Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Už se dost zlepšili a nabizejí několik rozměrů průřezu kabelu...
Lidi šáhnou stejně po těch nejlevnějších a pak se diví že to nefunguje, je to marný, marný....
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Po první jízdě ve sněhu se mi rozsvítila kontrolka brzd (oranžová). V manuálu jsem zjistil, že brzdy mají kontrolky dvě - červenou a tu oranžovou. Červená indikuje vážnou závadu (např. ABS), ta oranžová údajně závadu na elektronice brzdového systému. Auto brzdí normálně, žádnou závadu nepozoruju. Věděl by někdo, o co by mohlo jít? Napadl mě třeba brzdový asistent. Jo a jde o Prius III, r.v. 2011. A ten sníh s tím samozřejmě souviset nemusí. 

rozsvitila se a sviti stale, nebo jen zablikala?kasy píše:Po první jízdě ve sněhu se mi rozsvítila kontrolka brzd (oranžová). V manuálu jsem zjistil, že brzdy mají kontrolky dvě - červenou a tu oranžovou. Červená indikuje vážnou závadu (např. ABS), ta oranžová údajně závadu na elektronice brzdového systému. Auto brzdí normálně, žádnou závadu nepozoruju. Věděl by někdo, o co by mohlo jít? Napadl mě třeba brzdový asistent. Jo a jde o Prius III, r.v. 2011. A ten sníh s tím samozřejmě souviset nemusí.
Prius II 2008
Svítí, potvůrka, pořád. Ale jak jsem psal, auto brzdí jako předtím, žádný rozdíl jsem nezaznamenal.
V tom pripade jedine Techstream diagnostika. Odporucam si ju zaobstarat, z eBay-u ma vysla cca 15EUR a je to vyborna vec.
Může to být problém konektoru a vodiče snímače otáček kol. V takovém případě přestane fungovat ABS a ESP. Objevilo se mi to po výměně brzdových kotoučů a to vždy, když se zvýšila vlhkost (déšt nebo po dešti). Teď v zimě to nesvítí, tak uvidíme, jestli se to opět objeví.kasy píše:Svítí, potvůrka, pořád. Ale jak jsem psal, auto brzdí jako předtím, žádný rozdíl jsem nezaznamenal.
Vážení priusáci,dnes jsem se byl v rámci akce k nové Toyotě C-HR podívat a svésti.Dal jsem přednost hybridu. Svezení oproti Priusu je tišší. Je vidět,že v autě je nový motor IV.generace.Jinak jsem myslel,že bych dal protihodnotou svoji PIII a k tomu ještě Corollu Verso. Vzhledem k tomu,že je celorepubliková akce ,tak ocenění nebyli schopni udělat ani za dvě hodiny/dělá to jen v Praze Toyota Tsuscho/. Řešení jsem u sebe viděl s tím,že lze u hybridu již možné tahat přívěs a tím bych nemusel mít dvě auta.Uvidím co mi nabídnou a podle toho se rozhodnu.Oni totiž v základním vybavení hybrid /což je špice/ v základní barvě bílé nebo červené
chtějí za nové auto včetně zimních pneu navíc bez 100 Kč 600 tis.Kč,což je velmi dobrá cena.Jinak je vidět,že pokrok je jak v designu tak i v technice.Místa v autě je poměrně hodně ,sedí se výš jako v MPV,až na zadní malinkatá okénka,ale to by mě nevadilo. Trochu je menší kufr a má hranu cca 10 cm směrem dolů jen opravářskou soupravu na defekt kol. Stojí to za shlédnutí a svezení.
chtějí za nové auto včetně zimních pneu navíc bez 100 Kč 600 tis.Kč,což je velmi dobrá cena.Jinak je vidět,že pokrok je jak v designu tak i v technice.Místa v autě je poměrně hodně ,sedí se výš jako v MPV,až na zadní malinkatá okénka,ale to by mě nevadilo. Trochu je menší kufr a má hranu cca 10 cm směrem dolů jen opravářskou soupravu na defekt kol. Stojí to za shlédnutí a svezení.
Zdravim chlapci,trosku me zarazi unik mot.oleje z prave strany vozu nad remenici,prozatim to mam jen orosene,ale videl jsem i o dost horsi pripad,kde sice bylo pres 250 000 km.ale fakt zeblite hodne...prijde mi to jak mezi ventilovym vikem a blokem motoru,fakt nevim..poptaval jsem se a ze snad kazda 1.8,kouknu i na verso..co vy poho??
Re: Zkušenosti - dynamika po zabehu
Ahojte, chcem sa spytat ohladom zabehu hybrida (C-HR, Prius, Rav4, Auris).
Pri skusobnej jazde (C-HR) mi predajca od Toyoty hovoril, ze kazda nova Toyota je zo zaciatku menej dynamicka a po niekolkych tisicoch km je "zivsia". Konkretne spominal RAV4 Hybrid.
Mate s tym niekto skusenosti? Zlepsi sa dynamika hybrida, pripadne klesne spotreba?
Diky.
