráno projel a už se to srovnalo. Nashle
No zas dlho by to trvať nemalo. Väčšinou sa to po pár jazdách upraví.
Ale tiež sa mi raz stalo, že mi to vypisovalo faciny. Tak som znovu odpojil batériu. Nechal ju 5 minút odpojenu a potom sa už RJ chovala normálne.
Ale tiež sa mi raz stalo, že mi to vypisovalo faciny. Tak som znovu odpojil batériu. Nechal ju 5 minút odpojenu a potom sa už RJ chovala normálne.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Neco podobneho jsem zazil kdyz se delalo neco na skrtici klapce a vymazala se data z ridici jednotky "pravdepodobne o mnozstvi vzduchu v sani" a nebyla nahrana standardni konfigurace pro tyto pripady. Otacky litaly nahoru/dolu, po nastartovani klidne drzely na 3500, behem jizdy na neutral litaly mezi 1000 a 2500 a to jen do doby, nez se ridici jednotka naucila vsechny hodnoty a pak byl klid. 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox