standa1p píše:Tak jako sry já se tu ptám na nějakou radu a pak mi někdo napíše že píšu blbosti. Daemona osobně neznám a promiň že jsem zřejmě nepochopil jeho ironii.
Že to je na 99% blbost, tím jsem myslel ten můj příspěvek. I když mi to také přijde nepravděpodobné, někdy život píše zajímavé osudy. Zmínil jsem to jen pro zvážení takové možnosti.
Jinak bych zkusil použít rozum. Pokud je takový velký rozdíl mezi PP a reálnou spotřebou, tak je potřeba vzít v potaz, z čeho se počítá ten údaj na PP. Množství paliva se musí spočítat buďto:
- z délky vstřiku při předpokládaném tlaku paliva (tudíž buďto jsou vstřiky opotřebované a propouští více paliva, než je předpoklad, nebo je špatný regulátor tlaku paliva - vyšší tlak, takže se vstříkne více paliva, než je předpoklad)
- nebo nepřímo z objemu vzduchu jdoucího do válců - tudíš špatná váha vzduchu
No a druhý údaj je ujetá vzdálenost. Sedí ti zhruba km vůči reálu? Nejlépe porovnat s nějakým jiným autem.
Kdyby bylo na autě cokoliv pokazeného jiného, a motor špatně spaloval atd., tak by to přece nemělo vliv na přesnost údaje PP. Prostě by to auto žralo více, ale PP by to ukázal. Si myslím.