Dobíjení vybité autobaterie

vše ohledně modelové řady Avensis
m5t
Věčnej rejpal

Re: Dobíjení vybité autobaterie

Příspěvek od m5t »

indet píše:..CTEK nabijí baterie se zbytkovým napětím od 3V, což bohužel ta z Lidlu, nebo Bosch neumí.
A k čemu je to dobré, takové aku je spíš už na výměnu. Nabíječka má sloužit k vylepšení kondice aku a ne k oživení mrtvoly, které bych už nevěřil.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Až budeš mit zcela vyštavenou baterie po přes noc puštěném světlu, tak to budeš řešit aby si mohl odjet.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Pouzivam x let nabijecku z Lidlu jak na moto, tak na auto. Ted v zime vzhledem ke kratsim trasam a pernamentne vyuzivanem nezavislem topeni, preventivne dobijim, tak 1x tydne. Vzdy primo v aute bez jakehokoliv odpojovani. Zatim v pohode. Tuk tuk.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

indet píše:Až budeš mit zcela vyštavenou baterie po přes noc puštěném světlu, tak to budeš řešit aby si mohl odjet.
Tak to neznám, zapnu klíčem-svítím, vypnu-nesvítím, u T27 je to tak nastaveno, až mě to sere že nejde vypnout světlo při nastartovaném stavu. Aku jsem poprvé dobíjel jednou před zimou po 5-ti letech provozu a pak před další zimou. Použita nabíječka z kaufu a při odpojeném aku ve voze, po zapnutí nastaveny hodiny a PC si několikakilometrovou jízdou zmapovala můj styl jízdy a ostatní provozní hodnoty, na první křižovatce málem chcípl motor jak poklesly otáčky, ale po asi 10-ti kilometrech se vrátilo vše do normálu. Od zimy 2012/13 používám webasto. Aku částečně umřelo po sedmi letech v létě - je to údajně kritické období pro staré aku, po oživení pro nastartování jsem si dojel pro novou a vyměnil i když ta stará jakoby ožila, ale už neměla důvěru.
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Když to tady tak čtu, tak jsem došel k nezvratnému závěru, že ten CTEK v tom testu nabíječek, kde skončil první měl vlastně štěstí, že tam ta nabíječka z Lídlu nebyla. V minulosti jsem měl vždy za to, že takové testy dělají lidé, kteří dané problematice opravdu rozumí. To budu muset revidovat. Za chvíli se tu možná dovíme, že nejlepší je liščí vocas (tedy až po tom mém) a ebonitová tyč.... Prosím, na tuto moji provokaci se připouští pouze souhlasné komentáře.... :lol:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

[quote="RIP"]Když to tady tak čtu, tak jsem došel k nezvratnému závěru, že ten CTEK v tom testu nabíječek, kde skončil první měl vlastně štěstí, že tam ta nabíječka z Lídlu nebyla.

ESTE JU NEVYRABALI...prebiehal vyvoj... urcite by skoncila na prvom mieste.
(rozhodla by urcite "cena", ostatne nepodstatnéééé´!!!)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

indet píše:Až budeš mit zcela vyštavenou baterie po přes noc puštěném světlu, tak to budeš řešit aby si mohl odjet.
Jake svetlo mas na mysli? Bud uz bude baterka v haji nebo leda bys nechal nechal svitit dalkovy svetla, jinak mi to nevychazi...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Otec nechal zapnuté světla (nevšiml si že ma zapnutá světla, místo pozice auto na přepínači) u Superbu II a zavřel auto a neřešil to , protože má u auta funkci FH a bral to jako normální stav že mu auto přisvěcuje po zavřeni dveří.
Druhý den potřeboval ke klientovi a auto úplně mrtvé, auto stoji kapotou pod regálem a ta tedy nešla otevřít.
Auto má DSG s elektronickým Construktem tak bez baterie nejde vyřadit a tedy auto stoji se zabrzděnými koly.
Tuto situaci nakonec vyřešil mou starou Astrou, kterou vytáhl na laně auto z pod regalu a naštěstí si nepoškodil převodovku.

