Nový Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Avensis

Příspěvek od piktor »

Prosím vás, vysvětlí mně někdo, na co je ta 1,5 litrová láhev ve dveřích? To jsem nikdy nepochopil. Přece než bych vypil tolik vody, budu muset stejně někde zastavit a to si můžu koupit další malou láhev, plechovku, kelímek s brčkem. Nehledě na to, že z tak velké flašky se teda musí za jízdy pít hodně blbě.

Co mně přijde jako dobrá věc, je ta vychytávka Škody na otevírání PETky jednou rukou. To bych ocenil zase já.

Co se týká prostoru pod podlahou kufru, já osobně tam vozím například nářadí, rukavice, hadru, kompresor, tažný lano, startovací kabely, skládací přepravku... To je přesně to místo na bordel, kterej by se jinak válel kdo ví kde. Tohle teda hodnotím jako užitečné.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

varan66:
Blbost, ten clovek v teste ani nevie co keca. Precitaj si moj posledny komentar. Sniva o liftbacku T27, nespolahlivej MMT prevedovke, vytahanej retazi a pod. doslova chujoviny (inak sa uz neda). Tie retaze u valvematikov je myslim cielena negativna propaganda. TSI poondili, tak treba tam zatiahnut aj iny velky koncern.

piktor:
1,5 litrovka je fakt dobra na dlhe trate - niekedy zastavim radsej na parkovisku, tam nekupis nic. Mne sa furt vala vzadu ta voda pod sedadlami. Samozrejme potom v zime rychlo teplie od kurenia.
Dvojity kufor nemala A4 a bolo to lepsie. Tie vsetky veci, co si vymenoval som vozil v zadnom kastliku, rezerve a bocnych PLNE uzatvarcich priestoroch na boku.
Aj teraz vozim rezervu. Ten polystyren som vyhodil a v kolese mam dost z tych veci.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Piktor: Nechapu tu potrebu argumentu "mne to nevyhovuje, tak to nechapu" z ceho je takova ticha implikace "je to blbe"... Nekritizuj ostatni, ze delaji neco jinak nez ty. Ja kritizuji automobilky, ze se pri prezentaci kazdeho noveho modelu biji do prsou, jak je vse super, co zlepsili o kolik procent, ale pravda je nekde jinde.
Vem si ty blbe odkladaci kastliky: kam davas mobil? Ja teda do kastliku na kelimek. Pokud bych mel vetsi padlo, tak se nevejde ani tam. Takze by zbyla loketni operka, co je zase "jama na bordel", kde musis vse hledat. Mam maly cip od garaze, kam s nim? Znovu v kastliku na piti. A kam si mam dat kelimek s pitim?

Jezdim mesicne trasu cca 2x 450km, t.j. kolem 4.5-5h, zalezi na provozu, jak rychle jedu,... Posledni roky i s detmi. Ta trasa se da v pohode zvladnout na jeden zatah, navic, kdyz jedu s detmi tak nerad stavim, at to deti prespi. Za 5h toho clovek vypije... A ver, ze kdyz to pijes pomalu, tak stavet nemusis. Po pivu, dvou si taky musis odskocit? A to ho pijes rychleji...

Ad bordel v aute, taky jej vozim, ale vejde se kolem rezervy a do dvojiteho dna po stranach. Pokud by nebyla dvojita podlaha, tak se vejde kolem rezervy, ver tomu. A vozil by si toho bordelu min, nebo bys ho hodil do nejakeho baglu a prilepis suchym zipem/prikurtujes k hacku... Radeji bych uvital, kdyby byla ponechana rezerva (i kdyz jsem ji zatim nikdy nepotreboval), nadrz byla rozsirena o prostor kolem rezervy (panecku, to by bylo vyuziti prostoru, stejnak kolem rezervy je to vzdy takove lego), dvojita podlaha zrusena a bud po stranach nejake kapsy, ktere by zarovnaly prostor anebo nejaka taska na tebou uvedeny bordel s tim, ze by se dala nekam v kufru zafixovat. Kdyz potrebujes kufr zaplnit, tak fixovani neresis, protoze se celej ten kufr zafixuje tim, jak je plnej...
Navic si myslim, ze polovinu tebou uvadeneho bordelu das maximalne do ty posledni prihradky (hned za zadnimi sedadly) a do tech prvnich dvoch das maximalne kabely, hadr, rukavice, protoze jsou melky jenom snad 8cm...
A to nerikam, ze pro ty, co vozi v kufru plastovou vanu je pouzivani dvojiteho kufru jeste vetsi vopruz...
ex Toyota Avensis T27 1.8
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

K tomu 1,5 litru: Já nekritizuju, jen to slyším v každým autotestu, že se do dveří ne/dá vložit velká láhev. Já si třeba nedokážu představit, že bych z toho pil. Podle mě, když už je na dně, tak si musíš otevřít šíbr, aby se z toho člověk napil, ne? :-) Ale však každý to má jinak, proto mě to zajímalo. Mně třeba chybí ten vysouvací držák na pití z T25. Byl sice před ventilátorem, ale v zimě měl aspoň člověk teplý kafe a v létě vychlazenou plechovku od klimatizace. To byl aspoň patent!

