TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Standa50
Manager Týmu

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od Standa50 »

ToyotaP65 píše:mám leden 2015 a neumí dvě sady, musím pokaždé do servisu a překodovat,reklamoval jsem to i na centrále,ale ty mě odkázali na servis , který zjistil že moje vozidlo to prý neumí,tak platím 2x do roka 437Kč za 20 minut práce
2015 je vyrobený nebo koupený? Tady si můžeš ověřit datum výroby http://www.toyodiy.com/parts/q.html
Co vyměnit servis ?
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
ToyotaP65
Člen Týmu

Příspěvek od ToyotaP65 »

se servisem jsem spokojený,je možný že to tam opravdu nejde,podle ověření bylo auto vyrobeno 11/2014
,za 14 dní jdu na druhou garanci,zkusím se znova zeptat a odkáži na odpověď- Radmila Mecerová Oddělení péče o zákazníky
díky za ten odkaz na ověření
Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Já mám auto o měsíc starší a mám zaregistrované dvě sady.Takže problém je předpokládám v servisu.V Praze je 5 servisů,tak proč se nezeptat v jiném.U mě by to byl problém,já mám nejbližší autorizák 100km,záruky se řeší v bývalé NDR
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Ahoj, mam lonskou corollu viz podpis. Auto jsem prebiral na zimni sade kol, kterou jsem si vcetne ventilku zakoupil u dealera. Pres zimu nebyl s kontrolou tlaku problem. Ted po prezuti na origo letni vsak kontrolka furt sviti. Nevite jak nastavit, aby se nacetla druha sada? Dealer mi loni tvrdil, ze v pameti jsou dve a po vymene na letni se to po chvíli chytne samo.. Coz se ovsem prozatim nestalo:(
Reset dle manualu nezabírá. Diky
Toyota Corolla 1.6 MT 11/2016
eviz
Člen Týmu

Příspěvek od eviz »

Jestli jsou ventilky origo,tak se musí druhá sada zaregistrovat do řídící jednotky.Pokud nejsou origo,tak se musí udělat klony od těch co jsou zaregistrovaný.Osobně si maslím,že nemáš sadu zaregistrovanou v Řj.
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Iantaris píše:Ahoj, mam lonskou corollu viz podpis. Auto jsem prebiral na zimni sade kol, kterou jsem si vcetne ventilku zakoupil u dealera. Pres zimu nebyl s kontrolou tlaku problem. Ted po prezuti na origo letni vsak kontrolka furt sviti. Nevite jak nastavit, aby se nacetla druha sada? Dealer mi loni tvrdil, ze v pameti jsou dve a po vymene na letni se to po chvíli chytne samo.. Coz se ovsem prozatim nestalo:(
Reset dle manualu nezabírá. Diky
Nastartuj a třikrát po sobě v krátkém sledu stiskni tlačítko pro TMPS, kontrolka se rozbkliá a po chvíli jízdy pak zhasne. a máš přenastaveno na druhou sadu ventilků. Já pro jistotu pak ještě dlouhým stiskem resetuju nastavení tlaků.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Diky, vyzkouším. Potiz je mozna v tom, ze kontrolka hned po nastartovani blika a neprerusovane svitit zacne az po chvili.
vifai
Člen Týmu

Příspěvek od vifai »

Zdravím,
dnes jsem byl v servisu kvůli načtení sady letních kol a předkládám zaručený postup (koukal jsem technikovi přes rameno). Otočit klíček do polohy zapnuto a třikrát krátce stisknout Setovací tlačítko. Pak už jen čekat a čekat se stále zapnutým klíčkem (někdy to prý trvá i několik minut) až kontrolka tlaku zhasne. A hotovo! :D
Snad to Vám i ostatním kolegům pomůže!
Auris 1,6 Dual VVT-I, Auris 1,6 Vavematic
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Díky za zkusenost.. kontrolka ti taky za jízdy bliká a později už jen svítí?
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

vifai píše:Zdravím,
dnes jsem byl v servisu kvůli načtení sady letních kol a předkládám zaručený postup (koukal jsem technikovi přes rameno). Otočit klíček do polohy zapnuto a třikrát krátce stisknout Setovací tlačítko. Pak už jen čekat a čekat se stále zapnutým klíčkem (někdy to prý trvá i několik minut) až kontrolka tlaku zhasne. A hotovo! :D
Snad to Vám i ostatním kolegům pomůže!
Takže to, co jsem psal o kousek výše, ale já pak nestojím na místě s klíčkem v I, ale prostě pokračuju v jízdě, kam potřebuji :-)
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
vifai
Člen Týmu

Příspěvek od vifai »

Iantaris píše:Díky za zkusenost.. kontrolka ti taky za jízdy bliká a později už jen svítí?
Ano, chovala se úplně stejně.
Iantaris
Člen Týmu

Příspěvek od Iantaris »

Diky za rady, uz vsecha facha, jak ma;) nastartovat, 3 tlacitko a behem chvilky kontrolka zhasla.. Vcera jsem o tom jeste mluvil s jednim znamym s aurisem a jeho tohle stalo 500 Kc v autorizaku.
vifai
Člen Týmu

Příspěvek od vifai »

Tak to byl v nějakém divném servisu. :shock: Mě to udělal okamžitě technik (Louwman) i s úsměvem a popřáním spokojené jízdy za "děkuji"!
Radek_SL
Člen Týmu

Příspěvek od Radek_SL »

Tak už jsem to dořešil. Stačí mi jenom jedna sada OE TPMS ventilků z letních kol, kterou vozím v kufru. Auto se snímačema normálně komunikuje a já si mohu vesele jezdit na jakých kolech chci. Pro jistotu jsem to nafouknul plynem :mrgreen:
Přílohy
TPMS 2.jpg
(195.23 KiB) Staženo 2259 x
TPMS 1.jpg
(187.35 KiB) Staženo 2259 x
TPMS 3.jpg
(176.2 KiB) Staženo 2259 x
Toyota Auris TS MC15 WG 1.6 Valvematic 6M/T 1G2 GRAY ME Trend+ 9/2016
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »