Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Dakujem vsetkym.
uz to mam nastavene. mate pravdu ide to nastavit iba pocas statia.
uz to mam nastavene. mate pravdu ide to nastavit iba pocas statia.
Corolla 2017 1,6 Multidrive S Trend+
Tak Corolla 1.6 Active, Trend+, AT, biela je už doma. Dúfam že bude slúžiť rovnako dobre ako predchádzajúci Auris. Trosku som bol prekvapený že k autu dávajú aj fyzickú servisnú knižku. K Aurisu bola iba elektronická. Podla vyjadrenia predajcu tak robia preto - lebo veľa majiteľov zabúdalo chodiť na servisné prehliadky a vyhovárali sa že to nemajú nikde napísane. Tak zaviedli opätovne servisné knižky.
Trosku ma sklamal manuál k vozidlu - ma 200 strán ale detailne nastavenia tam nenájdete - ešte že so stiahol manuál z Toyota.sk ktorý ma 640 + 274 strán.
Trosku ma sklamal manuál k vozidlu - ma 200 strán ale detailne nastavenia tam nenájdete - ešte že so stiahol manuál z Toyota.sk ktorý ma 640 + 274 strán.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Objednal som si kryty ovladacov dveri z Aliexpresu a spolujazdcov mi nesedi. Mohol by mi niekto kto ma Corollu pred faceliftom - myslim ze od 2013 do 8/2016 zmerat dlzku ktora je na fotke vyobrazena cervenou ciarov ? A taktiez stropne svetlo pre zadne sedadlo - sirku a dlzku.
Vdaka za pomoc
Vdaka za pomoc
- Přílohy
-
- kryt dvere.jpg
- (107.97 KiB) Staženo 2221 x
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Zdravím.
Červená čára měří 32 mm, stropní světlo délka 155 mm, šířka 84 mm.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Vdaka za rychlu odpoved.hanes73 píše:Zdravím.
Chlapi, bacha na náletovú koróziu, konkrétne na veku kufra vzadu. Obe corolly mi prestriekavali kvôli korózii od skrutky držiacej madlo a v oboch prípadoch som mal už zo desať bodiek korózie prežratých cez lak do kovu veka.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Nevies nahodou cislo dielu (tej skrutky) - objednal by som si nerezove a dal by som si ich preventivne vymenit na vlastne naklady. (ide o 1 alebo o 2 skrutky ?) Obavam sa ze ked vymenu budem ziadat bez zjavnej korozie - poslu ma do "teplych krajin". Urcite si vytlacim fotku a pojdem sa na to informovat do servisu.
Já už mám také zkušenost s nalétavou korozí, oblast přední kapoty. Až na kov....tady bych viděl neduh základní bílé barvy, slabší vrstva, metalický lak je určitě odolnější už kvůli dvojité silnější vrstvě. Musel jsem odstranit, vyčistit a korekční tužkou zakápnout poškozené místo laku. Nic není naštěstí vidět, alespoň jedna výhoda bílé barvy.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Číslo dielu neviem. Teraz mi garančný technik vravel, že problémom nemusí priamo byť korozívny materiál skrutky, ale to že je jednoducho z iného kovu ako je matroš veka. Vraj sa kludne mohlo stať, že sa vibráciami predrel materiál tesnenia a tie dva kovy sa dostali do priameho kontaktu, čím vznikol elektrický náboj. A až ten spôsobil samotnú koróziu. Takže teoreticky na vine je možno len nedokonalá montáž či tesnenie skrutky.ultra píše:Nevies nahodou cislo dielu (tej skrutky) - objednal by som si nerezove a dal by som si ich preventivne vymenit na vlastne naklady. (ide o 1 alebo o 2 skrutky ?) Obavam sa ze ked vymenu budem ziadat bez zjavnej korozie - poslu ma do "teplych krajin". Urcite si vytlacim fotku a pojdem sa na to informovat do servisu.Kocúr píše:Chlapi, bacha na náletovú koróziu, konkrétne na veku kufra vzadu. Obe corolly mi prestriekavali kvôli korózii od skrutky držiacej madlo a v oboch prípadoch som mal už zo desať bodiek korózie prežratých cez lak do kovu veka.
