Zdravim damy a pani.
Aky mate nazor na priplatenie si "predlzenej zaruky Toyota Extracare 3+2/160.000 km"? Mne, za dva tyzdne konci 3-rocna zaruka na aurisa a zahravam sa s myslienkou ci sa do predlzenia oplati investovat 480,-€. Okrem vymeny vyfuku a (ze vraj) tecuceho cerpadla som s aurisom nemal ziadne problemy ... ak boli problemy tak len s kvalitou servisov v okoli Bratislavy. Tak ako? Vysrat sa na to a riesit si servis sam (samozrejme za tretinovu cenu oproti original sevisu) alebo to znova zverit do ruk tych bratislavskych babrakov/zdieracov. Pripadne ak ma niekto skusenost ohladne kazovosti aurisov po 100000 km, sem s tym. Dakujem za vase nazory.
Predlzenie zaruky - Toyota Extracare 3+2/160.000 km
Predlzenie zaruky - Toyota Extracare 3+2/160.000 km
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

Re: Predlzenie zaruky - Toyota Extracare 3+2/160.000 km
Na manuálne corolle kúpenej v 09/2013 mi už trojročná záruka skončila. Tam som vrámci nej riešil prehrdzavenie skrutky madla na kufri, ktoré spôsobilo začínanie korózie veka kufra - zistil som to tak, že z tých miest vytekala hnedá tekutina pri daždi. Veko kufra prestriekali a skrutku dali nerezovú. Ďalej mi menili brzdové dosky aj kotúče vpredu aj vzadu pre pískanie (tiež v záruke). A premazávali mi uloženie kdesi na prednej náprave, pri nájazde na obrubník povrzávalo. Ešte sa mi dvakrát otvorilo samo od seba veko kufra, čo som reklamoval. Bol ohnutý nejaký kovový dzindzík, odvtedy prešli 2 roky a už sa to nestalo. Auto má momentálne tuším 60000, má ho otec.
K druhe corolle, ktorú máme od 11/2015 som dokúpil hneď pri kúpe k trojročnej ešte 2 roky a 160000km záruku. Na nej mám momentálne 26500km a neriešil som vrámci záruky nič. Furt sa chystám poriešiť občasné klepnutie v sedačke vodiča pri prudšom bočnom preťažení, ale vyskytuje sa fakt sporadicky, tak na takú blbosť si nejako neviem nájsť čas. Asi bol ten príplatok na ďalšie roky a km na záruku zbytočný, snáď. Ale keby som to nemal, naschvál sa niečo poserie. Na druhé auto som si to priplatil asi len tak trochu z obáv kvôli CVT.
Ale asi som mal radšej zobrať za tie prachy metalízu, tá základná biela je síce pekná ale jej odolnosť náletovej korózii či kamienkom neni nic moc.
K druhe corolle, ktorú máme od 11/2015 som dokúpil hneď pri kúpe k trojročnej ešte 2 roky a 160000km záruku. Na nej mám momentálne 26500km a neriešil som vrámci záruky nič. Furt sa chystám poriešiť občasné klepnutie v sedačke vodiča pri prudšom bočnom preťažení, ale vyskytuje sa fakt sporadicky, tak na takú blbosť si nejako neviem nájsť čas. Asi bol ten príplatok na ďalšie roky a km na záruku zbytočný, snáď. Ale keby som to nemal, naschvál sa niečo poserie. Na druhé auto som si to priplatil asi len tak trochu z obáv kvôli CVT.
Ale asi som mal radšej zobrať za tie prachy metalízu, tá základná biela je síce pekná ale jej odolnosť náletovej korózii či kamienkom neni nic moc.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Já jsem taky přemýšlel a u Aurise 2010 1,6 benzin s robotickou převodovkou a malým nájezdem jsem to neřešil, ale u Versa 2.0 D-4D jsem si ji připlatil na další dva roky.
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Člen Týmu
Ja som si predlzenu zaruku vyjednal pri kupe vozidla ako bonus.
Auris TS 1,6
2014
Auris TS 1,6
2014
Ahoj, mně končí záruka asi za měsíc, takže jsem o prodloužení záruky také uvažoval. Ono je to asi jako s pojištěním - zaplatíš za pocit, že kdyby náhodou...
Nicméně na fóru už diskuse na téma prodloužení záruky proběhly:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... C3%A1ru%2A
Já do toho asi nepůjdu, nemám nějaké extrémní nájezdy, auto jezdí bez sebemenších problémů a na případné "kosmetické" věci se ta prodloužná záruka, myslím, stejně nevztahuje...
BTW - nezkoušeli jste někdo reklamovat nějaké věci v interiéru? Konkrétně, mně se na koženém volantu objevily mikroskopické prasklinky, takové vlásečnice, tak to asi zkusím reklamovat. Třeba mi dají nový volant
A jak jsem procházel fórum, našem jsem seznam věcí, které je dobré před koncem záruky zkontrolovat a případně reklamovat:
Tak třeba se to bude někomu hodit...
Nicméně na fóru už diskuse na téma prodloužení záruky proběhly:
Já do toho asi nepůjdu, nemám nějaké extrémní nájezdy, auto jezdí bez sebemenších problémů a na případné "kosmetické" věci se ta prodloužná záruka, myslím, stejně nevztahuje...
BTW - nezkoušeli jste někdo reklamovat nějaké věci v interiéru? Konkrétně, mně se na koženém volantu objevily mikroskopické prasklinky, takové vlásečnice, tak to asi zkusím reklamovat. Třeba mi dají nový volant

A jak jsem procházel fórum, našem jsem seznam věcí, které je dobré před koncem záruky zkontrolovat a případně reklamovat:
Tak třeba se to bude někomu hodit...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Ahoj,amulet píše:BTW - nezkoušeli jste někdo reklamovat nějaké věci v interiéru? Konkrétně, mně se na koženém volantu objevily mikroskopické prasklinky, takové vlásečnice, tak to asi zkusím reklamovat. Třeba mi dají nový volant![]()
pokud by to někoho zajímalo, byl jsem včera reklamovat ty vlásečnice na volantu a bohužel mi to neuznali, že prý je to mechanické poškození.
Reklamoval jsem i vrzající palubku a tam jsem uspěl, vrzal mi ten stříbrný rámeček uprostřed palubky lemující rádio, tak mi tam vyztužili nějakým jejich "Noise kitem" a už to nevrže.
Co mě ale nepříjemně překvapilo, mám na palubce daný držák mobilu Brodit, který se dává do výdechu ventilace a ten toyoťácký technik mě varoval, že prý ten držák na tu palubovku tlačí a může ji časem rozvrzat. No, moc se mi tomu nechce věřit, na Brodit jsem vždycky četl jen superlativy, a u té ventilace je to super, vůbec to nezavazí ve výhledu, jako když jsem měl dříve držák na okně. Asi ho tam nechám...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014