Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
mida
Manager Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od mida »

Při brzdění se vlivem setrvačnosti více zatíží přední kola a naopak se zadní kola odlehčí a tím hrozí jejich zablokování, protože zadní kola jsou v okamžiku brzdění přitlačována k vozovce menší silou. Proto jsou přední brzdy konstrukčně větší, rozuměj výkonnější - u některých vozů jsou dokonce vzadu bubnové brzdy místo kotoučových nebo jsou přední kotouče ventilované a zadní ne... těch odlišností je celá řada. Dříve, když nebylo povinné ABS, se u některých vozů na zadní nápravu montovaly omezovače brzdného účinku. To bylo mechanické udělátko, které reagovalo na nadzvednutí zadní části karoserie při brzdění a čím více se vzadu karoserie nadlehčovala, tím více to udělátko snižovalo tlak v zadních brzdách. Je to jednoduchá fyzika.
Zeman není můj prezident
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

P+...podle servisního protokolu mám zadni brzdy o dvojnásobně opotřebované než přední... brzdění se spíná dohromady na všech kolech, jen vpředu nejdříve dynamo až po větším šlápnutí pedálu brzdy...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Grrr.. Tak mám první zarez od kundy... Vyměněna lambda sonda, prekously drát. Bohužel stále problém, takže jdu hledat dál v drátech. :-( a to je zima mráz a hnus...
Back in Czech.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Držím palce, našel jsem jednou stopy tak jsem nacpal co jsem mohl (elektrorušička, smradlavé mýdlo, vlasy a postřik) a hlavně doufám :? Jsou to mrchy....
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Zdravim. Máte někdo zkušenost se startem přes kabely? Ať už se jedná o možnost Prius dárce nebo Prius příjemce energie.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Stejně jako jiné auto...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

A ked sme pritom.... Na klasike viem zo startov ze baterka konci...tu je start z velkej... Upozorni auto ze mala konci?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Neupozorni. Zistis to az tak, ze neotvoris dialkovym a ne"nastartujes". Obe povodne 12V baterky (na PII aj PIII) odisli takmer presne po 6 rokoch, nastastie vzdy doma. Na PII sa mi dva tyzdne dozadu tiez nepodarilo dostat do auta. Po otvoreni kufra ma cakal neprijemny pohlad, ked 12V bateria plavala v cca 15cm hlbokej vode a v priestore rezervy bolo cca 5cm vody. Po precitani zahranicnych for som zistil, ze je zly zvar strecha vs. karoseria a cez dieru o hrubke vlasu zateka krasne na bateriu. Keby sa mi zavada neprejavila tak, ze neotvorim dialkovym, tak by voda pretiekla az na "velku" bateriu. Ak by ta vyskratovala na dialnici pri 130km/h tak ... V skutku fail, ked som cital kolki mali toto iste, tak by na to Toyota mala jednoznacne spravit zvolavacku, v US sa to dialo ludom uz na 4 rocnych Priusoch.
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

...minulý rok jsem chtěl pomoci kamarádovi nastartovat diesel přes kabely... oficiálně mi to technik v servisu nedoporučil, ať to radši nedělám kvuli elektronice...
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Když bych tedy chtěl někomu pomoci i přes to, že se to nedoporučuje, jak zajistim nastartovaný motor Priusu v době toho propojení? Nebo to teda bude dávat proud z té velké baterie?
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Já spíš bral, jak nastartovat prius,to vím, že kabelama normálně jde. Jak dávat to jsem neviděl a jestli se to nedoporučuje, nevím, ale baterka je nějaká malá, nevím jak s tím (a s kabelama od pumpy, co má většina lidí) natočit diesel..
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

Pjetr1 píše:Když bych tedy chtěl někomu pomoci i přes to, že se to nedoporučuje, jak zajistim nastartovaný motor Priusu v době toho propojení? Nebo to teda bude dávat proud z té velké baterie?
Když auto stojí s volbou "P" a system je v EV modu, tak spalovaci motor naskočí sešlápnutím plynoveho pedálu. Ale za chvíli zase vypne... a velká baterka malou nedobijí
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

No tak to nemít v EV modu, normálně "nastartovat" a prošlápnout pedál a motor vrčí a dávat, když teda jo, ne :D
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

DavidDDD píše:Já spíš bral, jak nastartovat prius,to vím, že kabelama normálně jde. Jak dávat to jsem neviděl a jestli se to nedoporučuje, nevím, ale baterka je nějaká malá, nevím jak s tím (a s kabelama od pumpy, co má většina lidí) natočit diesel..
Kabely z pumpy nebo obchoďáku, to je úplně zbytečná investice. Jednou jsem s nimi chtěl nastartovat oktávku 1,9 a po druhém pokusu dopadly jak lžičky z NDR v Pelíškách. Po připojení kabelů domácí výroby z pořádného materiálu okamžitě nastartováno.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

:D :D ty lžičky,to sedí... On to nikdo moc neřeší, ale je to opravdu rozdíl....
Odpovědět

Zpět na „Prius“