Pri skusobnej jazde (C-HR) mi predajca od Toyoty hovoril, ze kazda nova Toyota je zo zaciatku menej dynamicka a po niekolkych tisicoch km je "zivsia". Konkretne spominal RAV4 Hybrid.
Mate s tym niekto skusenosti? Zlepsi sa dynamika hybrida, pripadne klesne spotreba?
Diky.
Nevím jak specificky hybridy, u klasických motorů je to určitě pravda. Objektivně pozorovatelné je to u spotřeby - cca po prvních dvou tisících jde dolů tak o litr za jinak stejných podmínek. Dynamika se jistě taky o chlup zlepší, ale to kdo reálně ověřuje, na krev, je prase a syrové auto mu do ruky nepatří.
Při zkušební jízdě musíš mít na paměti všechny možné faktory - jestli je auto zahřáté nebo ne, jak jsou nabité baterky, jestli máš naloženou celou famílii nebo jenom prodejce zagroškudlu, .... A taky nezapomínej, že díky plynulému řazení se ti to subjektivně zdá línější, protože necítíš ty špičky od řazení a turba jako u klasických aut, co fdýzlu fkombajnu táhnou vocpoda. Když tebou nic necuká, přijde ti, že se nic neděje, ale ve skutečnosti to vůbec není špatné. S hybridním C-HR zkušenost nemám, ale ani k Priusu III nemám při nedálničních rychlostech námitek a Prius IV (s technikou shodnou s C-HR) je imho iné kafe.
Při zkušební jízdě musíš mít na paměti všechny možné faktory - jestli je auto zahřáté nebo ne, jak jsou nabité baterky, jestli máš naloženou celou famílii nebo jenom prodejce zagroškudlu, .... A taky nezapomínej, že díky plynulému řazení se ti to subjektivně zdá línější, protože necítíš ty špičky od řazení a turba jako u klasických aut, co fdýzlu fkombajnu táhnou vocpoda. Když tebou nic necuká, přijde ti, že se nic neděje, ale ve skutečnosti to vůbec není špatné. S hybridním C-HR zkušenost nemám, ale ani k Priusu III nemám při nedálničních rychlostech námitek a Prius IV (s technikou shodnou s C-HR) je imho iné kafe.
Nemame definovane "zivsia" ... Urcite necakaj radove zmeny. Proste su to motory primeraneho objemu s mierne podpriemernym vykonom stavane na spotrebu.... Proste nebude to ani lexus so 6valcom a ani to nebude priemerne jazdit za 3l. Treba si to rozvazit aby nenastalo sklamanie.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Na zeperfs.com su zhrnute dynamicke parametre aut z roznych casopisov (vsetko nezabehnute auta). Urobil som porovnanie pre 3 hybridy od Toyoty plus benzin Honda HR-V plus diesel Nissan Qashqai plus hybrid Kia Niro, vid.
http://www.zeperfs.com/en/match6510-618 ... 0-4709.htm
V porovnani s papierovymi udajmi (0-100 km/h) su vsetky Toyoty testovane v casopisoch pomalsie (priemerne +0.5s), diesel/benzin odpoveda v priemere udajom z fabriky a hybrid Kia Niro je rychlejsi v testoch voci papierovym hodnotam (-0.7s).
To ma vedie k zaveru, ze nezabehnuty hybrid od Toyoty je mierne obmedzeny v dynamike.
Pozn.: papierove 0-100km/h Prius(10.6), Auris TS(11.2), C-HR(11.0), HR-V(10.2), QQ(9.9), Niro(11.5)
http://www.zeperfs.com/en/match6510-618 ... 0-4709.htm
V porovnani s papierovymi udajmi (0-100 km/h) su vsetky Toyoty testovane v casopisoch pomalsie (priemerne +0.5s), diesel/benzin odpoveda v priemere udajom z fabriky a hybrid Kia Niro je rychlejsi v testoch voci papierovym hodnotam (-0.7s).
To ma vedie k zaveru, ze nezabehnuty hybrid od Toyoty je mierne obmedzeny v dynamike.
Pozn.: papierove 0-100km/h Prius(10.6), Auris TS(11.2), C-HR(11.0), HR-V(10.2), QQ(9.9), Niro(11.5)
Hodnoty plus minus sekunda su pre bezny zivot nepodstatne. Pride jedna zakruta a moje Punto ukaze kaskajovi chrbat celkom bezpecne....proste dynamika tych aut je porovnatelna....co je iste rozdielne su jazdne vlastnosti.... Treba si dat priority.... Hybrid dava ine pridane hodnoty ...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Mne obe benzíňáky pri nájazde okolo 6000km ožili. Nieje to taký rozdiel, že ťa zrazu zatláča do sedadla, ale tak nejak som si vtedy zhruba pri prvom aute všimol, že už ráno hneď po štarte vyrazí ostrejšie zo státia do križovatky, či že sa ľahšie dostáva do otáčok, agilnejšie zrýchľuje. Pri druhom aute som na to vyslovene striehol a áno, to isté. Možno ešte trošku výraznejšie vzhľadom na automat.
Neviem však ako sú na tom hybridy od Toyoty.
Neviem však ako sú na tom hybridy od Toyoty.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)