Ale dali mi komplet faktúru s materiálom a prácami i keď je všade cena nula eur, sú tam isto čísla dielov čo menili. Ale
ktoré z nich je práve patriace skrutke či tesneniu, to neviem či dokážem identifikovať. Ale skúsim, lenže faktúru mám v robote, takže až v pondelok.
A tie prehrdzavenia od náletovej korózie sa odhalili až zbrúsením laku z veka. Predtým, na laku, na prvý pohľad, sa javili len ako malinkaté čierne bodky. Keď som sa pýtal ako sa tomu javu brániť, servisák len mykol plecami. Zaujímavé je, že ja som to mal len na veku kufra, nikde inde, obe autá mi celé prezreli. Tak neviem či to je vírením vzduchu za autom, špecifickým pre sedan alebo na ten diel len technologicky nieje celkom správne nanášaný lak. Vedie ma k tomu aj fakt, že po prestriekaní prvého auta na ňom nové bodky už nevidieť. Ono aby ste to pochopili, letiaci nažhavený kúsoček kovu utrhnutý povedzme z bŕzd sa privarí ( má ešte vysokú teplotu od trenia) na kasňu, kde ak akurát prší, tak za chvíľočku skoroduje. Vytvorí sa hrdzavá škvrnka, ktorú v pohode zmyjete na myčke, alebo ju za vás zmyje dážď. Ale ak bol ten kúsok väčší, tak sa stane, že sa najprv pretaví celou vrstvou laku (resp. vrstvami ak ich je viac) a odkryje nepatrnú plôšku holého plechu pre prístup atmosférickým podmienkam a až potom skoroduje. A kvôli tomu plech začne oxidovať, nenápadne, aj v okolí otvoreného mikromiesta, pod lakom.
Celé sa to snažím len zreprodukovať, tak nejako mi to bolo vysvetlené, že tá náletová korózia funguje. Neviem či si kúpiť korekčnú tužku a stále auto kontrolovať a zamaľuvávať tie bodky, či kieho. Každopádne dúfam, že po prestriekaní sa to bude správať ako pri prvom aute - proste to na náletovú koróziu prestane byť náchylné. A áno, tiež si myslím, že to môže byť problém nemetalických farieb. Na všetkých predchádzajúcich vozoch som metalízu mal a s týmto javom som nikdy problém nemal.
Mimochodom, po týždni jazdenia manuálom sa presadnutie do vozu s automatickou prevodovkou javí ako keď sa vrátite z posilovne a vyvalíte sa do vírivky s luxusnými sluchátkami na ušiach. K nezaplateniu.
Ahoj kluci, bohužel chrčení v řízení trvá
a nedělá to jen na hodně vytočený rejd, ale i míň při běžným odbočování
. Je pravde že tak po 100 kilometrech ujetých už nejde nic slyšet při jakýkmkoliv točení kol. Nevím zvláštní. Byl jsem stím již dvakrát v servisu a na nic nepřišli a bohužel jsem taky v klubu zkorodovaných vík kufru
a již mám auto dáno na lakování.Myslím že odstín barvy nebude hrát tak podstatnou roli. Máme 3R3 červenou barcelonu matalízu a také to je pěkně zrezlé včetně plastové chromové lišty
. Kluci zeptám se jak dlouho měli vaše corollky v servise na opravě lakování, výměna lišty apod. cca. ?? Díky L.

