zkušenosti s neznačkovými DPF a STK po vyjmutí DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
slavix
Člen Týmu

Re: zkušenosti s neznačkovými DPF a STK po vyjmutí DPF

Příspěvek od slavix »

Asi sa nerozumieme...
To mas asi pravdu... V Nemecku je jizda bez DPF, za predpokladu, ze ji auto melo z vyroby, nezakonna. A pokud toto zjisti, v jizde nepokracujes, alespon ne s vlastnim s vykuchanym DPF.
T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

slavix píše:... za predpokladu, ze ji auto melo z vyroby.
Neviem, ci je to jazykova bariera alebo si opat neprecital cely pripsevok ale uz fakt nemam silu rozoberat skutocnost, ze pri autach vyrobenych do 09/2009 sa policajt moze akurat tak domnievat, ci malo byt z vyroby alebo nie.
Radsej mi vysvetli ako policajt postupuje v pirpade novsieho auta (po rv 2011), ked pocas obdobia, ked mas platnu STK/EK, vznikne na DPF zavada, ktoru ako uzivatel nemas sancu odhalit.
..Alebo ked uvidi dymit DCAT pocas regeneracie DPF
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Já ti moc dobře rozumím ale hádej se s policajtem.Co se týče regenerace filtru na dálnici,je to zážitek ale kouř je šedivej.Vím že mondeo2,2tdci splňovalo euro 4 bez filru a domnívám se že by to splňoval také Dcat ale asi na STK ne nevím.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
SegiV
Člen Týmu

Příspěvek od SegiV »

Zkusil jsem loni JMJ z Polska :bomb: , chvílema to hulilo bílo-šedě jako stará Avie ... Radši jsem vrátil vyčištěný originál a vyměnil za benzínové :idea:
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

SegiV píše:Zkusil jsem loni JMJ z Polska :bomb: , chvílema to hulilo bílo-šedě jako stará Avie ... Radši jsem vrátil vyčištěný originál a vyměnil za benzínové :idea:
Presne o tomto hovorim. Daval si to na D-CAT alebo D4D?
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
SegiV
Člen Týmu

Příspěvek od SegiV »

MatGO píše:
SegiV píše:Zkusil jsem loni JMJ z Polska :bomb: , chvílema to hulilo bílo-šedě jako stará Avie ... Radši jsem vrátil vyčištěný originál a vyměnil za benzínové :idea:
Presne o tomto hovorim. Daval si to na D-CAT alebo D4D?
D4D 93 kW
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

A co tam dát?Koukal jsem že to dělá dokonce starline.V průměru to stojí do 10tis..ale kolik stojí originál?
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Zavolaj do akejkolvek Toyoty a opytaj sa na cenu originalu alebo moznosti repasu. Ja som toho nazoru, ze nic ine ako original fungovat nebude.
Mysli aj na to, ze vymenou samotneho DPF sa oprava nemusi vyriesit. Treba, skontrolovat/vycistit/opravit aj periferie, inak sa ti problem s DPF moze vratit.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

Ahoj filtr dpf i dcat se da vyčistit,pokud není poskozen akorad u dcatu je nekdy problém s katalyzátorem,po zmereni nemá takove množství drahych kovú které ma miti,protoze pracuje trochu jinak ještě nežli dpf,druhoska neumi udelat tento filtr pro dcat tedy dpnr,za 10tisic tam nic není jen kovove jadro,mel jsem ho rozebrany a mereny a samotny dpf muze byt jiny tam uz je to jedno ale u catu u dcatu ne,repasovany dil Toyota 17tis funguje,musis vrátit stary neposkozen,novy dil 37tis ale musíš jim dat svůj stary a samozrejme neposkozen
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

D4D 93KW
...
Ahoj, tiez som uvazoval, ze mozno ide o fenomen DCAT, kvoli katalyzacnej vlozke, no podla patentov, z ktorych vychadzali pri navrhu tejto generacie predpokladam, ze v riadiacej jednotke su pevne zadefinovane referencne hodnoty noveho originalneho DPF, od ktorych sa odvijaju dalsie vypocty. Ak sa zmenia fyzikalne parametre vlozky filtra, matematika pre analyzu stavu DPF uz nemusi fungovat.
Poznam viac ludi, ktorym sa problem s DPF po cisteni za kratky cas vratil, ako tych, ktorym pomohol. Rovnako D4D ako aj DCAT.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
servis tomas
Manager Týmu

Ahoj já to nechavam čistit na kladne ale problém je ze ho rozriznou kvůli čištění a zkouknou ho i ve vnitr,protože se může stát ze je uvnitř praskle jádro a pak ho cely otestuji a daj mi papír s hodnoty a zatím většinou funguje
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Dnes bol znamy na EK s D-CAT (povodne DPF) a NEPRESIEL, dovod - vysoka dymivost.
Pravdepodobne sa pocas merania spustila regeneracia a DPF bude aj poskodene, o com ako uzivatel nemusi vediet.

Tym, ktori sa boja o technicaky - samotny fakt, ze ste DPF neodstranili, vas neochrani. DPF musi byt aj funkcne
Naposledy upravil(a) MatGO dne pát 20.01.2017, 08:38, celkem upraveno 1 x.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

servis tomas píše: repasovany dil Toyota 17tis funguje,musis vrátit stary neposkozen,novy dil 37tis ale musíš jim dat svůj stary a samozrejme neposkozen
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 89&t=38819
děkuji za potvrzení
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
servis tomas
Manager Týmu

ahoj samotný filtr nejde repasovat,nejdou koupit ty jádra,maximalně se dá ze dvou udělat jeden ale jinak ne,ve firmě clintax jsme to řešili oni mají jádra filtrů na nakladáky a jsou je schopny opravit ale osobní ne,čištěni filtru je různé,výplach chemicky jsem zkoušel funguje ale jak dlouho nevim,čišteni horkým plamenem a tlakovými vlny dobrý ale stalo se nám při tom,pokud je filtr znečištěn naftou nebo olejem,tak docházi k nekontrolovatelnému hoření a to může poškodit jadra filtru a máš po filtru,pokud se do něj dostal antifrýz tak je po něm,důvod je těsnění pod hlavou,firma clintax to dělá za studena a nejdříve ho otestují a když je špatný daji vědet,pokud ti filtr odejde je nejlepší výměna v toyotě za repas,druhovýroba ne alespoň u dcatu ne
13michal13
Člen Týmu

Příspěvek od 13michal13 »

Děkuju za další odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“