Co se týká podlahy v kufru, právě že můj Avensis to tam má rozdělený asi na čtyři různě velký prostory a krásně se mně tam všechno vleze, aniž by to tam nějak lítalo. Venku v kufru už nic nemám, všechno schovaný. A to mám navíc rezervu, takže za mě palec nahoru.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Ten vysouvací držák na pití před ventilátorem v T25 je super. Dokonce mi v létě občas funguje i jako držák na mobil, jak je vedro, tak se přehřívá a přestává fungovat třeba GPS a tak, tak ho vždycky hodím do držáku před klimošku a za chvíli je zase cool :)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Grey: Ty jo, tys mi dal, normalne na tebe myslim :). Byla reklama na nejakej Seat a ukazovali tam, ze to ma prihradku na mobil s bezkontaktnim nabijenim. Jsem si hned rikal, ze to by se urcite libilo Greyovi. :)
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

Ale no tak, kadel !
Vsetky tieto pre teba blbosti, na dlhej trati ocenis. Grey ma pravdu. Ze ty behas okolo komina je v poriadku, ale ako sa Avis sprava na dlhych castych strekach, tak to mozes len ... citat. Ja stale hladam tu flasku za zadnymi sedadlami, nebudes sa v noci tahat mimo dialnice (pozri si napr. cerpacky medzi Mnichovom a Passau).
Tiez verim, ze mas ... napr. mozog, aj ked som ho nikdy nevidel. :)

Pikotore, ale tie blbe PLYTKE priehradky ti zbytocne beru vyuzitelny objem. Nekupujes Avensis, aby si mal kufor ako C4 hatchback. Dalo sa to vyriesit lepsie. Napr. polohovatelne dno.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Na corolle máme v dverách miesto na 1,5l flašku. Ale ja na dlhé štreky berem vždy dve litrovky mlieka (mlieko ma proste osvieži lepšie ako povedzme káva či limča) v plastovej flaši (Lidl) a dávam ich jednu do dverí a druhú do priehradky v stredovej konzole na kávu. Vôjde tam tak akurát, dosť trčí hore a môže vadiť pri radení ale keďže mám automat tak mi je to úplne jedno. A z litrovky (tá klasická mliečna litrovka) sa mi lepšie pije, pričom má aj lepší a väčší uzáver, stačí pol otáčky a je otvorená. 1,5 pet fľaša je neohrabaná na manipuláciu. Ak je zo slabšieho plastu bez prelisov a je poloprázdna tak sa kludne môže poddať a zalomiť pri náklone a zlom úchope príliš blízko viečka. Toto sa pri litrovke nikdy nestane.
To len na okraj a pardon za vsuvku.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Common: Ted ti nerozumim. Ja jsem nepsal, ze co pozaduje Grey jsou blbosti. Jen jsem psal, ze jsem si na nej vzpomnel u reklamy. Nebylo to mysleno nejak rypave.

100 lidi 100 chuti, kcour by treba rad prihradku na mliko
RAV4 HSD FWD
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

Taky mi par veci vadi.... a dulezitejsich.
Ale asi jste si neuvedomili, ze poslednich hezkych par let, se delaji auta jen kvuli cim dal vetsimu zisku. Takze se to cim dal vice sidi.. Neboli syty hladovemu neveri....My nadavame, ale majitele zajimaji cisla na konte..
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
CommonUser
Věčnej rejpal

kadel píše:Common: Ted ti nerozumim. Ja jsem nepsal, ze co pozaduje Grey jsou blbosti. Jen jsem psal, ze jsem si na nej vzpomnel u reklamy. Nebylo to mysleno nejak rypave.
100 lidi 100 chuti, kcour by treba rad prihradku na mliko
OK, mne to tak vyznelo.
bobanakis píše:Taky mi par veci vadi.... a dulezitejsich.
Ale asi jste si neuvedomili, ze poslednich hezkych par let, se delaji auta jen kvuli cim dal vetsimu zisku. Takze se to cim dal vice sidi.. Neboli syty hladovemu neveri....My nadavame, ale majitele zajimaji cisla na konte..
Ano, takze je na nas, aby sme to nekupovali. Sidi sa, aby hlavne koncerny "uzivili" tych zmrdov.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 22:39, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

Corolla2014

Cim vacsia firma, tym skor odpises aj sopel z nosa. Staci prijat spravnych externych manageros ...
Konkretne OPEL robil vyvoj (platformy, niektore motory) pre cely GM a zisky za predaj potom zostali za morom. Vola sa to odjeb kapitalu. Pekne nie ?
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

Zdravim, nahodou ma nekdo nejake zkusenosti s novym Avensisem 1,6 diesel(Motor - vykon).....???
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
CommonUser
Věčnej rejpal

Na tu 1,6D sa vybodni. Primaci servisak v TTT na to nema dobre slovo - EGR sa meni s olejom a DPF po zaruke. Dneska brat nieco od BMW ...
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/bmw ... bere-dech/

EDIT: Ako si Toyota kope hrob:
http://www.autoforum.cz/predstaveni/sed ... jak-takto/

Avensis v prdeli, GS v prdeli, CT v prdeli, Auris bol dlho bez kombi, Corolla sa musela vratit, ... no zeby stacilo tych hovadin ? Ktore hovado si to odnesie ?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“