Situace lze řešit i elegantně zakoupitelným nástavcem do zapalovače nabíječky CTEK, která poté začne nabíjet i baterie se zbytkovým napětím 3V a je tedy již možno odbrzdit převodovku, vycouvnout z pod regalu a později nabíjet baterii klasickým způsobem.
Obdobně dopadne kdokoliv kdo nechá zapnutá obrysová světla, která jsou schopna do rána v mrazu -15°C vybít baterii.
Naposledy upravil(a) indet dne sob 07.01.2017, 23:05, celkem upraveno 1 x.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Netvrdím, že to je určitě tím vyndáním baterie, třeba za to může mráz, ale po jejím vrácení mi nefunguje centrál na pravých zadních dveřích. Den před vyndáním baterie na 100% fungoval. :?

//Edit: Tak centrál už asi rozmrzl a zase funguje.
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Další co pozoruji, že se auto začalo chovat úplně jinak na volnoběh. Před vyndáním baterie jsem po nastartování měl cca 1800 ot. a během pár minut to kleslo na cca 750. Nyní to po nastartování je na 1000 ot. a po zahřátí to na volnoběh kolísá mezi 500 a 900, co vteřina to skok nahoru nebo dolu. :(
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Kdybys čet pozorně můj příspěvek o něco výše, i když se týká T27, tak zřejmě jsi na tom podobně, protáhni to v různých režimech jízdy a ono se to srovná a nedělej paniku z prkotin viz.asi zamrzlý centrál a teď otáčky, co příště :-)
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

m5t píše:Kdybys čet pozorně můj příspěvek o něco výše, i když se týká T27, tak zřejmě jsi na tom podobně, protáhni to v různých režimech jízdy a ono se to srovná a nedělej paniku z prkotin viz.asi zamrzlý centrál a teď otáčky, co příště :-)
awe_cz píše:Jake svetlo mas na mysli? Bud uz bude baterka v haji nebo leda bys nechal nechal svitit dalkovy svetla, jinak mi to nevychazi...
Cerstva zkusenost Ave T27, 1.8MT: Stropni lampicka zapla cca 60+h. Na display-i hlaska "Inoperable parking brake", z kontrolek se rozsvitila pouze kontrolka motoru a jeste jedna dalsi(uz nevim ktera..), baterka vybita do mrte. Blbnul alarm (houkani z poslednich sil, u sousedu jej uz asi neslysely... :-) ), PP vynulovan (spotreba, prum. rychlost, doba jizdy). Takze i na T27 se da baterka vymlatit aniz je ridic upozornen, ze se baterka stavi...

Nastartovano pres kabely, 20km/1-2h couracky po meste/mimo mesto s tim, ze vzdy nekdo sedel v aute s nastartovanym motorem. Dalsi den cesta skoro 500km do Prahy, spotreba jak s nezajetym autem (cca 1/2litru nad tim, co bych cekal). V Praze natankovano, spotreba se vratila na predchozi uroven...

Btw. nez jsem zjistil, ze je to baterkou/zaplou lampickou, volal jsem na Toy asistenci. Pozitivni prekvapeni, ze auto je stale v prodlouzene zaruce (po vice nez 5letech/110tis km, jenom diky servisovani v autorizaku), negativni prekvapeni, ze na primrzlou rucni brzdu se zaruka nevztahuje (takze na horach nepouzivat rucni brzdu, ale podkladat sutry... :D )
ex Toyota Avensis T27 1.8
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Přes víkend jsem vyndal baterii z auta a dal na nabíječku.Po třech dnech namontoval a kromě vynulovaných stanic rádia a hodin žádný problém.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

indet píše:Mám CTEK již 4roky a jsem naprosto spokojený. Předtím jsem měl Bosch, který jsem po roce reklamoval a místo něj si právě vzal CTEK. CTEK nabijí baterie se zbytkovým napětím od 3V, což bohužel ta z Lidlu, nebo Bosch neumí.
Nevím, jestli to umí ta z Lidlu, nebo od Bosche, ale umí to i jakákoliv obyčejná nabíječka bez elektroniky (když nepočítám 4 diody usměrňovače) :-).
PS: Chtěl bych vidět baterku v reálném provozu, která byla předtím vybita na 3V .... Zbytečná snaha o záchranu.

Myslím, že reálně ta Lidlácká nabíječka poslouží stejně jako CTEK, ale za zlomek ceny.
Já mám inteligentní nabíječku vlastní výroby a chodí za mnou na vypůjčku všeci z široké rodiny, ačkoliv mají doma svoje "nabíječky". :-)
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Demon:
Ak to nie je tajne prosim o zaslatie schemy...atd

DAKUJEM!
Odpovědět

Zpět na „Avensis“