Myš v palubovce...
Myš v palubovce...
Zdravím. Asi se to bude někomu zdát divný, ale v mém avensisu se bčas objevuje záhadný zvuk. Po otočení klíčku do polohy ve které se rozsvítí kontrolky před nastartováním je z palubovky slyšet jakoby myš, která s něčím slabě šustí. Spíš myslím že zvuk vychází odněkud zespoda za kaslíkem spolujezdce. Šustění je nepravidelné a za jízdy není slyšet. Možná je to něco s elektrikou, nebo airbagem a nebo je to nějaká diagnostika čehosi před startem ... ? Myš to jistě není, už by tam musela být živa přes rok
Tak jestli nááhodou se s tím někdo z vás nesetkal. Díky

Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
Mal som podobný problém
Je to asi v niektorom servo pohone na klapke
Skús dať ventilátor na minimum a pri duálnom režime
Zvyšovať alebo znižovať teplotu na klíme
inak tu sa to riešilo
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=19761
Je to asi v niektorom servo pohone na klapke
Skús dať ventilátor na minimum a pri duálnom režime
Zvyšovať alebo znižovať teplotu na klíme
inak tu sa to riešilo
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=19761
Avensis T25 2,0 D-4D 1CD-FTV 85 kW 2004
Re: Myš v palubovce...

Auto co ma dualni klimu ma mísicí klapky pro každou stranu zvlast. Toyota je tichoulinka, u Octavie II to jde slyšet i za jízdy a to od novoty - po opakované výměně servomotorku a kalibraci jsem to vzdal. Jinak po čase se klapka zasekne, tak jsem ji rozebral, pročistil , promazal a rozhýbal a zase funguje.
Naposledy upravil(a) indet dne stř 01.02.2017, 17:22, celkem upraveno 1 x.
AUR 10, OCT II, VER 13

Dá se k tý klapce ve starym avensisu dostat nějak normálně? Kdyby nic, klidně bych jí dal natvrdo aby proudil vzduch na obě strany, bylo by mi to asi jedno 

Vlastně už to topí na jednu stranu druhou sezonu a až teď v těch mrazech se každej cpe dozadu za mě do tepla, místo aby seděl u spolujezdce v mrazubiscuit píše:to jsi to za pet let nevyresil? bych necekal, ze je na svete jeste nekdo horsi nez ja, ve smyslu ohnout sva velectena zada a podivat se na to![]()

Spíše bych to viděl né na nic složitého
Vždyť za tím kastlíkem je filtr kabinový a tipuji že jsi ho ještě nikdy nečistil nebo ani nevyměnil a bude plnej bordela. Takže Pokud nevíš jak na to stav se do Toyoty aby Ti vyměnili kabinový filtr normáně to zabere tak 3 minuty ale chápu že oni budou mít nějaký normovaný čas delší
A pak si myslím že Ti to bude topit úplně normálně jak má. Já ho čistím si sám pravidelně tak 3x za rok a je vždy plný hmyzu listí a prachu a pokud používáš klimatizaci tak bude uplně zalepený od té vlhkosti. I taťkovi to udělalo kdysi na mercedesu ML že mu to slabě foukalo a nehřálo a po výměně filtru úplný luxus. Udržba, Udržba -nezanedbávat a mělo by to vše fungovat jak má. Toyoty jsou dobrý auta ale jde jen o přístupu k nim.

Avensis 2.2 D-cat