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Pri prvom aute objednali diely, tie došli tak po dvoch týždňoch, dohodli sme termín na opravu, v ten termín zistili že ešte treba doobjednať nejaké tesnenie, taže zas dva týždne čakanie. Potom sa im pokazila striekacia kabína. Ale potom už to šlo ako po masle, tuším v pondelok som auto dal do servisu a v stredu som ho bral domov.Lukynek píše:Ahoj kluci, bohužel chrčení v řízení trváa nedělá to jen na hodně vytočený rejd, ale i míň při běžným odbočování
. Je pravde že tak po 100 kilometrech ujetých už nejde nic slyšet při jakýkmkoliv točení kol. Nevím zvláštní. Byl jsem stím již dvakrát v servisu a na nic nepřišli a bohužel jsem taky v klubu zkorodovaných vík kufru
a již mám auto dáno na lakování.Myslím že odstín barvy nebude hrát tak podstatnou roli. Máme 3R3 červenou barcelonu matalízu a také to je pěkně zrezlé včetně plastové chromové lišty
. Kluci zeptám se jak dlouho měli vaše corollky v servise na opravě lakování, výměna lišty apod. cca. ?? Díky L.
Druhé auto, v pondelok odvezené do servisu kde to madlo rozobrali , nafotili a obrázky poslali do centrály. Odtial prišla odpoveď že to pôjde na garanciu až v piatok poobede. Takže do samotnej opravy sa pustili až v pondelok ďalší týždeň. Auto som vyzdvihol v piatok aj vykúpané s tým že som tam nechal staršie na reinštal softu infotainmentu. Poobede som potom došiel aj po ro auto.
Tak asi tak.
Tak mi to nedalo a sundal jsem tu chromovanou lištu na kufru. Po sundání tam byla rez od šroubů které jsou v té liště, bohužel nejsou z nerezu a nejdou ani vyměnit za jiné. Rez šla očistit houbičkou a vodou co používám do ostřikovačů. Lištu jsem vzal domů a očistil od rzi a zalil barvou která se dá použít i na rez,jsou tam takový prohlubně odkud ta rez vytéká asi na kufr a dělá tu neplechu s tou rzí. Tak že podle mého názoru je to špatně řešený pokud by tam byly šrouby z nerezu bylo by po problému. Jestli se to někdo bude pokoušet taky sundat,musí se nejdřív sundat světla a pak teprve lištu.
Mna by zaujimalo ci o tomto probleme (korozii skrutky na liste kufra) existuje v Toyote aj nejaky pokyn alebo riesenie - alebo jednoducho cakaju a ak si to zakaznik vsimne a stihe reklamovat v zaruke tak to riesia aj ked nakladnejsim riesenim ako je prestriekanie.
Otazka: Kedze sa skrutka neda vymenit - akym sposobom v servise zabezpecili aby sa korozia znovu neobjavila (pre tych ktory to riesili v servise). Pravdepodobne vymenili celu listu - a ma nova lista skutku z ineho materialu ??
Nakolko mam Corollu 1 tyzden - rad by som problem riesil dopredu a preventivne. Urcite sa zajtra na to spytam v servise (Toyota Nitra). Na druhej strane uvazujem ze Toyota 2017 je po facelifte a na zadnom kufri ma inu (tensiu) listu. Je otazne co je tam rovnako nekvalitna skutka.
Otazka: Kedze sa skrutka neda vymenit - akym sposobom v servise zabezpecili aby sa korozia znovu neobjavila (pre tych ktory to riesili v servise). Pravdepodobne vymenili celu listu - a ma nova lista skutku z ineho materialu ??
Nakolko mam Corollu 1 tyzden - rad by som problem riesil dopredu a preventivne. Urcite sa zajtra na to spytam v servise (Toyota Nitra). Na druhej strane uvazujem ze Toyota 2017 je po facelifte a na zadnom kufri ma inu (tensiu) listu. Je otazne co je tam rovnako nekvalitna skutka.
Naposledy upravil(a) ultra dne ned 05.03.2017, 19:17, celkem upraveno 1 x.
Protože jsem to skoušel po 4 letech tak ty šrouby byly s korodovaný a nešlo snima pohnout.Možná že na nový liště to vyměnit půjde ale protože je to plast tak jsem měl strach použít násilí. Nevíte někdo kolik ta lišta stojí?
Naposledy upravil(a) pastika dne ned 05.03.2017, 23:13, celkem upraveno 1 x.