Avensis 1.8 velka spotreba

vše ohledně modelové řady Avensis
standa1p
Člen Týmu

Re: Avensis 1.8 velka spotreba

Příspěvek od standa1p »

Demon píše:
standa1p píše:Jo přesně tak to je. PC ukazuje 6-7,5.
Je to na 99% blbost, nicméně....
http://www.auto.cz/jak-se-krade-palivo- ... nit-103539

Nevim proc pises ze je to blbost. Kdyz by to tak nebylo tak tu asi nejsem a neptam se. Jasne je to tak jak jsi poslal prispevek, diky a uz je to diky tobe vyresene. Kradou mi palivo z nadrze a asi i za jizdy jinak si to neumim predstavit.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

hele zklidni se, precti si to co psal Demon jeste jednou a nedelej ze sebe hlupaka...
Naposledy upravil(a) a1bert dne pon 20.02.2017, 07:28, celkem upraveno 1 x.
standa1p
Člen Týmu

Příspěvek od standa1p »

Tak jako sry já se tu ptám na nějakou radu a pak mi někdo napíše že píšu blbosti. Daemona osobně neznám a promiň že jsem zřejmě nepochopil jeho ironii.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Termostat je OK ? Ako rychlo sa to zohreje ?
Mne na starsom benzinaku nehlasilo nic, ale v zime sa to zohrievalo ako naftak alebo este slabsie.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

standa1p píše:Tak jako sry já se tu ptám na nějakou radu a pak mi někdo napíše že píšu blbosti. Daemona osobně neznám a promiň že jsem zřejmě nepochopil jeho ironii.
Že to je na 99% blbost, tím jsem myslel ten můj příspěvek. I když mi to také přijde nepravděpodobné, někdy život píše zajímavé osudy. Zmínil jsem to jen pro zvážení takové možnosti.

Jinak bych zkusil použít rozum. Pokud je takový velký rozdíl mezi PP a reálnou spotřebou, tak je potřeba vzít v potaz, z čeho se počítá ten údaj na PP. Množství paliva se musí spočítat buďto:
- z délky vstřiku při předpokládaném tlaku paliva (tudíž buďto jsou vstřiky opotřebované a propouští více paliva, než je předpoklad, nebo je špatný regulátor tlaku paliva - vyšší tlak, takže se vstříkne více paliva, než je předpoklad)
- nebo nepřímo z objemu vzduchu jdoucího do válců - tudíš špatná váha vzduchu
No a druhý údaj je ujetá vzdálenost. Sedí ti zhruba km vůči reálu? Nejlépe porovnat s nějakým jiným autem.

Kdyby bylo na autě cokoliv pokazeného jiného, a motor špatně spaloval atd., tak by to přece nemělo vliv na přesnost údaje PP. Prostě by to auto žralo více, ale PP by to ukázal. Si myslím.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

pokud by slo do valcu vice paliva/vzduchu pozna to ridici jednotka na lambde a bude to korigovat (a pokud korekce nebud stacit, vyhlasi poplach)

-testoval jsi tu lambdu (falesnym vzduchem/propanem do sani) vubec?
-jake na tom mas rozmer pneumatik?
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

a1bert píše:pokud by slo do valcu vice paliva/vzduchu pozna to ridici jednotka na lambde a bude to korigovat (a pokud korekce nebud stacit, vyhlasi poplach)
Pokud Toyoty počítají spotřebu podle údajů z váhy vzduchu, a lambda sonda neměří správně, tak jo, zobrazovaný údaj PP o spotřebě bude nesprávný.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Skor len PP pocita z default mapy a tie korekcie tam nezaratava.
Vystrel do tmy - odpojit baterku na nejaku tu minutu (ECU reset).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ak si pri tomto najazde este nemenil Lambda sondy tak urcite vymen minimalne prednu. Podla lambdy pred katalyzatorom sa pod ciastocnou zatazou koriguje davka paliva. Moze to mat velky vplyv na spotrebu.
GO motora si robil zrejme kvoli spotrebe oleja, lambda aj katalyzator sa tym znehodnocuju.
Medzi rutinnu udrzbu patri aj cistenie MAF, ktory je jednym zo zakladnych senzorov pre urcenie zmesy. Pozri na youtube videa, je to velmi jednoduche, pouzi cistic - odmastovac, urcite nie WD40 ani kontaktny sprej. Predavaju sa aj pripravky priamo na to urcene
Naposledy upravil(a) MatGO dne úte 21.02.2017, 10:23, celkem upraveno 1 x.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Nie je mozne nieco podobne aj Avensise?
(A co zahranicne fora?)
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 10#p319674
standa1p
Člen Týmu

Příspěvek od standa1p »

Všem vám moc děkuji za rady. Váha vycistena již dříve a bez zlepseni. Dnes objednán ventil vvti, který se na diagnostice choval divně. Pak asi půjdu po lambda sondach. Jen nevím jestli rovnou obě nebo kterou začít. Ještě jednou moc děkuji a snad to něčím ze zde uvedených věci bude. A ještě se chci omluvit Demonovi jehož příspěvek jsem špatně pochopil. Samozřejmě dám vědět čím to bylo(snad to opravím).
Odpovědět

Zpět na „Avensis“